37
-
brueni #37 hi
képről nagyon tetszik. mit tud, és mennyiért lehet huzzájutni?
és főleg hol? -
BiroAndras #36 "itthon egy Coolink BAT hűtővel sikerül viszonylag hidegen tartani a processzoromat, pedig nekem sincs egy erőművem."
Ha jól látom P4-ed van. Attól ne is várd, hogy hűvös legyen. Bár a Northwood még jobb, mint a Prescott. Ezek meg mobil procik, azok még sokkal kevésbbé melegszenek. -
virs lee #35 Ha FuSi, akkor Lifebook, az Amilo az "olcsókategórás". Ez viszont árban is olyan mint a többi business noti. -
peca #34 elso latasra jonak tunik ...de... Sony + aksi =
Most tervezek venni egy Siemens-Fujitsu Amilo M1437G-t.. de, a Siemens mobilombol kiindulva meg fogom szivni. -
#33 nevicceljünk már, használtál te valaha olyan teljesítményű gépet? mert bírja (én meg az ilyen kérdéseket, amit pl előző laptopom eladásánal kaptam - ami 1,2Ghz P3 Tualatin: Lehet rajta már divx filmet nézni?) -
virs lee #32 12,5 órát megy el egy töltéssel normál használat mellett (BT és Wifi használat mellett)
Ez kamu. Még egy ULV-s Dothannal se menne annyit, a BT + WiFi fogyaszt rendesen. Anélkül, folyamatos windows képernyővédő "futtatással" talán elképzelhető, de akkor már nem is olyan vékony, mert ehhez kell a batár pótaksi is. -
virs lee #31 Dehogy nincs. -
virs lee #30 Azért kerül annyiba, mert olyan is... -
virs lee #29 Az IBM mindig is a pc ipar királya volt, és ma is az.
van egy olyan érzésem hogy a te ibm laptopottól ezer féle nonema van amelyek amellett hogy jobb aksival vannak felszerelve, még gyorsabbak is ugyanazon a kategórián belül, és értelmesebb monitorokat is pakolnak beléjük
Ez egyik se minőségi kategória! A minőség azt jelenti hogy nem hullik szét magától, nem sül szét ha nyári kánikulában használod, kibírja ha leejted a földre (na nem a 20.-ról), és legfőképp nincsenek rejtélyes hibái, nincs állandó fagyás, driver és egyéb probléma. Ezek egyikse se teljesül mondjuk egy Acernél. -
virs lee #28 Ezt azért te se gondolod komolyan... A Toshibának a Portege és a Tecra az üzleti sorozata, azokkal nincs is minőségi gond, viszont a Satellite az egy teszkós gagyi. Az előbbi kettő is max egy kategóriában van vele, de hogy jobb lenne, az LOÁL. -
kvp #27 Az egyik kedvencem, az ibm thinpad 110:
715 gramm, svga kepernyo, fut rajta a win95, a winnt es az os/2 is. 1992-es gyartasu...
http://www.basterfield.com/pc110/pc110idx.htm
Egy ismerosomnek van egy picit nagyobb, europai valtozata es meg mindig hasznalhato. (a gepe mar 11 eves)
A thinkpadek egyik jo tulajdonsaga hogy konnyuek, masszivak es nagyon sokat kibirnak. Sajat laptopkent es ceges gepkent is thinkpad-eket hasznalok. (2 kilos sullyal, 6 es 8 oras uzemidokkel)
ps: Pluszkent pedig ott a trackpoint, ami sokkal gyorsabb mint egerezni. -
kanyecs #26 tápról mentek nekem is, aksiról olyan 1.5, talán max 2 órát megy -
roliika #25 Akksija mennyit bír ennek az Amilo V2030-nak? Tuti ezt veszem mert olcsó és tényleg nem játékra kell...hameg elromlik gariban csere. Viszont napi 10 órát használnám /tápról/, bírná? -
kanyecs #24 a nyáron vettem ilyenből ötöt, abból 1 lett pixelhibás, de nem súlyos.
kisebb melóra jó gépek, eddig egyikkel sincs semmi gond.
én egy 1GHz-es Antaur procival is dolgozok néha photoshoppal, ismerni kell a gép képességeit, és aszerint kell használni.
editplust, meg firefoxot szerintem 486-tól fölfelé bármi tud. -
lazsi #23 Édesanyám kb 2,5 éve vett egy ECS notit, centrinosat, hardverre nagyon jó, de sajna az aksija kezdetektől fogva szar volt. 1 év után ott tartottunk ha a beépített wifit használtam akkor 10perc alatt lemerült az aksi anélkül meg 1 óra, és asszem most is valahogy így áll. Egyedül azé nem lett még aksi kicserélve mert amúgyis leggyakrabbam hálózati feszkórol használjuk már mert megszoktuk, hogy az aksi szar. -
Mihail #22 Egy ismerősöm vett egy éve egy sonyt, az első volt ezek közül az ultra vékony kijelzősek közül, annyira vékony volt a kijelző, hogy az a kis rögzítő láb, ami segít lecsukáskor rögzíteni a kijelzőt le is tört neki 2 hónap után...
viszont ami pozitív az az hogy egyes sonyknak, van a billentyűzet alatt gumis borításuk, ami védi az alaplapot a beszirvárgó folyadéktól, ugyanis sok noti hal meg cégeknél kávéval való leöntéstől..
a tesztekben mostanában az asusok meg samsungok szerepelnek elég jól. a hp-kbe elég vacak alaplapot tesznek. meg ennek a crystal bright kijelzőnek sincs semmi értelme, úgy tükröződik rajta a fény hogy semmit nem látni a képernyőn.. arra van hogy szőke picsa kirúzsozza magát.
én asust vettem, mert elég jó alaplap van benne, meg jól vannak összeállítva a gépek hardverlieg.
de alapvetően a notebook az egyik legrosszabb beruházás. sérüléseknek van kitéve. baromi drágák (a jobbak). akksik meghalnak 1-2 év alatt. ha vmi bajuk lesz javításuk nem 2 fillér.. szóval nem ragozom. -
roliika #21 Hmmm...bír az photoshopot, Editplust, és még 1 firefoxot párhuzamosan futtatni? -
#20 akkor inkább nézz körül aproneten meg vaterán! ;)
programozáshoz bőven elég egy mobil p3-as is (650-900Mhz), azokból meg vannak amik simán bírnak 3 órát is akksiról. ;) -
roliika #19 Az első olcsóbbikról hol találok bővebb leírást? Esetleg van valakinek ilyen? Nekem csak programozgatásra meg tanulásra kéne... -
Ulkesh #18 Egy kicsit elcseszték a fordítást..
A lényeg abban rejlik, hogy egy ilyen kis súlyú gép, ami 12,5 órát megy el egy töltéssel normál használat mellett (BT és Wifi használat mellett) vonza az üzleti felhasználókat akik sokat utaznak, nem akarnak nagy súlyt cipelni és hosszú üzemidejű gépet szeretnének..
http://www.akihabaranews.com//en/news-12720-Sony+Vaio+Type+G%2C+the+latest+ultra+killer+weighing+less+than+900g.html
Ilyen jellemzőkkel nincs másik modell a piacon..
De sajnos ez a gép csak a szigetországban lesz egyelőre elérhető, így tök mindegy mert itthon nem lehet megvenni.. -
#17 Valami olyat találjanak már ki, ami könnyű, bazinagy kijelzője van, WinCE, gsm+gps+wlan+bt meg egyebek egybe benne. Jelenlegi pda-k között még mindig nincs olyan ami jó lenne. Mondjuk ez laptop, mind1. Nagy dög még mindig. :/ -
#16 nekem eddig FS-ből max az turion64-esek jöttek be és a crystalbright kijelzősek, egyébként annyira nemjók, sokaktól hallottam, hogy hamar meghal benne a winchije, akksija... gericom-oknak meg az akksija hal meg 1 év alatt... -
roliika #15 Fujitsu-Siemens ről mi a véleményetek? Euronicsban most van 150 és 190-ért a 190-esből 60 visszaigényelhető. :) Szépis meg jóis de az akksija miatt aggódok, mennyit bír nálatok 1 laptop akksi, úgyértem 2 évig kihúzza? Siemensben meglehet bízni? Telókat gyártottunk én vél évig voltam a cégnél és teló ügyileg voltak minőségbeli problémák... laptopjai jók??? Vegyem a legolcsóbbat, vagy a kicsit drágábbat??? Nem játékra kell. -
k0zi #14 Mielőtt még nagyon elszállna magától a Sony, az 1998-ban gyártott Toshiba notebookom is 1 kilógramm alatti.
Úgy tudom a mostani Toshiba Libretto is 1kg-nál nem nehezebb. -
#13 Sony-k nagyon drágák és mindigis azok lesznek. U.olyan tudású gép akár Dell-nél, akár HP-nál, akár IBM-nél kevesebbe kerül, de említhetnék bármely más laptopgyártót is.
Mikor döntöttem, hogy milyen laptopot vásároljak én a HP mellett döntöttem és még nem bántam meg. :) -
An-Dee #12 Én MSI-t vettem S270-est, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Haverom valam csúcs szuper ASUS-t vett, és amikor meglátta az MSI lcd képét, láttam, hogy nem érti az ASUS miért nem ilyen szép :) -
BCs design #11 szerinted egy laptop a márkától lesz jó ?
van egy olyan érzésem hogy a te ibm laptopottól ezer féle nonema van amelyek amellett hogy jobb aksival vannak felszerelve, még gyorsabbak is ugyanazon a kategórián belül, és értelmesebb monitorokat is pakolnak beléjük
-
#10 "A gép légiessége a szénszálas testben rejlik. A Sony ráadásul ilyen anyagot használt a processzor és a grafikus chip hűtőbordáinál"
ez milyen hűtés már? a processzorok gyári réz hűtői sem túl jók, itthon egy Coolink BAT hűtővel sikerül viszonylag hidegen tartani a processzoromat, pedig nekem sincs egy erőművem. Hogyan akarnak egy processzort szénszálas hűtőbordával hűteni? Mióta vezeti jobban a szénalapú borda a hőt mint egy fém? -
Szefmester #9 "A gép légiessége a szénszálas testben rejlik. A Sony ráadásul ilyen anyagot használt a processzor és a grafikus chip hűtőbordáinál is"
elég érdekes lehet akkor a hűtése -
tomika #8 IBM-nél azért van jobb... Toshiba -
roliika #7 Ólcsóóón tessék vééégre lapitopot gyártaniii! :(((( 150 körül vagy esetleg 100 ezer alatt. -
echo #6 Nem volt még ilyen a kezemben, de az a 0,9 kg az valami hihetetlen durva. Ezt már tényleg nyugodtan hurcolászhatja az ember különösebb megterhelés nélkül. Kicsit olcsóbb lenne mennék a boltba :) -
#5 IBM laptopom van, azt nem veri "semmi". -
prefix #4 lakótársamnak van egy laptopja az IBM X sorozatból..ahogy néztem minőségben nagyon ott van, és árban is azt hiszem hasonló mint ez cucc..én az ibm-et választanám, egyébként szerintem a üzleti szférában jobban preferálják a szimpla, fekete gépeket..csak semmi felvágá.. -
#3 nem 2 Ft volt a konfigod -
#2 Nem azért mondom de hasonló Sony laptopok már kaphatóak!!!
Kiba jól néznek ki, meg kicsik meg minden, de monnyuk félmillát nem adnék értük. -
virs lee #1 A kereskedelmi élet szereplői első helyre sorolják a Sony laptopjait a felmérések során.
Még csak véletlenül se. Mondjuk úgy hogy nem olyan rossz, talán a Dellel egy szinten van, de az IBM-el való összemérést nyilván a marketingesek se merték komolyan gondolni.