7
Szeretnék wireless hálót kiépíteni net megosztással
 • NeoMaN
  #7
  sávszél sosem elég, nemhogy eladjam
  :PPP
 • Szeszmester
  #6
  ??

  Hogy hozná be az árát? Havidíj 13e. Haveroktól fejenként 7000-t kér (ami nem lehetséges, mivel nem hülyék, ő meg nem a haerjain akar keresni), akkor is csak havi 1000 a nyereség.
 • pasquale
  #5
  mért?
  hát vegy magának egy routert, kap pénzt a szétosztásért, egy idő után behozza az árátésutána nyereséges a dolog..
 • Szeszmester
  #4
  A falon, hát, attól függ. A sima falon simán átviszi, viszont a vasbetonon kevésbé, főleg, ha a vasak sűrűbben vannak, mint a hullámhossz fele.

  Azt azért nem hinném, h 70 méterre is jó hatékonysággal fogható a jel, de mondjuk 20-30 méterre elviszi, de már ahhoz is érdemes nagyobb antennát venni. Én SMC wirelesst használok (SMC Barricade g Wireless Router 2.4GHz 54 Mbps Wireless Cable/DSL Broadband Router), nagyon meg vagyok vele elégedve.

  Olyan routert keress, amiben lehet állítani, h addot felhasznló mekkora sávzélességet használhasson (biztos van ilyen).

  De nincs végiggondolva a dolog, ha pl vki letölteni akar, a többieknek behal a net. Ha meg korlátozod, akkor nem jár jól veled, mert ua. pénzért akár ő is előfizethetne ugyanarra a sebességre.
  A másik, hogy egy ilyen rendszer kiépítéséből fedezhetnéd több havi internetezésed. Főleg, h a nagy részét neked kell kiperkálni, mivel a router a tiéd lesz. Gondolom a haverokon nem akarsz keresni, meg egyenlően osztoztok a sávszélen... Hmm. Ötlet. Nem tudsz egy lassabb csomagra váltani?
 • soka
  #3
  köszi
 • Met
  #2
  Itt
 • soka
  #1
  én egy egyszerű Fehérvári gyerek vagyok, aki itt Feketehegy városrészben szeretne a haverjainak is olcsó netet biztosítani, még pedig úgy, hogy a bejövő internetet wireless routerrel szétosztja, és megosztja a net költségeit, amely enternetnél 13 rugóra rúgnak, és neki kell kiperkálnija jövő hónaptól, mert faterja sokallja.
  Így jött a mentő ötlet. Van gyors net, miért ne osztanám meg? kaptok tőlem olcsón netet, és így mindenki jól jár.
  Csak az a probléma, hogy nem vagyok wireless témában otthon. olvastam routerekről, amelyeknek még falon keresztül is 90m a hatótávolsága, néztem antennákat, stb. a pénzt azt valahogy megoldom, de szeretnék tanácsokat kérni tőletek! Milyen tapasztalataitok vannak? Mien wireless routereket ajánlatok? Van e bevált dolog nálatok?
  További adatok:
  -családi házakban lakunk
  -2 havernak szeretném megosztani a netet,
  -mindegyik kb 70 méterre lakik tőlem