IT-outsourcing: tippek az informatikusok kerítésen kívülre rakásához
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak nem fatávos voltál teis? 😉
én amugy a "kiszervezett" cégnél vok. ami biztos, h jól nem járt a tékom, csak sok ex-fatávos managger 😄 most meg majd joljár aki a tsystems-t összehozta 😊 igy megy ez itt kicsiny országunkban 😊
ON
GulaSoft ne politizálj már b+, nekem alkalmazottként semmi kedvem rabszolgának lenni.. vagy te szeretnél meloban rohadni nyáron, mert a céged megtehetné h ne engedjen el? 😉 Ami egyik oldalnak jo, az másiknak rossz lenne...
Forza.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Magyarul: eddig volt x a költség most x*n+outsourcing cég haszna+kenõpénzek amiket vissza kell juttatni a megbizó vezetõknek.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Ez Magyarország.
A belsõs bérre rárakódik még majdnem ugyan annyi munkáltatói járulék. Nagy cégnél még a szakszervezet is kisajtol a cégbõl + pénzeket. Betegállomány és szabi miatt az elégséges létszámot szorozni kell 1.5-el (bár az elégséges létszám is a mimimum alatt van).
Ha kiadod a munkát, akkor a költséget le tudod vonni az adódból, (meg még amit be tudsz hazudni), kiebrudálhatod a szakszervezetet, és magasról leszerod, hogy az outsource cég honnan veszi alétszámot a problémához a nyár kellõs közepén, ez már legyen az õ gondja. És ha kétszer annyit fizetsz is érte, még mindíg megéri, mert a 1.5-szörös munkabér szorzót már megspóroltad.
Mert megcsináltuk!
Igaz, ahogy a dolgok most haladnak még a végén azért is kell, mert valamelyik fasz szabványügyi hivatal képes bejegyezni valaki nevére a téglát. (Lásd a filmekben az elegendett galambok szabványa)
Tipikus .... te vazze, miért nem hasonlítod a fejlesztõt rögtön a takarítónõhöz, vagy a biztonságiorkhoz
Ennyire azért ne érts már a témához ....
Ja és ha nem akar nagyon pofára esni fel kell vennie egy két plusz jogászt, szakértõt, akik az outsourcing céggel tartják a kapcsolatot ellenõrzik. Tiszta spórolás :-(.
Ezt a profil tisztitás dumát csak a nagyon hülyék veszik be.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
tovább élve példa analógiámmal, muternak ezerszer mondtam már sose hívjon ismerõs szerelõt vagy munkást, mert csak szívás lesz a vége.
Az ilyen outsourcing akkor szokott a legégetõbb lenni, amikor a "sógor" cége a szolgáltató. És ekkor semmi sem számit, sem hogy 10szer drágább, sem hogy mindenkinek rossz, ha zsebbe csorog vissza a bevételbõl.
Nem leszarod, hogy neki mit csinált, az a lényeg hogy te amit rendeltél tõle azt megcsinálta.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- outsourcebe átment belsõ dolgozók 1,5-2x annyiba kerülnek
- külön szervezeti egység kell a outsource céggel kapcsolattartásra, számonkérésre (egy nagyondrága nagyonprofi személyjel, vagy átverhetik)
és a 2 legfontosabb:
- tudásvesztés: amit a dolgozók eddig összeszedtek infót, rendszerismeretet is viszik magukkal ("lebutul" a cég)
- kihasználhatatlanság: eddig a dolgozót több dologra is rá lehetett állítani (ha értett több területhez pl), akár több projectbe is egyszerûen lehetett integrálni (a külsõs általában feladatspecifikus)