12
http://www.corbijn.co.uk/
 • Spaw
  #12
  Találtam egy videót,kicsit Corbijn de inkább DM.link
 • Aquli
  #11
  Ok, nem haragszom, de legközelebb olvasd el az üziket, utána válaszolj..
  Amúgy pl a #7 több offolást megérdemelne, de mindegy..
  És hogy kép is legyen:  Johnny Depp

  Los Angeles,1998
  Shot on the streets of Hollywood and he is hard to recognise. What I like
  about the photograph is the " 3 " tattoo on his hand and the three similar
  shapes of the lamppost, the phone image and the phone itself.

  Ezt a képet is imádom. Csak nem tudok ilyen képeket nagy felbontásban megszerezni. Spaw Neked nincsenek?
 • Spaw
  #10
  Ok ok bocsánat:Herbert Gronemeyer. Igen ez csak egy fotója,ne haragudj nem olvastam el az első hozzászólást.Mégegyszer bocs a hangnemért!!
 • Spaw
  #9
  A Hoeksche Waard sziget Strijen nevű falucskájában 1955-ben született Anton Jonannes Gerrit Corbijn Van Willenswaard még tizenéves korában lett fotóssá. A holland rocksztárral, Herman Brooddal 1974-től kezdődött (és a művész 2001-es öngyilkosságáig tartó) szoros együttműködése megelőlegezte azt a fajta munkakapcsolatot, amit a nyolcvanas évektől a U2-val, a Depeche Mode-dal és a német Herbert Grönemeyerrel kiépített, de rajtuk kívül is számtalan előadót örökített meg jellegzetes, azonnal beazonosítható, monokróm technikájával (Miles Davis, David Bowie, Captain Beefheart, Tom Waits, Lou Reed, Neil Young, Bryan Ferry, Brian Eno, John Lee Hooker, Johnny Cash, Bruce Springsteen, Tricky, Sinéad O’Connor, Marianne Faithfull, Morrissey, Nick Cave & The Bad Seeds, Joy Divison, New Order, Echo & The Bunnymen, R.E.M., Noir Désir, Rolling Stones, Danzig, Therapy?, Metallica, Skunk Anansie, Mansun, Mercury Rev, Foo Fighters – a lista szinte végtelen). Műveiből több nagysikerű kiállítás és tucatnyi díszes fotóalbum született – legutóbbi kiadványához, a 2005 elején megjelent U2 & I című háromkilós könyvmonstrumhoz például még Bill Clinton, Salman Rushdie, William Gibson, Wim Wenders, Helena Christensen és Michael Stipe is írt kisebb-nagyobb szövegeket a szerző felkérésére.

  Anton Corbijn emellett kliprendezőként is világklasszis: a Palais Schaumburg Hockey című dalára készült 1983-as mozgóképes debütálása óta csaknem 80 videót forgatott, azok egynegyedét a Depeche Mode számára (továbbá ő jegyzi a Devotional és One Night In Paris című DM-koncertfilmeket is), de olyan további emlékezetes klipek is kikerültek a keze alól, mint a U2-tagokat transzvesztitaként mutató One, a Nirvana-féle Heart-Shaped Box, a Henry Rollinsnak készített Liar, a Red Hot Chili Pepperst csónakázni küldő My Friends, a szende Travis együttest durva verekedésbe taszító Re-Offender vagy legutóbb a Killers western paródiája, az All These Things That I’ve Done. Corbijn legfontosabb klipjeiből a Spike Jonze, Michel Gondry és Chris Cunningham kiadványaival indult Diretors Label DVD Series keretében egy retrospektív válogatás jelenik meg 2005 szeptemberében (három neves kollégája, az amerikai Mark Romanek, a francia Stéphane Sednaoui és a brit Jonathan Glazer DVD-jével egyidőben), de ez az év amiatt is jelentős lesz a holland fotós-rendező pályáján, mivel végre belevághat élete első mozifilmjének forgatásába: a Control című film a Joy Division és Ian Curtis rövid életét viszi vászonra.

  Forrás: EST.HU
 • Spaw
  #8
  Ö ki akar lenni? Ugye nem gondolod hogy ez a kép Antont ábrázolja? Ne becstelenítsd meg ezt a fantasztikus embert.Még csak nem is hasonlít.Ime:
 • PíszLávJuniti
  #7
  tiszta hásszelhoff
 • Aquli
  #6
 • cenobite
  #5
  Igen, én is legfőképp a DM kapcsán hallottam róla. Olyan ez mint Tim Pope a The Cure-nál. :D Örök és elpusztíthatatlan! : )
 • avcom
  #4
  kedv az van bőven :)
 • Aquli
  #3
  Egy kis kedvcsináló:
 • avcom
  #2
  leginkább a Depeche Mode kapcsán hallottam róla, a dM-hez köthető munkái nagyszerűek

  remélem erre jár majd 1-2 Corbijn specialista is :-)
 • Aquli
  #1
  Sziasztok!
  Nem hinném, hogy az SG közönsége között nagyon sokan lennének, akiket érdekel a téma, de még nem volt ilyen topic, ezért gondoltam, ez is elfér... Lehet beszélgetni fotókról, filmekről.

  A topicot amiatt is nyitottam, mert viszonylag jó minőságű, nagy felbontású Anton Corbijn-fotókat keresek minden mennyiségben, aki tud ilyesmiről, az írjon plz!
  Márk