22
  • exxile
    Remélem azt a pár százezer eurót a kemoterápiás kezelésük költségeire fogják fordítani, a maradékot meg elteszik a temetésükre a kedves riás köcsögök...
  • wanek
    Nem sikerült kibogoznom, hogy mit is akartál mondani.
  • irkab1rka
    Mondjam a tutit?

Mondom. Csinálni kell egy hálózatot, egy vagy több szerverrel (ha ddos van ellene, akkor tudni is lehet, hogy ki csinálja, az messzire vezetne). Ez a szerver, akárcsak a no-ip.com vagy a dyn.hu kezeli azt, hogy neked van egy dinamikus ip-d. A torrent kliensed csak olyan ip-ről fogad, akit ez a szerver azonosít, de a géped minden más programja minden más címről a szokásos módon (tűzfalak, miazmás) dolgozik.
    Ez pont ellentéte a peerguardiannak, nem adott ip-ket blokkol, csak adott ip-ket enged be (és azt is dinamikusan kezeli).

A lényeg, hogy neked reggelni kell, és csak meghívásos alapon megy.

Szerintem semmi újat nem mondtam, de most se ip-t se url-t nem mondanák egy nyilvános fórumban (úgyis tudjátok).

Inquisitor, miből gondolod, hogy egy clusterel nem lehet szépen lefigyelni a teljes torrent forgalmat, és megállapítani, hogy miket kell szúrópróbaszerűen letölteni? +gondolj bele, hogy elég egy helyen megfogni a hálózatot, és lehet menni tovább a csomópontokra.

Hogy hosszú legyen a hozzászólás :) megsúgnám, hogy nem egy minisztériumban törvényt hoznak, hogy bevételt generáljanak, amiből csurran is cseppen is. A rendőrség nem tesz semmit. Ott milliárdok tűnnek el. Itt millió-egy user van, az eszmei érték (egy szar, kritikán alluli akciófilm, amit 2x senki nem néz meg, tucatfilm, pl mondjuk steven segal :) óriási, de az okozott kár valójában jelentéktelen. Egyszerűen soha nem néznéd meg azt/annyi a filmet, amit p2p miatt megnézel. Szorozhatod, oszthatod, egyszerűen nincs annyi mozi és dvd/video téka.

szerintem
  • wanek
    Már meg is néztem :) Kemény...
  • wanek
    Kösz, nem kell. Most már én is látom több helyen. De amikor először beírtam, még sehol sem volt...
  • Tinman #17
    Jó hogy mindjárt már meghívót ne küldjek
  • Inquisitor
    akadja = akadálya
  • Inquisitor
    Az anonimitásról meg annyit, ha valaki feltesz egy "Gipsz Jakab születésnapi zsúrja" c. anyagot, de igazából egy szénné jelszavazott RAR cuccban pl. Britni Spricc Home Sextape van, akkor azt honnan a görcsből fogja tudni a T. hatóság ki mit oszt meg? Letölti az ÖSSZES torrent filet, és feltörik a CIA csúcsgépeivel? Semmi akadája, akkor majd feltesznek néhány millió kamu torrentet, ami gyakorlatilag 0 bytos cuccokat tartalmaz 2-4GB "méretben", legyen min mócsingólni. :)
  • wmatyi
    Ez kell a népnek, inkvizíció a gonosz letöltők hordái ellen!
  • AranyKéz
    Ja, meg az FBI-nak nem az lenne a feladata hogy az amerikát nagyban fenyegető hírhedt terroristákat kergesse?
  • AranyKéz
    Baromi jó hogy egy torrent oldal vezetőjét vagy a letöltőket le lehet csukni. Előbbi abszolút nem bűnös hogy mit raknak (illetve mit NEM raknak, merthogy p2p) a hálózatára (egy rakat legális felhasználási módja is van a torrentnek, az illegális tartalmak kiszűrése meg lehetetlen), utóbbiak meg honnan tudják hogy legalitás terén milyen az a rohadt dolog amit töltenek (szegények :D), arról nem is beszélve hogy a letöltők száma nem egyenlő a potenciális vásárlók számával (például van egy rakat játékom amiket letöltöttem de utána ki se próbáltam!).

Az egyetlen megoldás hogy az MPAA/RIAA/egyéb rámutat hogy mely torrentek sértik az érdekeiket, az üzemeltetők meg szépen leszedik ezeket.

(Ja, meg hogy a francba számolnak ezek ennyi kártérítést??? Titkárnő seggének a mérete szorozva a főigazgató éves fizetésével? Mert a 92 500 forintot emberenként kicsit sokallom, főleg ha annak a 10 000 embernek egy nagy része egyszeri letöltő)
  • wanek
    Lehet. Miért? Te tudsz valami helyet? Mert akkor ne tartsd titokban. Ha meg nem tudsz, akkor felesleges okoskodni.
  • Tinman #10
    Vagy csak te nem találod
  • Frosty01
  • King of Roads
    gáz-e...
  • artschi
    "Ezenkívül a börtönbüntetés letelte után a fiatalember köteles öt hónapig háziőrizetben maradni és további 3 éven át folyamatos megfigyelés alatt fog állni."

Ilyet a rablókkal és gyilkosokkal kéne csinálni, nem?
  • k0zi
    És ha olyan filmet töltök le, amit itthon ki sem adtak és valószínűleg ki sem fognak adni? Vagy olyan filmet ami nem is létezik a piacon (Blöff DVD eredeti és nincs rajta magyar szinkron amit pedig letöltöttem az szinkronos).
    Másik probléma, itt hever mellettem az X-men 3 DVD (igen nekem tetszett ezért megvettem). DVD első három percében végig kell néznem egy reklámot, aztán azt hogy lebűnözőznek (tudjátok az a Ha kalózmásolatot veszel az is lopás) mindezt úgy, hogy én még fizettem is ezért nem is keveset. Gondolom a jövőben már számítógépen se tudom majd lejátszani a DVD filmeket (ahogy a CD-ket sem).

Köszönöm szépen a kiadóknak, hogy engem mint vásárlót ilyen mértékben kihasználnak és potenciális bűnözőnek tekintenek.
  • wanek
    Milyen lassúak a fiúk :( Már bemutatták a Saw III-at, és még nem látom sehol...
  • Lost Lont
    "...számos esetben jóval a premier előtt elérhetők voltak különböző filmek ... ezáltal lehetővé tették az illegális másolatok terjesztését és letöltését."
    Mert ha utána teszik fel akkor azzal nem terjesztenek illegális másolatot?
  • Vorpal
    Ja és még valami ha valaki végigolvasta cikket : de igen - elbújhat az internet anonymitás mögé mindenki

support our troops : fight da fuckin authorities
  • Vorpal
    egyetértek : hoppá,)
  • bertino
    hoppá :|