9
  • L3zl13
    #9
    Aham, akkor végülis az önsúly/max terhelhetőség aránya a lényeg...
  • PetruZ
    #8
    A feltételek szerint a nanocsöves kábelnek 2m hosszúnak kell lennie, az átmérő nem lehet több 20cm-nél, a súly pedig 2 grammnál.
    A nevezők közül egyedül az Astroaraneae felelt meg a követelményeknek, másik három pályázó banális dolgon, a hosszon esett ki. :)
  • L3zl13
    #7
    Jó, hogy 753 kg-t bírt a kábel, de mekkora átmérővel rendelkezett?
  • lapaleves
    #6
    "Szerencsétlenségükre az idei NASA kábel már 753,7 kilogrammot bírt."

    ahogy olvasom inkább a húzógép nem bírta...
  • PetruZ
    #5
    "Szombaton a Saskatchewan Egyetem csapat 58 másodperc alatt juttatta fel egységét egy 50 méteres kábelen, ami hajszál híján fért csak be a szabályok által meghatározott keretek közé, de legalább született egy győztes."

    Nem született, az USST sem teljesítette a feltételt: 50m magasba jutás 1m/sec sebességgel és visszajutás ugyanígy. A feljutás eleve 58 sec volt, visszafelé pedig elakadt. :) Brad Edwards azt
    írja itt, hogy nehéz döntés volt, de végül az USST sem nyert.
  • [NST]Cifu
    #4
    Egen, de magát az Armadillo-t Carmack hozta létre és pénzelte az elejétől fogva (mondjuk én is inkább ilyenekre költeném a pénzt, mint csúcs Ferrarira :)). Erősen valószinű, hogy Carmack nélkül az nVidia sem támogatta volna az Armadillo-t.
  • Cat #3
    szerintem nem carmack a szponzor, gondolom ezt abból, hogy az armadillo logojában virít egy szép nvidia felirat is + a járművön is van belőle.

    http://media.armadilloaerospace.com/2006_09_30/pixelAndTexel.jpg
  • [NST]Cifu
    #2
    1.: A privát szférának már az anyagi lehetőségeinek küszöbét jelentik ezek a versenyek. Nem véletlen az Armadillo csapat magányos indulása sem. Nekik volt egy pénzes szponzoruk, Carmack képében. Valószinüleg jópáran indultak volna szívesen, de támogató nélkül ez nem megy.
    2.: Carmakéknak egyszer sem sikerült teljesíteni az előírt feladatot. Közel voltak hozzá, de nem tudták teljesíteni. Ezért nem járt pénzjutalom.
  • Zocsi
    #1
    Nah, azért jó látni, hogy vannak még próbálkozók, bár sztem meglehetősen háttérbe lettek szoríva a privát szféra ilyen jellegű "tudósai". Igazából sztem nincs tőkéje ehhez a privát kooperációknak, a producerek meg nem hinném, hogy túl sok fantáziát látnak ebben rakétásdiban.
    Mellesleg jó látni, hogy Carmack bácsi itt is beveti tehetségét és végre normális, életszagú dolgokat is fabrikál! Viszont nem vágom, hogy akkor ők most nem kapták meg azt a 350kilót? (Utánaolvasni azért lusta vagyok, és számomra a cikkben leírtak nem egyértelműek...)
    Nahát, csak így tovább, bár én nem látok túl nagy jövőt ebben az új X-kupában, de adja az Anyag, hogy tévedek!