30
-
dez #30 Mármint azért nem vagyok biztos benne, mert lehetett olvasni megindított perekről. De lehet, hogy ott is el volt ferdítve a valóság. -
dez #29 Hát remélem, hogy tényleg így van. -
NYCBoy #28 A macát letölteném... -
#27 Ezek szerint a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) akkor is beperelhet, hogyha a kazettás rádiómagnómmal fölveszem az "Ez is operett az is operett" címü műsort. Sőt, ha még fiatal korú sem vagyok, hanem csak kis korú és mondjuk sok Lagzi-Lajcsi és egyéb Kutyakopogós kazettát vettem föl, akkor akár a fateromat, vagy a mutteromat kóterbe is dughatják. Hát ez nagyszerű!
Na de mi van, ha árva vagyok..., sebaj van gondviselőm és akkor az megy a sittre.
Tisztán látom: Itt hosszú távon csak az lehet a közös célja az IFPI-nek és a seggüket féltő gyámoknak, hogy kiskoruaknak ne lehessen kazettásmagnójuk, de még rádiójuk se , mert ha véletlenül az a kurva kölyök vissza tudja énekelni a hallott dallamot, akkor ez lesz a jogsértések "csimborasszó"-ja, amivel jogilag már mit sem lehet kezdeni, tehát az IFPI egyből a halálosztagát kell, hogy elküldje. -
princza #26 "A szövetség illetékesei szerint a szülőket azért lehet beperelni, mert az ő nevükön vannak az internethozzáférések és nem akadályozzák meg csemetéiket az illegális anyagok feltöltésében."
Ez jól hangzik!
Resszkessen minden apuka és anyuka, vagy vágja el az UTP kábelt, de lehet, hogy ez most már késő! -
tomo #25 jogi nonszensz, hibas megfogalmazas.
vádlott buntetoperben van , miutan a vademeles megtortent, addig max gyanusitott.
nem beszelve arrol , hogy ezek polgari perrel fenyegetnek, ott meg alperes van.
nem tortent meg egyetlen birosagi per sem maganszemelyek ellen.
ez teny.
csak fenyegetnek, es ha beijed az illeto ok nagy kegyesen hajlandoak peren kivul megallapodni, es par ezer dollarert elfelejteni a dolgot.
de ha ellenall akkor ejtik az illetot.
furcsa , nem?
ez csak megfelelmlito kampany resze. -
dez #24 Akkor ez mi: "A vádlottak között elsősorban olyan személyek vannak, akik a BitTorrent, az eDonkey vagy a Limewire fájlcserélő hálózatokat használták."? -
tomo #23 semmilyen p2p rendszert letoltesre hasznalot nem fogtak még perbe.
csak fenyegetesekrol hallani. -
#22 :D -
dez #21 Ezt hogy érted? Legális célokra? Vagy illegális? A cikkben elmítettek is p2p hálózatok. -
tomo #20 a vilagon meg senkit nem fogtak perbe p2p filemegoszto hasznalataert. vajon miert?
lehet felnek, hogy nem nyernek meg a pert? -
tudatlanka #19 A németeknél tudom hogy van...sőt ha jól tudom a tvből még videora történő felvétel is tilos, büntethető mivel jogszabály van rá amit még vmikor az 50-s években alkottak. -
Commandante #18 Hmm... bár csak sci-fi lenne, amit szivar ír, de a fritzek biza államilag megadóztatnak minden TV-t, rádiót, laptopot, autórádiót, mobilt stb. amin rádió vagy TV-adást lehet fogni. Ugyanis van valami extragagyi senki által nem nézett-hallgatott csatorna, aminek a díját (max cirka 18€/hó) fizetned kell, ha akarod, ha nem. Miért? Mert nézhetNÈD, ha akarNÀD. Engem speciel mindkét címemen megtaláltak, ugyanis a lakcímeket közvetlenül a lakosságnyilvántartástól kapják. Aztán jön a sok kissebbségi gennyláda (mint én is), becsönget, megkérdi hogy okés-e a kábeltv, mert a szomszéd panaszkodik a minöségre. Erre ha azt mondod, hogy nálad frankó, akkor egy "aha, mégis csak van TV-je" felkiáltással kitölt egy csekket az elmúlt 3 évi hátralékról meg a büntetésröl. Haver haverja valami 350 €-t izzadott ki szépen halkan szitkozódva.
Sz´al nem kell parázni, vetnek ki majd adót apánk f@szára is, amiért megcsinált. -
tudatlanka #17 Lassan a rádió hallgatás után is lehet fizetni....még megérem. -
strogg #16 és mindenki fülébe ólmot.
Nehogymá a ro***t g**i bármit is megjegyezzen amit hall. :))))))))))))))))))))))) -
szivar #15 Továbbá betiltandóak a következőek:
-CD és DVD írók és a működtetésükhöz elegedhetetlen programok - beleértve az operációs rendszert is,
-a mobiltelefonokat,
-a kazettás és a videomagnót - illetve mindenféle adatrögzítő eszközt,
-rádiókat és a tévéket,
-a szélessávű internetet - melyen több mint 64byte adatot lehet forgalmazni hetente,
-számítógépeket,
-fényképezőgépeket,
-fénymásolókat.,
-tollat, ceruzát, széndarabot bármely olyan tárgyat, mellyel rajzolni lehet,
-minden olyan felületet, amire rajzolni lehet.
Ezen kívül mindenkit kötelezni kell a havi fix szerzői jogdíj befizetésésre...
A fentiek alól mentesíteni lehet mindenkit, aki süketnéma, vak és 100%-ban mozgáskorlátozott.
A szerzői jogdíj befizetése alól mentesülnek:
-az embriók - 21 napos korig
-a halottakat.
Ez utóbbit eset csak akkor érvényesülhet,ha az elhunyt saját kezűleg kézbesíti a halotti anyakönyvi kivonatot a zsiráfosokhoz és tsaihoz, ellenkező esetben az örökösöknek kell befitzetni a hátralékot. -
#14 Az egyik cikkben itt az SG-n arról írnak, hogy az MP3 lejáccó lesz a karácsony sláger ajándéka.
Na azon is ott figyel ám a szopózsiráf.
Szal, tilccsák be az MP3 lejáccót, meg a mobiltelcsit és akkor nem fogják az emberek az illegálistartalmat letölteni. Ja hogy ebből is hasznuk van!!!
Hú de ravasz!!!!!!! -
fourgee #13 A csúcs az, ami egyik ismerősömmel történt. Szabadidejében zenélni szokott. Gitáron, meg ami akad. Régebben azzal szórakozott, hogy számítógépen írt zenét, persze midi formátumban, amiből végül mp3-at csinált, mert gyanús volt neki, hogy sokan gagyi hangkártyát használnak, amin ugye a hangminták sem úgy szólnak.
Szóval, az történt, hogy ezeket az mp3-akat felrakta a weboldalára, hogy az ismerősei is megismerkedhessenek azzal, amit produkálni szokott. Azonban, hiába próbálta az internetet zenei termékeinek terjesztésére használni, mivel a szolgáltató állandóan törölte, mert ha mp3, akkor az biztosan valami illegális dolog...
Nekem ezek az intézkedések nagyon egyoldalúak. Azt kellene bevezetni, hogyha legális dolgot törölnek arra hivatkozva, hogy illegális, akkor azt is büntetni lehessen. De ugyanígy lehessen azt is büntetni, aki mást ok nélkül leantiszemitáz. Na, azokból is elég sok van.
Igazából az a gusztustalan, hogy ezek a "szerzői jogvédő" szervezetek igazából már nem is a művészek "termékeit" védik meg az illegális másolóktól, hanem a saját bevételeiket akarják csak növelni... De ők milyen jogon húznak hasznot a zenészekből?
Ja, és a családi felvételekről készített DVD-k és CD-k után az Artisjus matricák árát mikor fogom visszakapni? Ha jól tudom, DVD-nként 150 forint. Ha boltban vettem volna minden DVD-t, akkor a privát, családi felvételeimből elég szép haszna lenne az Artisjus-nak. Mivel ezeket nem védi szerzői jog, ezért ez lopás lenne, amit ők követnének el... Akkor őket miért nem lehet büntetni, ha nem hajlandóak ezeknek a matricáknak az árát visszatéríteni?
Nagyon egyoldalúak ezek a dolgok... -
#12 Befizetted már a Jusztisjusz-nak a szerzeményedért a szervezetnek járó jogdíjat???
;)))) -
#11 igaz mi a faxért számoljuk fel az éhezés a drogokat a korrupt politikusokat amikor itt ez a szent cél?
btw: ha én tettem volna olyat (persze soha) hogy netről letöltött zenét meghallgatok ne adj isten havernak is átküldöm akkor a minimum az, hogy 10 év börtön meg visszafizetni azt a mérhetetlen kárt amit okoztam, DE ha van egy jó helyem ahol mondjuk egy országot tudok lenyúlni milliárdokra azért kitűntetés jár? -
rumos #10 írtam egy szerelmesverset ennek a fütyikalap szervezetnek:
Szeretlek IFPIke! -
#8 Ezek még megérik, hogy felgyújtják az irodáikat! 8000 ember az már komoly erő! -
#7 Hú de kemények. Remélem lesz cikk akkor amikor már ajánlott lesz bekapcsolni a torrentkliensemben a protocol encryptiont :D csak hogy tudjam miko. -
#6 Ha azzal kezded a mondatot, hogy : "úgy emlékszem, de nem vagyok benne biztos ... blablabla " akkor nem, mivel csak a gyanu merül fel vele szemben, és nem megvádolod (tévedni szabad, hazudni tilos :PP ) -
Cat #5 hamis tanuzás büncselekménye. -
#4 Tipikus FUD kampány. A gond persze nem ez, hanem hogy komolyan gondolják.
A megfélemlítés viszont igen gyakran visszafelé sül el, pl: cári palota ostroma, '48, '56, ... , szóval lehet hogy ezzel az überbrutál fellépéssel pont az ellenkezőjét érik el annak, amit szerettek volna (egy képviselő sem örülne, ha hirtelen házkutatása miatt kicsi kis fiacskáját egy kissé meghurcolnák, őt meg végleg lejáratnák, mehogy BŰŰŰŰŰŰNÖZŐŐŐŐŐŐ )
Tényleg, ezt be kellene vezetni. Ha valakinél ilyen miatt házkutatást tartanak, akkor mondja azt, hogy valamelyik politikustól (vagy gyerkőcétől) VETTE a másolt cuccot (valy lesz-e nálla házkutatás ) -
assdf #3 Ez igen, zeneszámok terjesztése stb... tisztára mintha drogról lenne szó...
Első lépésben a RIAA összes alkalmozátjól elkoboznék minden vagyont, második lépésben minimálbérért dolgoztatnám őket, harmadik lépésben pedig mihelyt valami illegálist találnék a gépükön számüzném őket az orosz tundrára alsógyatyában... -
#2 Sok rohatt mocskos kis 8-10 éves fiatalkorú bűnöző, hogy rohadna meg mind, aki britniszpírszt hallgat a mobilján! :DDD A szüleik meg megérdemlik, faxnak vettek szélessávot, meg PC-t, meg ájpodot, meg mobájlt, meg minek vezették be az áramot és taníttatták meg csemetéjüket olvasni stb.-stb.! Egyetértek börtönbe mindenkit, vaze! -
strogg #1 Nem baj. Jön még kutyára úthenger....