Kémiai reakcióban egyesült anyag és antianyag
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy miért kezdtéttek cseszletni sundancet?Nem mondott õ semmi rosszat.<#ejnye1>#ejnye1><#integet2>#integet2>
Csak halkan megjegyezném, hogy a bizonyos csillagközi gázfelhõk a mikrohullámú tartományban hasonlóképpen viselkednek, mint a 'fény' tartományában mûködõ lézerek. Ezek a gázfelhõk adták az alapötletet a mézerek és a lézerek kifejlesztéséhez....
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Ezt az Enrico Fermi paradoxon egyik alternatív magyarázataként is szokták emlegetni. (Ugye ha vannak idegenek akkor miért nincsenek itt)
Eszerint az alternatív magyarázat szerint azért nem látunk idegeneket mert mindegyik eljutott egy kvantumcsapdához (egy olyan kisérlet ami megsemmisítette civilizációjukat) és mi is effelé tartunk.
Természetesen ez csak egy alternatíva, amit lehet akár spekulációnak is nevezni.
Szerintem ha félelemrõl kellene beszélnünk akkor ezektõl (már ismert veszélyek) inkább kellene félnünk.
Igaz lehet a jövõ techológiáiban félelemre adó ok (pl egy nanorobot elszabadul és egy masszává alakítja bolygónkat 😊 )
de mivel még nem ismerjük a rizikófaktorukat, ezért kár parázni tõlük.
A már ismert kisérletek viszont szerintem nem vaktában történnek és ismerik azt a statisztikai rizikófaktor (a fizikusok jobban mint pl a biológusok a genetikában) és szerintem ez elenyészõen kicsi ahhoz képest ami más ismert rizikófaktor.
Amit Döme Árpád írt a demagógiáról abban részben egyet értek:
Sajnos fel lehet használni a statisztikát manipulatív módon
(szellemesen:
A hazugságnak három fokozata van:
1. az egyszerû hazugság,
2. az elvetemült hazugság,
3. a statisztika.
)
Akit érdekel itt egy érdekes cikk iromány: Statisztika
Például Laser.
Tudtommal a félvezetõk is "KvantFiz" alapon mûködnek. Bár - tudtommal megint - ezt csak utólag tudták meg a fizikusok is.
"Félni szokott az ember a fejbelövéstõl is, pedig az sem tudatosul...."
A roncsolás helyétõl függ.
"Szokták mondani lövészeten (ha volt már valaki), hogy ha váratlan lövést _hallasz_ amikor nem voltál OK helyen/nem figyeltél, akkor azon kár parázni, mert ha már hallottad, és felfogtad hogy hallod akkor semmi gond. Aztán mégis fél az ember a golyótól...."
Nono, a testlövés (szal nem fej) sem érezhetõ sokszor az elsõ pár másodpercben, utána annál inkább, meg amúgy sem túl kívánatos.
"A problémára a pontos választ a relativisztikus kvantumtérelmélet matematikai objektumainak és a fizikai objektumoknak az egymással való helyes megfeleltetése adja meg."
Hol lehet errõl emberi nyelven olvasni?
Kösz!
Sajna nem fogok tudni konkrétumot mondani, de egy-két CERN-beli kísérlet tájékoztatójában elmondták az okosok, hogy olyan dolgokat hoztak össze (olyan energiával ütköztetve atomokat, stb), ami a ma ismert univerzumban, az ember nélkül, nem fordul elõ sehol (persze azt csak tippelik, mi van egy fekete lyuk belsejében). Ez a mondat azért megmaradt bennem, elég kemény dolog.....
- Antianyag is van ... lásd kozmikus sugárzás..
Sõt ... a természetben bizony olyan is van amit még nem igazán tudunk elõállítani, még csak megközelíteni semi.
(olyan energiák)
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don`t!
Akkor leírom újra, ha magyarul nem értenél, és nem tudnád kiolvasni a HSZeimbõl: NEM ÁGÁLOK ELLENE. Szerintem teljesen rendben van. Oké, csinálják. De ezt már írtam. Ezen mit nem elehet érteni?
Csak leírtam, hogy ÉRDEKES BELEGONDOLNI, hogy ezzel, ha nagyon mellényúlnak, nem párezer embert nyírnak ki, hanem akár mindenkit. Sztem ez kicsit hátborzongató gondolat, és még 0.00001% esélyt is látok rá hosszú távon, szóval érdekességként hadd írjam le.
SEHOL nem mondtam semmi olyasmit, hogy nem tetszik a KvFiz kutatással bármi.
Jajj és ez a Szgépes példa baromi sánta, nem sok KvantFiz van egy mai számítógépben, igaz már kezd bejönni....
Az hogy nem fog tudatosulni, az meg nyilvánvaló. Nem is mondtam, hogy félek..... Pedig az is racionális lenne. Félni szokott az ember a fejbelövéstõl is, pedig az sem tudatosul.... Szokták mondani lövészeten (ha volt már valaki), hogy ha váratlan lövést _hallasz_ amikor nem voltál OK helyen/nem figyeltél, akkor azon kár parázni, mert ha már hallottad, és felfogtad hogy hallod akkor semmi gond. Aztán mégis fél az ember a golyótól....
Még két fontos dolgot nem árt szem elõtt tartani. Az elsõ, hogy ezeket a kutatásokat nem bízzák az SG fórumozóira (tisztelet a kivételnek 😊, a másik, ha valami mégis rosszul sikerülne, minden olyan gyorsan fog történni, hogy nem lesz idõd, hogy tudatosuljon benned a halálod... 😄
De komolyan.
1: sztem ez nem demagóg, fõleg nem, mert egy szálat sem ÁGÁLOK a fejlõdés ellen. Egyetértek vele, csinálják csak, tetszik, etc.
AZONBAN FENNTARTOM, hogy bizony már elõállítottak pár olyan dolgot, ami:
1. szerintük sem igazán fordul elõ máshol, sehol
2. amin eléggé meglepõdtek (magyarul nem mindig tudják elõre, mit alkotnak)
Tessék ezt a 2-t összerakni, meg picit Hawking munkásságát, én egy kis fantáziával el tudom képzelni, hogy ezt a sort már nem tudom befejezni, mert nincs Naprendszer.
Uff.
így az anyagok között sincsnek antianyagok. De a létezés egy másik pontja nem olyan anyagokból épül fel, mint ez, hanem az ellentettjébõl.
Ez nem feltétlenül van így, és nem szükséges, hogy az anyagi világhoz képest lennie kell a térnek olyan pontja, ami antianyagból áll.
Ha kezdetben csak az energia volt, ami anyaggá és antianyaggá bomlott le, és azok ütközve ismét energiává váltak, és ha van asszimetria az energia anyaggá bomlásában, ami azt jelenti, hogy több anyag, mint antianyag keletkezik, akkor a világegyetem létre tudja hozni a stabil anyagot, és az antianyag eltûnik.
Részecskegyorsítóban igazolták, hogy ez így van.
Gyakorlatilag antianyagot csak elõállítani lehet, mert az nem létezik az univerzumban a kezdetek kezdete óta a maga tiszta valójában.
Dr. Kotász
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
elenleg az antirészecskéket a pozitron emissziós tomogtáfban (PET) használják fel, hogy az elektron és a pozitron találkozásakor két ellentétes irányban haladó foton (gamma-sugárzás) keletkezik a lendületmegmaradás törvénye miatt. Cukorral olyan radioaktív atomokat vihetnek be a szervezetbe, amely pozitronokat hoz létre. Figyelve az egy idõben megjelenõ fotonokat, meghatározható, hogy az agy mely részébe épült be a cukor, vizsgálhatóak az agyfolyamatok, az agy aktív területei.
A pozitív számok mellett ott vannak a negatívak. a kettõ osszeagása kioltja magát, 0-ra..
Hasonlóképp van ez az antianyaggal is. Egy pozitív szám átlagos környezetében nincsenek negatyv számok. nem ismerik õket.
így az anyagok között sincsnek antianyagok. De a létezés egy másik pontja nem olyan anyagokból épül fel, mint ez, hanem az ellentettjébõl.
Az elektronok töltése például pozitív, ezeket hívják pozitronoknak.
ha összeengedzs egy elektront és egy pozitront a két részecske kioltja egymást, és energia lesz belõlük. az anyag eltûnik.(legalábbis ezen cikk elolvasása elõtt így tudtam... meg az egész világ is asszem😄)
mindennek van ellentéte... a világegyetem felfedezése során a legtöbb kijelentést erre a tételre alapozták😄
Minden a semmibõl keletkezett... minden a természetes állapotba való visszatérésre törekszik. a guruló golyó megáll, mert a mozgási erõre van ellenerõ(súrlódási). stb.
ha valamibõl anyag keletkezett, akkor kellett lenni valami másnak is, ami ezt kilotja. az antianyag létezésérõl már bizonyítása elõtt tudtak.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Kara kánként folytatom tanításom.
Off:
Szóval Data pozitron agya következtében õ egy antiegyéniség. 😄
/Off és sorry a komolytalanságért...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Hülye kérdés. Rengeteg dolognak most rögtön nem látjuk a hasznát, mégis kutatjuk. A történelem során így születtek meg a legnagyobb találmányok. A felfedezett dolgok értéktelennek tûntek, amíg valaki elõ nem rukkolt egy ötlette, felhasználva a korábbi értéktelennek tûnõ eredményeket és korszakalkotó felfedezéseket tett.
Nem a lényeg, hanem a fontos!