27
Hennával festő fodrász kerestetik! ^^
-
#27 Igaz, ez nem a hajfestésre használt hennáról szól, hanem testfestésre, de azért érdemes elolvasni:
"Ne használjunk fekete hennát!
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal arra figyelmeztet, hogy a hennához adott mesterséges fekete színezék komoly bőrkárosodást, allergiát, hosszú távon pedig akár még rákot is okozhat – adta hírül a Független Hírügynökség. Főként a nyári fesztiválokon divatos szolgáltatás a hennafestés, ami eredetileg vöröses-barnás színű, de mivel a természetes növényi kivonat rövid idő alatt lekopik a bőrről, a tartósabb eredmény érdekében színezőanyagokat adnak hozzá. Mint azt a tisztifőorvosok közegészségügyi főosztályának helyettes vezetője elmondta, a sötét színű hennában rengeteg vegyi anyag található, a hozzáadott anyagokban nehézfémsók, ipari színezékek, műanyag alapú és szerves pigmentek is előfordulhatnak. A festékes területeknél a bőr másképpen reagál a környezeti behatásokra, és a napsugárzásra, mint az ép bőr, felhólyagosodhat, begyulladhat, sőt szélsőséges esetben akár kórházi kezelésre is szükség lehet."
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/06/14/ne_hasznaljunk_fekete_hennat/ -
#26 mivel hajfestésre és testre rajzolásra teljesen ugyanazt a pépet használják, így mindegy :)
és valószínűleg nem csak a bőrre, a hajra is káros (plusz nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek úgy sikerül a haját befesteni, hogy legalább a fejbőrhöz nem ér hozzá a kence) :) -
Takezó #25 igen-igen, ezt vágom, csak hajfesték esetében kérdeztem:) -
#24 A természetes henna színe barna
-Ez csak természetes alapanyagokat tartalmaz.-Nyugodtan használható még érzékeny bőrűeknél is.
-A fekete henna néven elterjedt anyag azonban főképp szintetikus anyagokat tartalmaz.
-Ez valójában nem henna! A színt mesterséges színezékekkel és valamilyen színerősítővel (pl. ppd) érik el ami káros a bőrre.
-Ezért használata nem ajánlott.
forrás: henna.lap.hu -
#23 hajhh még annyit, h felhasználás után a színekhez tartozó sampon is van amit érdemes használni ... színtartás stb. -
#22 magyarul a dobozán mindössz annyi szerepel, h: ammónia és oxidmentes gyógynövénytartalmú krémfesték. esetleg még a táv miatt 1 magyarnyelvű használatit tudok felrakni, de mivel ma nem volt túl sok időm (csak zárni mentem), így a dobozt nem nyitottam ki. -
Takezó #21 hm, ez érdekes, azt amúgy tudod, hogy milyen színekben létezik hajra jó henna? a fekete itt is rohadt káros-e? -
#20 szerintem bátran próbálkozz meg az otthon festéssel, ismerősöm már hosszú ideje otthon festegeti magának a haját.
alapanyagot egyébként innen lehet rendelni (ez, ha jól tudom adalékanyag mentes)
henna.hu
Hajfestés hennával
A henna színei:
1., hamvasszoke hajnak rozsdavörös színt ad,
2., középszokék gesztenyebarnára színezhetik vele a hajukat,
3., kamillával és rebarbaragyökérrel keverve a szokék világos vörös színt kapnak,
4., dióhéjjal és indigóval együtt a henna sötétvörösre változtatja a középszoke és világosbarna fürtöket.
A festés módja:
1. A hennát keverjük forró vízzel suru, folyós péppé. Ha a vörös színt tompítani akarjuk, tegyünk kevés kávét vagy vörösbort hozzá, ha világosítani szeretnénk, keverjünk bele kamillateát.
2. A többször megmosott és alaposan leöblített hajra kenjük föl a meleg pépet, tincsenként elválasztva.
3. Kössük be a fejünket muanyag kendovel, zuhanysapkával, majd csavarjunk rá frottír törülközot és tartsuk egyenletes melegen.
4. A kívánt szín intenzitásától függoen hagyjuk a hennát a hajon. 20 perctol akár három óráig is.
A henna nem fed olyan egyenletesen, mint a boltban beszerezheto vegyi anyagok és nehezebb eltalálni vele a kívánt árnyalatot (különösen már festett vagy dauerolt hajnál), de a hajnak nem árt, sot pakolásként is használható. A tavasszal szedett hennalevél gyengébb, mint az oszi, ezért inkább hajápolásra használják, mint festésre. A hennával festett haj néha enyhén zöldes árnyalatot vesz fel.
A henna növény szárában és levelében lévo vöröses, sárgás festéket már az ókorban használták haj-és borfestésre.A henna azonban nemcsak színt ad a hajnak, hanem hajápolásra is alkalmas:
- A hajat stabilizálja és fényt ad neki.
- Öblítoszerként zsíros hajra is alkalmazható fejbőr-összehúzó tulajdonsága miatt.
- Javítja a haj tartását is.
A festett haj utókezelése:
Olyan samponnal történjen, ami kifejezetten festett és igénybevett haj számára készült. (Például a Panthene samponjai ilyenek) A szárítás kifejezetten előnyös a hajnak, általában nem szárítja a hajbőrt. A nagyon forró főn azonban károsítja, töredezetté és rongálttá teszi a hajszálakat, ezért csak alacsony, vagy közepes fokozaton szárítsuk a hajat. A festett haj általában könnyebben törik, ezért hajvég ápolót vagy megfelelő hajápoló krémet érdemes alkalmaznunk. A citromos, vagy ecetes öblítés kifakíthatja, módosíthatja a színt, így festett hajunkat csak balzsammal kezeljük, ha ragszkodunk a gyümölcsökhöz, esetleg a gyümölcsviaszos adalékkal készült samponok között érdemes válogatni. -
#19 Miért, te pontosan hol laksz - vagy hol van a boltod? :) Engem egyébként érdekelne, hisz' a Mammutban nem 100%, hogy igazi hennaport lehet kapni, tehát amiben nincs benne mindenféle méreg, viszont ha te árulod, akkor gondolom meg tudnád nekem nézni, hogy a tiéd tartalmaz-e ammóniát & hidrogén-peroxidot! :)
De egyébként fodrásznak jobban örülnék, ugyanis én könnyen lehet, hogy elszúrnám, lévén, hogy még életemben nem volt a kezemben henna. :D
Az tuti, hogy a Flórián térnél látott egy ilyen fodrászt - valamelyik házban - párom, de jobb lenne olyan, akit másvalaki (te) ismer, és így nagyjából tudja, hogy dolgozik, no meg milyen árban. ^^
[A flórián térivel eddig úgy voltam, hogyha nem találok közelebbit, akkor végülis az is jó lesz. xD] -
#18 ööö ... utolsó sor Flórikának szól, csak nem írtam elé a nevet :( -
#17 az a henna amire te gondolsz az testfestésre való. az viszont amire Flórika gondol az hajfestésre, mivel ez a festék neve. szal az egyik egy testfestési stílus, a másik pedig egy név (hajfesték név).
1bként nálam lehet kapni ilyen festéket, és fodrászt is tudnék sztem, csak ha neked a mammut nincs messze, akkor feleslegesen pofázok :D -
#16 a henna nem testfestésre való?:) de majd egy jó barátnőmet megkérdezem, ő nagy henna-fan:)
nem gondolkoztma rajta h ezt hajra is lehet "kenni"! sajnos nem pesti vagyok, hanem kicsit messze-.- -
#15 aaahhhha. Thx. -
#14 Is-is. :))
Cikk itt. -
#13 Ráadásul sztem a henna nem a festékanyag, hanem magának a festéseljárásnak a neve(milyen hülyén nézne már ki, hogy "csináltatni szeretnék egy sárkányt a karomra tetoválásból...:))). Ja, és nem okoskodásból mondtam, ;) -
#12 Most nézzetek hülyének, de szerintem a hennát testfestéshez, és nem hajfestéshez használják... :S -
#11 Köszi szépen, az nincs is messze, jövő héten majd beugrok oda. ^^ -
#10 Mamut aljában a Smatchnál van egy ilyen biobazár :) ott azthiszem van, de, hogy mi van benne az passz :) -
#9 Jó... akkor átfogalmazom a kérdést, pontosabban jöhetnek ilyen válaszok is: HOL lehet kapni hennát? :D
Mert egy bioboltban (Árkád bevásárlóközpont - Örs vezér tér) találtam ugyan, de abban volt ammónia és hidrogén-peroxid is, akkor meg pont a dolog lényege veszik el. xD -
#8 Megőrülök! =))))))))))))))
/De legalább te szellemes vagy, NLC-n pedig csak okoskodtak jópáran... -
#7 miért nem fested be magadnak? -
Wolfsnack #6 "Nem írom hennával, Fekete téntával..."
jah bocs, pennával... :) -
#5 Valóban van kb. 3 ősz hajszálam, ez tudod korral jár, lévén, hogy 27 leszek egy hónapon belül. Azonban, mivel 15 éves korom óta festetem a hajam, az ok nem ez. Hanem, hogy utálom az eredeti hajszínemet.
Remélem kielégítettem a kíváncsiságodat. :D -
Wolfsnack #4 lehet hogy őszül? vagy Ő szül? -
#3 "milenne ha nem festened a hajad?"
Nem tudom. Viszont a kérdés nem ez volt... -
_Vegeta_ #2 ööö milenne ha nem festened a hajad? -.-"
[csak kerdi] -
#1 Nos... a topic címe azt hiszem mindent elmond.
Cím, telszám, esetleg még az is, hogy az illető milyen árban dolgozik, az kellene nekem! :)
Ok: 18 hetes terhes vagyok, és nem szeretném a gyereket jó kis ammóniával & hidrogén-peroxiddal mérgezni.
És igen, TUDOM, hogy az SG nem p*csa fórum, nem itt kéne ilyen témákat nyitni, de az NLC-n felcseszték az agyamat azzal, hogy szinte senki sem a témára válaszolt.
Sz'al légyszi, csak akkor írjatok be, ha tényleg ismertek ilyen fodrászt. Köszi. ^^
Update: Ja, és budapesti vagyok, XI. kerületi. :) Sz'al legjob lenne még a városhatáron belül találni egy ilyen fodrászt. :D