71
Ingatlanadó 2008-tól
-
#29 Jaja, a bankokat nem kell felteni :) -
#28 Meg egy pici cikkecske a dologrol:
Lesz ingatlanadó 2008-tól, de nem tudni, milyen értékhatártól
A kormány tervei szerint 2008-tól a 9,5 millió forintnál értékesebb lakóingatlanok adókötelesek lesznek,
emellett fontolgatják a cégek tulajdonában lévő ingatlanok megadóztatását is - mondta a Katona
Tamás pénzügyi államtitkár a gyáriparosok tegnapi ülésén, délután a PM viszont már azt tudatta, hogy
még nem született döntés sem az értékhatárról, sem a megvalósítás módjáról, és pillanatnyilag még
mintegy 20 variáció van versenyben. Egyelőre tehát továbbra is csak az látszik biztosnak, hogy
2008-tól kivetnék az új adót, amelynek hatálya alá nem tartoznának az átlagos értékű ingatlanok. A
MGYOSZ-rendezvényen egyébként kiderült az is, hogy az ingatlanpiaci vállalkozók és az egy-két éve
megjelent ingatlanalapok ódzkodnának az új adó bevezetésétől, ha annak mértéke elérné az ingatlan
értékének 1,5 százalékát, a bérbe adott ingatlanok esetében ugyanis a bevétel 9-10 százalékát tenné
ki egy ekkora adótétel, ami gyakorlatilag megszüntetné a cégek nyereségességét. (MH, 11. old., MH,
14. old., NSZ, 5. old., Nszab., 14. old.)
-
#27 Nekem egy olyan infom van, hogy 15m-os haz felett 30 ezer forint evente, 9.5-15 kozott meg 15 ezer evente talan. Es asszem vannak meg persze felfele nagyobb hatarok, de mi a kb 17m-es ingatlanunkkal 30 ezret fizetnenk ez alapjan pluszban.
Jo erzes, hogy kapunk a pofankba most mindent, a sulyado is ugye tobbszorosere nott, most meg ez is jon, es persze nem kicsit csokkent mindemellett mar szeptembertol a fizetesunk... -
#26 A bank pedig 0 másodperc alatt továbbterhelné rád kamatostul ugyebár ... -
#25 Felesegem is ezt mondja, hogy amig torlesztjuk a lakashitelunket (ez nalunk meg 18 ev), addig vessek ki a bankra az ingatlanadot, ne rank... -
#24 tudom végigcsináltam az egészet, a garázsra 10%-os illetéket fizettetek ezek ..... -
#23 mindenre többször fizetsz adót
megkapod a fizetésed - adó, mivel a fizud utalták - kamatadó, vásárolsz a boltba valamit azon adó van, veszel ingatlant - haszonszerzési illeték, eladod az ingatlant -adó -
#22 Szerintem szánalmas ez az egész...
Emberek milliós kölcsönöket vesznek fel, hogy lakást vegyenek és azt is alig bírják kinyögni és most ez?
Szánalmas... Szánalmas... Még mit csinálnak majd, hogy mínél több családot küldjenek a nyomorba?
Mi hónap vége körül fogunk költözni és mi is nagy kölcsönt vettünk fel mert más lehetőség nem volt.
És kurvára nem leszünk hajlandóak ingatlan adót fizetni főleg, hogy Jelzálog hitelt vettünk fel a házra és amíg az le nem jár addig a ház a bankék Szal fizessen a bank
Lassan akkor is adót kell fizetnem ha fingok egyet mert akkor is gázok termelődnek -
#21 2008-ra itt már nem lesz semmi :D:D:D -
Unreal1942 #20 9.5 millától kell fizetni? ez jól ki van találva. Gyakorlatilag egy garzon is többe van ha nem a Lujza( 8. ker egyik legsötétebb része) utcában akarod venni.
-
#19 Azért mielött megkongatnátok a vészharangot jelzem, hogy a 9.5 milliós alsó határ még nem végleges, az is elképzelhető hogy csak 20 millió feletti ingatlan után kell adózni!!
Az meg a média bűne, hogy egy meg sem született törvényt, kész tényként közöl!
-
#18 barátnőm nővéréék most vettek házat 9.9 millióért és felvettek 10 millió hitelt és fizethetik vagy 30 évig szegények és még ezt is kell majd lehet nekik fizetni tuti.. -
#17 Erre itt Sopronban van rengeteg jó példa.. Öreg házaspár harminc éve ugyan ott lakik, csak időközben körbeépülte őket a város, és az ingatlan értéke kb négy-ötszörösére nőtt.. (hegy, zöldövezet, családiház..). Van egy-két telek, ami az utóbbi 15 évben több 20-30 milliós értéknövekeésen esett át -.- -
#16 Próbálják elérni, hogy visszatérjünk az ősmagyar életformához -.- -
#15 arra kiváncsi leszek hogy a sok nyugdíjas hogy fog fizetni? mert lehet a háza csak max 5 millát ér, de a kertje 25 milláról indul, és ezek semmi extrák csak itt a szomszédban. -
#14 Látom itt van Punker ugyhogy csak ennyit irok!!!..
Ez egy tolvaj banda. Eddig mindent lenyultak mostmeg minket szivatnak.
aki érti érti aki nem nem.
Sziazstok!!! -
#13 Tök mind1 mennyiért vezstek lakást, mert az értéket ami után adózni kell, az adóügyesek állapítják meg az önkormányzati hivatalnál (eddig így volt). Szal. hiába veszel papíron 9 milkáért egy ingatlant, ők mondhatják hogy 13. -
#12 arról nem beszélve hogy már az hogy megveszed x+1-szer meg van adóztatva, de ugye az csak egyszeri sarc votl, ezt állandóvá kell tenni. -
#11 Keresek lakást 9,4milláért! :-)))
Úgy tudom a történelem folyamán volt füstadó is, nemde? Idővel lesz itt még több bevezetés is. Aki vett már fel lakáskölcsönt és fizette a "kötelezőket", rájöhetett: Ha valami nagyokos kitalálja, hogy milyen hatalmas nagy ökörségre hivatkozva lehet lenyúlni a lakókat, megteszi. És még el is hitetik veled, hogy az baromira fontos, hogy fizesd. :-))
Vegyél kocsit, de ha megvetted és fizeted bele a benzint, azért még légyszíves fizessél is... Most ugyanez: Vegyél lakást, de azért, mert lakhatsz... fizess. :-) -
#10 ez kb azt jelenti itt Egerben hogy 2 szobás lakástól fölfelé mindneki fizet, nekem 2004-es építésű 76 nm-es lakásom van, saccra 20+ milla + a garázs, tuti vagy 3x annyi sarcot kivetnek rá mint a jelenlegi :( -
#9 de valami 100 milliárd forint folyna be az államnak ebből.. -
#8 huh nem tudom, de mintha tegnap mondták volna ezt is a tv-ben.. -
haxoror #7 Azt nem tudja vki hogy kb mekkora adót terveznek? -
haxoror #6 9,5 milkánál értékesebbek mind adózni fognak, hát ez szopás :/ -
#5 2014-ig törleszthetem még a lakáshitelt, full csóró vagyok de szerintük nem...... -
#4 szerintem ez sokaknak nem fog tetszeni, akik panelban laknak azoknak is lehet majd adózni kell... -
#3 iddig is volt ingatlanadó amit az önkormányzatnak fizettem, csak ez most a sokszorosára fog növekedni :( -
#2 Sztem törölve lesz hamarosan. :D
De ez már sztem is egy vicc, ilyen alapon tényleg jöhet a levegőadó, napfényadó, széladó... -
#1 jó lesz ugye?:)
lassan majd a levegőért is adózni kell.. :(