Minden harmadik cseh háztartásban van PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hehe, meg nem 10 k volt az ár, hanem a nálunk 3M net ára. Valami Invitel-táblából vetítette ki...khmm, kb. 15-16k aszzem ,már vagy 2 hete volt, ki emléxik arra<#nyes>
10k-ért az enyém van, abba kevertem bele<#wow3>

nincs, nem is lesz...

Ja tudtam errõl a távolságfüggésérõl, nekem is a holland rendszergazda-infótanárom mondta, milyenek a dolgok hazájában <#vigyor3>

nincs, nem is lesz...

Pár hónapja itt az sg-n olvastam,hogy hazánk lakosságának 27%-a internetezik otthonról.
Azaz épp annyian mint a Csehek.
KPN up to 8-12 Mbps-es csomag 80 euro
Planet szintén
XS4All-nél az up to 8,12 vagy 24Mbps-es csomag szintén 80 euro
UPC-nál az up to 20 Mbps-es csomag 60 euro

Én nem látok 40 euroért top sebességû netet hollandoknál. Az ilyen kategóriájú terméket nem is szoktál túl olcsón adni, bár ez erõsen a piaci körülményektõl függ. Az árat és a sebességet is a piac határozza meg.

Egyébként az árnak és maximum sebességnek nincs igazán pénzben kifejezhetõ kapcsolata, adott csomagokat lõnek be a szolgáltatók adott árszinten és hogy ehhez milyen sebességet kapcsolnak az már az adott piac körülményeitõl függ. Igazából inkább az adatforgalomnak van költség vonzata.

És azt se felejtsd el hogy ez már up to jellegû, technológia maximum sebességek, amiknek max reklám értékük van. Nehogy azt hidd hogy az up to 20 Mbps csomagjaival minden elõfizetõ 20 Mbps-tel tud tölteni. Az up to 20 Mbps gyakorlatban ADSL-nél azt jelenti a maximum sebesség 512kbps(IP) és 20 Mbps(ATM) között bárhol lehet a vonal minõségi paraméterinek függvényében. És az igazán magas sebesség csak kis számú elõfizetõnél realizálható akik legközelebb laknak a telefonközponthoz, a távolabb lakó többségnél közel sincsenek olyan sebességek mert a sebesség távolság függvényében rohamosan esik. Szóval bõven elõfordulhat hogy egy ilyen up to 20 Mbps-es csomag semmivel nem gyorsabb mint a te mondjuk 2 Mbps-es hazai ADSL csomagod.
"Az uniós lista elsõ helyén Hollandia van."

Hollandiában még a h*lyének is megéri netbe fektetni: 10k/hó (átszámítva) a 20+Mbit/s-os ADSL2. Magyarország rulzzz!<#falbav><#falbav> Na én ott szívesebben élnék...

nincs, nem is lesz...