44
  • Tinman #4
    Nem tudom láttátok-e a South Park WOW-os epizódját?
    Bár nagyon erős túlzások vannak benne, de bizony vannak olyanok akik nem erőszakból vagy fizetésért játszanak, hanem egyszerűen ezt az "életet" választották.
    Néha eljátszom a gondolattal, hogy vajon mit történne akkor, ha az összes WOW, Everquest, Guild Wars, Lineage, Tibia szervert kivonná egy jótékony hacker a forgalomból, mondjuk egy laza 2 hónapra.
    Talán kimenne a sok kocka végre a napra, ne adja ég még be is csajozna.
    Egy ideig én is MMOztam (GW, EQ2), de szerencsére idejében kapcsoltam, hogy ennyi erővel akár alkoholista, vagy drogos is lehetnék.
    Persze erre rögtön jöhet a válasz, hogy az azért más, meg különben is "én bármikor feltudok állni a géptől" stb. Akinek nem inge...
    Személyesen is ismerek olyan 35 éves teljesen normális küllemű játékost aki naponta 12+ órákat játszik az EQ2-vel kb. 1.5 éve. De olyat is ismerek, akinek már csak ez maradt... bár kevesebbet játszik (6-7 óra), "de se kutyája, se macskája".

A cikkel kapcsolatosan: Az ilyenek teszik aztán végképp taccsra az amúgy is sokat bírált MMO imaget. Kickban az ilyeneknek + rendőrség + börtön.
    Eleve törvényileg szabályoznám, hogy nem lehet pl. E-bay-en MMO karikat, tárgyakat, pénzt árulni. Aki mégis megtenné szétbüntetném az agyát.
  • David2
    ezeket a szerencsétleneket élő botoknak használják:S
  • Griphons
    Egyáltalán nem lep meg, hogy a "maffia" erre is ráteszi a kezét. Már nagyon régen mennek az MMORPG-s cuccok adása-vétele és nem csak pénzzé, hanem tárgyaké, karaktereké, sőt accountoké.
    Egy ismerősöm úgy finanszírozza saját játékának költségeit a fizetős játékokon, hogy időnként eladja egy-egy karakterét az e-bayen. Megélni azért nem lehet belőle, de a áték így ingyenes :)
    Persze más kérdés, ha kényszerítenek rá, hogy játsz, és a beleölt idődet pénzre váltják, amiből te nem sokat látsz. Sztem ezek a fiatalok is gyorsan rájönnek, hogy nem nagy móka a dolog.
  • 12346
    droidok:| 12 óra alapból sok. hát még ilyen szörnyes varázslós képeségfejlesztősös baromságból. a "bűnözők" meg arcok:D vagy csak vérkockák csoportja a sötét oldalról?^^