13
Asterix és a Vikingek
 • PetruZ
  #13
  Egészen fent vannak a normandiai partoknál. Ha emlékszel, pl. az egyik első képregényben, amikor a briteknél vannak, a képregény azzal kezdődik, hogy egy brit rokon átevez hozzájuk a Csatorna túloldaláról. Vagy amikor az Újvilágban járnak, előtte egy vihar sodorja el őket a tengeri halászat közben.

  "The village is surrounded by the ocean on one side, and four unlucky Roman garrisons on the other, intended to keep a watchful eye and ensure that the Gauls do not get up to mischief." :) (Wikipédia)
 • Gerbill
  #12
  Igen? Én úgy emlékeztem valamelyik rajzfilmből, hogy valahol, valamelyik folyó partján vannak, egészen a terület belsején. de te biztos jobban tudod, én nem vagyok nagy Asterix szakértő:)
 • PetruZ
  #11
  Nem középen, hanem vhol az északi partvidéken.
 • PetruZ
  #10
  Tudom, hogy az is ott van még. És bár van tengerpartja, meg közelebb van a franciákhoz (gallokhoz), kb. ugyanannyi az értelme. :) A képregényben sincs szó semmilyen spanyol vonalról - hacsak a filmesek bele nem szőttek megint valami totál oda nem illő dolgot...
 • Gerbill
  #9
  De mivel Asterix és Obelix a mai franciaország területén él, így inkább az ókori galliában kötnek ki a vikingek, főként, hogy a filmben a térképen a gall falu most éppen franciaország legészakibb pontján található. Ha jól emlékszem a falu régebben középtájt volt, nem?
 • Gerbill
  #8
  Vélemény megnézés után: A film nagyon béna. Ha ezt a Bugyifixet kihagyták volna belőle és csináltak volna egy rendes rajzfilmet, annak szerintem mindenki jobban örült volna. Voltak benne tök jó Asterix és Obelixes poénok, de a történet sajnos a fiúra összpontosult, és a végén már azt kívántam, hogy szúrja már le Olaf, vagy zuhanna le a szakadékba. Nemcsak hogy nem volt szimpatikus, de teljesen Olafnak drukkoltam, hogy mikor üti már végre agyon. Még a varázslót is sajnáltam, hogy miért pont az esett le a nyominger helyett:(. Remélem a következő rész valóban Asterixről és Obelixről fog szólni.
 • Dynamic
  #7
  "vikingek kötnek ki Galícia partjainál"
  Király, a vikingek lendületből áteveznek tűzön-vízen-szárazföldön át a lengyel-ukrán határig. :)


  Mármint a spanyolországi Galiciánál természetesen.
 • Gerbill
  #6
  Hát a képek alapján nagyon úgy néz ki ezzel a hosszú hajúdzsásztin timberlékkel, nagyon elbarmolták a történetet. Még nem láttam, de remélem nincs igazam. Egy igazi Asterix rajzfilmre vártam, erre egy szerelmes történetet kapok? Na neee
 • Jagi
  #5
  lol... mindenhol kell lenni nyálfröcsögésnek, meg romanikus jelenetnek?
  Ok, Asterix is, me Obelix is volt már szerelmes, nem is egyszer :)
  de nem kapcsolódott semmilyen módon a főszálhoz, csak szimplán beboroztak és bárgyú mosollyal bámulták a kiszemeltet. xD
  A főszál annyi volt, hogy: Jönnek? Sz@rrá verjük őket és hazamegyünk/mennek :)
  felejthetetlen a pöttyös alsógatyák kirepülése a porfelhőből, imádtam :)

  És a ahogy Jedi mondta a #3-ban... hát, kb olyan leszek én is.
 • Dexantreal
  #4
  Barompalánták áááá......"dzsásztin timberlék".

  Én vagy elmegyek megnézni, vagy letöltöm.
 • Sir Quno Jedi
  #3
  Ja mer kellett egy modern hülyegyerek bele, hogy a mai barompalánták is élvezhessék a dzsásztin timberlék féle nyomorult kalandjait! Baxxák már meg! Meg fogom nézni, de ha kicsit is sajtburgeres poénokkal tömték teli a jó öreg klasszikust, akkor nagyon csúnyán fogok viselkedni ám! :D
 • PetruZ
  #2
  "vikingek kötnek ki Galícia partjainál"
  Király, a vikingek lendületből áteveznek tűzön-vízen-szárazföldön át a lengyel-ukrán határig. :)

  Egyébként, ahogy olvasom az ismertetőt, ebbe a sztoriban is alaposan belenyúltak a képregényhez képest. No mindegy, azért majd ezt is megnézzük. :)
 • Dexantreal
  #1
  Kinek ne lenne a kedvence a hatalmas ám barátságos Obelix, vagy a fürge és erős Asterix? Ki nem szerette régen a hatalmas bunyókat a gallok és a rómaiak között? Most ismét itt vannak kedvenceink! Már 5-dikétől a moziban láthatjuk újra őket Asterix és a Vikingek cím alatt. Jómagam még nem láttam, de majd igyekszem megnézni.


  Asterix és a vikingek
  (Astérix et les Vikings)


  Filmelőzetes WindowsMedia formátumban. Az internet elérés: adsl/kábel

  színes magyarul beszélő dán-francia animációs film, 78 perc, 2006
  korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

  rendező: Stefan Fjeldmark, Jesper Moller
  forgatókönyvíró: Stefan Fjeldmark, Jean-Luc Goossens
  zene: Replicant
  producer: Lilian Klages, Anders Mastrup
  vágó: Martin Wichmann

  szereplő(k):
  Roger Carel (Astérix/Idéfix hangja)
  Lorant Deutsch (Goudurix hangja)
  Sara Forestier (Abba hangja)
  Jacques Frantz (Obélix hangja)
  Pierre Palmade (Cryptograf hangja)


  Hatalmas szenzáció! Bögyörix, a főnök unokaöccse a gall faluba látogat, ahol Asterixnek és Obelixnek kell igazi férfit faragniuk belőle. A Parisiumból érkező kölyök arrogáns külseje alatt egy begyulladt nyuszi rejtőzik, és a kemény tréning alatt igencsak keveset változik...

  Eközben vikingek kötnek ki Galícia partjainál, akik azzal a szándékkal érkeztek, hogy megtalálják a "gyávaság bajnokát", aki, ahogy a jövendőmondójuk megjósolta, megtanítja őket repülni, hiszen a félelem "szárnyakat ad". Katasztrofális események következnek, miután a vikingek elrabolják Bögyörix-et. Asterixnek és Obelixnek mindenáron meg kell őt találnia. Miközben tűvé teszik érte a fagyos északot, pártfogoltjuk ennek a visszataszító földrésznek a kellős közepén találkozik a csodálatos és vakmerő Abbával és rájön, hogy a szerelem is úgy kiüthet, mint egy ökölcsapás a kulturális sokkról nem is beszélve!
  Bemutató dátuma: 2006. október 5.


  Vetítés időpontok, akit érdekel, megtekinthető a

  port.hu-n.

  A filmről bővebb információt itt olvashattok.

  Jó szórakozást midnenkinek!