Az USA-ban nincs igény az újgenerációs DVD-felvevőkre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja, innen vagy 4 meg is van, itthon csak monitoron tudom nézni 720p-ben, de itt sem éppen tökéletes. A felbontás persze megvan, de az is úgy, hogy a színek láthatóan kisebb felbontással vannak, mint az intenzitás, és a színátmenetek sem túl szépek, bizsergeti õket. Szóval jól látszik a tömörítés. (Csak nem mpeg-es kockásodásban, hanem másban.)
Ez gondolom DVD9. Volt szerencsém látni ezt a lemezt 1080p-s plazmán (PC-rõl ment persze), és jól láthatóan életlenebb, kevésbé szép volt, mint egy másik ugyanolyan plazmán játszott, "kompromisszum-mentes bitrátán" futó HD demo anyag. Ha nem lett volna mellette a másik, talán nem tûnik annyira fel. Mondjuk nem néztem végig, nem tudom, hogy néha, pl. egy mozgás-dús jelenten nem látszott-e meg még jobban a (WMV9-hez képest is) kisebb bitráta.
Ez akkor milyen minoseg?
Terminator 2 extreme edititon
Amugy ne feledd, neked egyszeruen jobb szemed van ezekhez a dolgokhoz,mert koztuk elsz! Ez olyan mint ahogy en latom a kulonbseget grafika es grafika kozt szamitogepen,mig a nem annyira hozzaertok nem latnak semmit😊
Terminator 2 extreme edititon
Amugy ne feledd, neked egyszeruen jobb szemed van ezekhez a dolgokhoz,mert koztuk elsz! Ez olyan mint ahogy en latom a kulonbseget grafika es grafika kozt szamitogepen,mig a nem annyira hozzaertok nem latnak semmit😊
Szinte tökéletes? 😛 Te az vagy, aki 5m-rõl nézi a 35cm-es képet, vagy az, aki 20cm-rõl nem látja a különbséget SD és HD között? 😉
Nézd meg az alább említett szabványokat. Akciódús filmekhez 1080p-ben, 24-30fps-sel alap profilban 20Mbit/s ajánlott: 2 órás film 18GB. Magasabb fps-nél, és/vagy magasabb profilban meg 45-135Mbit/s...
720p-ben, 24-30fps-sel meg 14Mbit/s (alap profil): 2 órás film 12.6GB.
Nézd meg az alább említett szabványokat. Akciódús filmekhez 1080p-ben, 24-30fps-sel alap profilban 20Mbit/s ajánlott: 2 órás film 18GB. Magasabb fps-nél, és/vagy magasabb profilban meg 45-135Mbit/s...
720p-ben, 24-30fps-sel meg 14Mbit/s (alap profil): 2 órás film 12.6GB.
Ja olyan is, szinte tökéletes képminõség... screensaver, wallpaper meg nem igazán izgat, merthogy kb ezek az extrák általában.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mindkét szabvány része, az MPEG2 mellett, a H.264/AVC és a VC-1 (WMV9 alapú) codecek. Ezek már jobbak is, mint a DivX. + lásd #11.
Sok film HD-ban csak HD-s - digitális - adásból elérhetõ. A természetfilmek sem rosszak HD-ban. Meg igazából minden jobb úgy, látványilag. Túl drágán persze nem éri meg, egyelõre.
Igen, valószínûleg az amcsik is kivárnak. A japók meg mindent azonnal megvesznek.
Olyan is. Tudom, neked is van (DivX, WMV9, H.264). Kiadói minõséghez legalább egy DVD9 kell, és akkor még semmi extra.
"Kétségtelen, a nagyfelbontású videó nagy tárhely-szükséglettel is jár."
Fõleg ha MPEG-2 be van tömoritve.
Igaz is , mi értelme lett volna a gyártók szemtontjábol Divx be tömöriteni a nagy felbontásu videót , akkor egy sima egyrétegü DVDre is ráment volna.
Fõleg ha MPEG-2 be van tömoritve.
Igaz is , mi értelme lett volna a gyártók szemtontjábol Divx be tömöriteni a nagy felbontásu videót , akkor egy sima egyrétegü DVDre is ráment volna.
Hát a magyar TV adás minõségét (tartalom és technológia szempontjából egyaránt) figyelembe véve igazad van. De külföldön más a helyzet.
Szerintem tévéfelvételre még a DVD is pazarlás, nemhogy a HD... Én nem csodálkoznék, hogy nincs igény - asztali - HD írókra.
igény lenne rá, csak nem ennyiért és nem gagyi, önmagukkal is alig kompatibilis lejátszókkal 😊
Forza.
Én már költöttem ilyen lemezekre 😊 sima dvd5-nek hívják, 60 ft és ráfér egy 720p-s film 😄DD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
nekem sincs még igényem ilyen felesleges kiadásokra 😄
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Hát szerintem ezek az alap 25-50Gb-os felvevõk, lejátszók már igazán nagy mennyiségben kise jönnek talán Japánba. "Elsöprik" a más gyártók által kinált nagyobb kapacítású, olcsóbb elõállítású, lefelé full kompatibilis készülékei. Más: ha igy mennek le a memóriakártyák árai, igy fejlõdik a tömörítési technológia lassan nem lesz értelme és konkurencia a 25-50 gb kapacítás optikai lemezen.
En megvarom amig az egyik formatum gyoztesen kerul ki ebbol a versenybol mielott akar 1$-t is beleolok a nagyfelbontasu DVDkbe (gondolom nem vagyok egyedul).
Ja, es azt sem art megvarni amikor kijonnek a 30$-os taiwani lejatszok :o)
Y
Ja, es azt sem art megvarni amikor kijonnek a 30$-os taiwani lejatszok :o)
Y
Ez a TiVo nagyon fáin, ha errefelé is terjedni kezdene... 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3