Hayao Miyazaki új mesén dolgozik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Studio Ghibli
a szigettenger valamelyik része alapján készül elvileg...
vagy csak a világot használja fel, gondolom abból, h ott van az, h "tales from earthsea"...
asszem szigettengernek magyarították, javítsatok ki, ha tévedek...
de biztos komoly lesz ez is!
:-)
némi ismertetõ a világról:
Earthsea wiki
a szigettenger valamelyik része alapján készül elvileg...
vagy csak a világot használja fel, gondolom abból, h ott van az, h "tales from earthsea"...
asszem szigettengernek magyarították, javítsatok ki, ha tévedek...
de biztos komoly lesz ez is!
:-)
némi ismertetõ a világról:
Earthsea wiki
Pingwin powa... ...és 13 forint a kifle... -------
ez jó kérdés, hogy mit nevezünk mesének. idehaza a legtöbbeknek az animációs film == a mesével.
pedig a szó inkább jelent kitalált történetet, aminek a célközönsége nem behatárolt, egyáltalán nem biztos, hogy a gyereknépség az.
az angolban a "tale" szó (mint mese) jobban tükrözi az értelmi elterést.
(a Decameron is "tale" pl., vagy a nálunk is korrektül fordított "Mesék a kriptából" 😊)
gyerekeknek ott a fairy tale vagyis tündérmese, esetleg fable, bár az wiki szerint népi gyökerû történetre utal.
Miyazakitól gyerekeknek (ha lenne magyarul) a Kiki's Delivery Service-t ajánlanám, annyira finom kis könnyûsúlyú mû, szelíd film.
A világai közül nekem a Laputa (vmi Castle in the sky-ra angolosították a címét) tetszett legjobban, pedig az már 25 év körüli.
Ezekrõl egyébként az sg is írhatna, vmi anime rovatban. 😊
pedig a szó inkább jelent kitalált történetet, aminek a célközönsége nem behatárolt, egyáltalán nem biztos, hogy a gyereknépség az.
az angolban a "tale" szó (mint mese) jobban tükrözi az értelmi elterést.
(a Decameron is "tale" pl., vagy a nálunk is korrektül fordított "Mesék a kriptából" 😊)
gyerekeknek ott a fairy tale vagyis tündérmese, esetleg fable, bár az wiki szerint népi gyökerû történetre utal.
Miyazakitól gyerekeknek (ha lenne magyarul) a Kiki's Delivery Service-t ajánlanám, annyira finom kis könnyûsúlyú mû, szelíd film.
A világai közül nekem a Laputa (vmi Castle in the sky-ra angolosították a címét) tetszett legjobban, pedig az már 25 év körüli.
Ezekrõl egyébként az sg is írhatna, vmi anime rovatban. 😊
Endure, in enduring grows strong...
Én már láttam a plakátját egy párizsi moziban, sajnos a címére nem emlékszem de egy lany lesz benne aki eljut valami foldre. szoval nem sokat lehet rola tudni.
Egyébként a walt dizni fos meg mar olan mereteket oltott hogy nyiltan valljak azt hogy a gyerekmeseknek ilyeneknek kell lennie. Mindig a jo gyoz szinvonal es csak hepiend. A narnia volt az elso...
Egyébként a walt dizni fos meg mar olan mereteket oltott hogy nyiltan valljak azt hogy a gyerekmeseknek ilyeneknek kell lennie. Mindig a jo gyoz szinvonal es csak hepiend. A narnia volt az elso...
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
Nézzétek meg a Jin-Roh-t. Elég durva Piroska és a Farkas történet. Egy alternatív II. vh utáni Japánban. Legalábbis nagyon arra hajaz😊
jah pontosan, mostanra ha nem lenne dvd már rég lehúzhatnák a rolót.
Vándroló Palota is az, vagy akár a Charlie és a Csokigyár is, csak ugye van akit sokkol ha egy "mese" mondanivalót és erkölcsi tanulságot hordoz és nem gagyi Walt Disney szinvonalon.
(Itt nem az öreget bántom, de a nevével élõ stúdió igen súlyos hanyatlást mutatott kb. a Szépség és a Szörnyeteg óta ...)
(Itt nem az öreget bántom, de a nevével élõ stúdió igen súlyos hanyatlást mutatott kb. a Szépség és a Szörnyeteg óta ...)
Egy japánnak? Igen.
Jah, hogy mifelénk kiölték az Andersen féle horrort a mesékbõl, hogy a gyerek csak szépet és jót láthasson, és felnõtkorrára belezakkanjon a valóságba?
Na igen, itt EU-ban, meg az USA-ban lehet túl súlyos egy gyerekmesébe a vérben tocsogó sárkány ...
Jah, hogy mifelénk kiölték az Andersen féle horrort a mesékbõl, hogy a gyerek csak szépet és jót láthasson, és felnõtkorrára belezakkanjon a valóságba?
Na igen, itt EU-ban, meg az USA-ban lehet túl súlyos egy gyerekmesébe a vérben tocsogó sárkány ...
Imádom, örülök neki, hogy ha itt megjelenik egy Miyazaki film infó, akkor vannak akik tudják értékelni. Naccerû filmek, mind-mind.
miert szerinted Chihiro gyerekmese?! 😄
Baratomat ideznem,aki elkotelezett manga es anime utalo,de addig rugdostam a fejet amig neg nem nezte a vandorlo palotat😊:
"Ebben a rajzfilmben magasabb szinvonal es tobb kreativitas,otlet van,mint hollywood egesz evi termeseben..."
Utana megnezte e Chihirot is😄 Most se szereti a stilust igazan,de ha en ajanlok valamit megnezesre akkor van esely, hogy szakit ra idot (GitS,Ninja Scroll,Steamboy)😄D
"Ebben a rajzfilmben magasabb szinvonal es tobb kreativitas,otlet van,mint hollywood egesz evi termeseben..."
Utana megnezte e Chihirot is😄 Most se szereti a stilust igazan,de ha en ajanlok valamit megnezesre akkor van esely, hogy szakit ra idot (GitS,Ninja Scroll,Steamboy)😄D
Mondjuk a 2008 vége abszolút nem késõi dátum, ha most kezdtek neki (sõt, ha nem japók lennének azt mondanám, hogy rövid is a kézzel rajzolt + monumentális jelenetekhez együtt). ^_^
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Na jah, de pl. a Nausicaa/Mononoke Hime nem olyan "gyerekes" mese. Mondanivalója van bõven gyerekeknek is, de még is csak súlyos a története.
Azért örülök, mert eredetileg a Chihiro elött nyugdíjba akart menni, majd a Chihiro után nyilatkozta, hogy ez az utolsó 😊
Azért örülök, mert eredetileg a Chihiro elött nyugdíjba akart menni, majd a Chihiro után nyilatkozta, hogy ez az utolsó 😊
a Chihironal nekem a Laputa meg a Nausicaa jobban tetszett. meg a Mononoke Hime is. sot, a Kiki's Delivery Service is.
nezzetek meg, szedjetek le ezeket.
nezzetek meg, szedjetek le ezeket.
Endure, in enduring grows strong...
Alapmû? Hát mindenesetre mindkettõ tényleg szép rajzfilm, én is ajánlanám mindenki figyelmébe!
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Nekem mind kettõ film nagyon tetszett.Alapmûvek.