48
  • BiroAndras
    "De miért jó az nekem ha reklámok villannak fel körülöttem?"

Nem jó, de most is megkapod. Rosszabb nem lesz.

"Meg egyáltalán mi az a testreszabott reklám?"

Hát pl. az, hogy ha férfi vagy akkor nem mosópor és intim betét reklámokat tolnak az arcodba, hanem pl. autót.
    Ez szerintem kevésbbé idegesítőve tenné a reklámokat.

"Meg miért előnyös számomra hogy a hűtőm felismeri hogy milyen tejet vettem?"

Nem a milyen a lényeg. Azt jó tudni pl. hogy mennyi tej van még (szól ha fogytán van), illetve főleg hogy meddig fogyasztható.

"Egyszerűen nem tudom elképzelni mire lenne ez a technológia hasznos a vonalkód lecserélésén túl..."

Sokmindenre jó lehet. Majd idővel kiderül.
  • tucsilg
    Es a legszebb hogy egy ido utan minden ruhadarabodban, minden cucodben lesz ilyen kis ketyere aztan mar csak megfelelo sususeggel kell elhelyezni a leolvasokat hogy teljes megfigyelest tudjanak csinalni mindenkire es onnan mar csak szamitasi kapacitas kerdese hogy a sok kis informacio morzsabol osszerakjak az egeszet (a nagy testver figyel), ugyhogy teljesen nyitott konyv legyel a megfigyelok elott. Nem uis gondolnatok mennyi mindent ossze lehet rakni a sok info morzsabol csak megfeleloen rendszerezni kell oket es eleg sok kell hogy legyen belole :) a multkor olvastam rola pont egy cikket hogy amerikaban a titkosszolgalatok mar muvelik es maguk is meglepodtek hogy milyen hatekony ....
  • Praetor
    Nem hülyék a bajorok...
  • AranyKéz
    "testre szabott reklámok villannak fel, csak ott, csak akkor, csak neki..." - így is elegem van a román szoftverfejlesztő cégek spammeléséből

Egyébként tényleg nem csoda hogy nem kell az embereknek, senki se akar átadni egy jó nagy darabot a függetlenségéből holmi intelligens hűtőnek.

(Meg honnan tudja az a hűtő hogy milyen tejet szeretek? Milyen márkákból enged majd választani?)

Francba az intelligens hűtővel meg az intelligens mosóporral. Buta hűtőt a népnek!

Vonalkódot meg soha nem fogja leváltani, hisz az az idő amit Gizike eltölt a vonalkódok húzgálásával, az nem tűnik el, csupán átszáll 1) amíg felrakják azokat a rohadt chipeket /gondolom automatizált, de így is pénz/ 2) amíg leszeded a chipeket még a boltban vagy otthon ("gyilkos változat")
  • juzosch
    "Meg miért előnyös számomra hogy a hűtőm felismeri hogy milyen tejet vettem?"

A számítógép pontosan tudni fogja, hogy mi van a hűtőben. Nem kell feltúrni a hűtőt, csak leolvasod a képernyőről. Plusz szól, ha valami elfogyott, vagy kiválasztasz egy kaját amit el akarz készíteni, és ő tudja mit kell még venni hozzá. Esetleg felsorolja azokat a kajákat, amiket a hűtőben található cuccokból össze tudsz dobni stb...
    Nem kell erről tudnia a Parmalatnak, hisz nem is kell a hálózatra kötni az egészet. A külvilágra csak akkor kerülnek ezek az adatok, amikor vásárolsz, de ezek már a vonalkóddal is kikerülnek.
  • Gerygrey
    "és ahogy körbesétál a vevő, testre szabott reklámok villannak fel, csak ott, csak akkor, csak neki"

"hogy az intelligens hűtő felismerhesse a vásárolt árut"

Na várjunk csak, én eddig úgy tudtam hogy az RFID fő előnye az lesz hogy leváltja a vonalkódot, és nem kell egy nagybevásárlásnál fél órát várni arra, hogy a kasszás Gizike végighúzgálja az összes vonalkódot, ha egyáltalán leolvashatóak.

De miért jó az nekem ha reklámok villannak fel körülöttem? Meg egyáltalán mi az a testreszabott reklám? Ha én bemegyek a Gazdaságosba, azt veszem meg amiért odamegyek, tőlem aztán villoghat körülöttem akármi. Meg miért előnyös számomra hogy a hűtőm felismeri hogy milyen tejet vettem? Majd a Parmalat kiad egy intelligenshűtő-hekket, és ha Milli tejet veszek akkor azt nem hűti le bosszúból, vagy mi? Egyszerűen nem tudom elképzelni mire lenne ez a technológia hasznos a vonalkód lecserélésén túl...
  • juzosch
    MIért ne lehetne otthon is? Csak a távolságot kell leredukálni pl 2 méterre, meg h falon már ne menjen át, és akkor a rádiójelek is otthon maradnak.
  • tucsilg
    Csinalok is gyorsan egy RFID zavarot a kulcskarikamra fityegonek aztan had szivjon a suk multi :) Nekem ne beszlgesse meg a babkonzerv a mosogepemmel meg a gatyammal hogy most tobb mosoporra lesz szukseg...