18
Cooler Master összes terméke
 • Strexx
  #18
  Sziasztok! Az a kérdésem lenne,hogy van-e valakinek tapasztalata azzal akpcsolatban,hogy hogyan tudom leszedni a linkben szereplő számítógépház előlapját?
  Cooler master elite 332
 • celza8807
  #17
  A Centurion 534-eshez hol tudnék beszerezni az elfordított merevlemez tartóhoz alkatrészt, amivel rögzíteni tudom? köszi a választ!
 • Doomista
  #16
  Cool Master Stracker
 • Doomista
  #15  Több kép + infó
 • Doomista
  #14
  Cooler Master Stacker 830 – alumíniumrakéta:

  Majd két éve nem győztünk álmélkodni, amikor az első Cooler Master Stacker megérkezett hozzánk. A gigantikus méreteiről és egyedi megoldásairól elhíresült ház még ma is az abszolút csúcsot jelenti. Amikor tavaly nyáron a Computexen megláttuk az utódot – vagy inkább névrokont –, már tudtuk, hogy ismét valami formabontó született. Végre eljött a nap, amikor boncasztalunkra került az alumíniumszörny.

  Már a csomagolás közben meglepetés ért minket, de sajnos a rosszabbik fajtából. A galád rakodómunkások megsértették szegény 830-as tetejét.

  Ami a dobozból előbújt, az még durvább volt annál, amit kiállításlátogató kollégáink mutogattak fényképeiken. A 830-as két dologban hasonlít a régi Stackerre: nagy és alumíniumból van. Formában és megjelenésben nagyjából annyi köztük a különbség, mint egy öltönyös úr és egy szkafanderes űrhajós között. Valószínűleg az új és a régi Stacker kedvelőit nem lehet majd egy lapon emlegetni, de ahogyan elődje, úgy a 830-as is frenetikus. Nem nagyon emlékeztet egy számítógépes házra, de másra sem; olyan, mint a Stacker 830: nagy, alumíniumos, rácsos, szokatlan, érdekes, a maga módján még szép is. A könnyűfémből készült ház tömege üresen 12,7 kilogramm.

  Az előlapot egy hatalmas ajtó uralja, mely eltakarja az összes meghajtót. Közepén óriási szellőzőrostély feszít Cooler Master logóval. Természetesen a vaskos takaró mágnessel kapaszkodik, de zár nincs rajta. A Stacker 830 hátulján sok újdonságot látunk. A legfontosabb, hogy alul már nincs táphely, így az egész ház alacsonyabb lett. A hátsó 12 centiméteres ventilátor szellőzőrácsa ritkább. A táp szélességéből feltűnhet, hogy a 830-as testesebb a szokásos házaknál, egészen pontosan 25 centiméter széles.

  Visszatérve az előlapra, látható, hogy azért nem mindent takar el az ajtó. Felső vonalában csatlakozók sorakoznak: két USB, egy FireWire, valamint audio ki- és bemenet. A tető első részén van további két USB, az üzemet jelző lámpa, reset gomb és a CM feliratos bekapcsológomb.

  A Stacker 830 ajtaja kiválóan oldja meg a nyuszika és a sapka problémáját. Azért sem lehet elmarasztalni, mert ajtós, ugyanis levehető, és azért sem, mert az ajtó rossz oldalra nyílik, ugyanis megfordítható. A művelethez ki kell akasztani a felső rugós zsanért, átrakni a másik oldalra, majd az alsóval ugyanezt végrehajtva már készen is vagyunk – egy perc az egész.

  Az oldalfal túlnyomó részét hatalmas szellőzőnyílás tölti ki, melyen keresztül friss levegő jut be, de a zajok is akadálytalanul előbújnak. Nem lepődnénk meg, ha a közeljövőben plexiablakos változat is megjelenne. Talán ebből a nézetből tűnik leghatalmasabbnak a Stacker 830. Majdnem 64 centiméteres mélysége még a legnagyobb alaplapokhoz és videokártyákhoz is több mint elegendő.

  A ház kissé megemelt talapzatot kapott. Négy kisebb gumilábra támaszkodik, de talán a négy körívbe kerekeket is rögzíthetünk majd, bár a 830-as stílusába ezek nem nagyon illenek bele.

 • Doomista
  #13
  Extrém tápegység a Cooler Mastertől !

  A Cooler Master hamarosan piacra dobja újabb, minden eddiginél nagyobb teljesítményű tápegységét. A Real Power sorozatban megjelenő RS-850-EMBA folyamatosan 850 watt leadására képes, átmeneti csúcsterhelése pedig elérheti az 1000 wattot is, ám nemcsak a teljesítménye, hanem a belső kialakítása és a csatlakozói is azt mutatják, hogy itt a legerősebb rendszerek kiszolgálására szánt eszközről van szó.

  A tápegység hat +12 voltos ággal rendelkezik, melyek mindegyikén 18 ampert (összesen legfeljebb 720 wattot) adhat le. Eleget tesz az ATX12V 2.2 és az EPS12V 2.91 szabványnak, amit alaplapi csatlakozói is tükröznek: 20+4 tűs konnektora mellett a CPU energiaellátását egy négytűs és egy nyolctűs kiegészítő dugasz segíti. További ágainak paraméterei: +3,3 V: 25 A, +5 V: 30 A (a kettő együtt legfeljebb 191 W), -12V: 0,8 A, +5Vsb: 3,5 A.

  A tápóriás a bővítményeket is nagyvonalúan szolgálja: a Quad-SLI rendszerekre és az SLI-be kötött GeForce 8800-as videokártyákra gondolva már négy PCI Express-tápcsatlakozóval bír, emellett nyolc SATA-, két floppy- és hat perifériacsatlakozó lóg a kötegelt kábelek végein. Az RS-850-EMBA aktív PFC-t kapott; hatásfokát a gyártó tipikusan 85 százalékban adja meg. Hűtéséről egy szabályozott (600–1400 rpm) fordulatszámú, 135 mm átmérőjű ventilátor gondoskodik.

 • Doomista
  #12
  Nemrég beszámoltunk a Cooler Master új processzorhűtőinek, köztük a különös formájú Marsnak az érkeztéről – ezúttal egy ugyancsak szokatlan kialakítású CPU-hűtővel folytatjuk a sort. Az Eclipse szerkezetének legfeltűnőbb eleme a lamellák üregében elhelyezett, az alaplappal párhuzamos tengelyű ventilátor. A turbinaszerű légkavaró átmérője 66, vastagsága 68 mm. Egy jumper segítségével változtatható működése; csendes üzemben a ventilátor 1800-at, „performance” állásban 3300-at fordul percenként, míg PWM üzemmódban automatikusan változik fordulatszáma 900 és 3000 rpm között. A gyártó a minimális zajszintet 17 dB(A)-ben, az átlagos értéket 24 dB(A)-ben adja meg.

  Hogy az Eclipse minden modern Intel (Socket 775) és AMD (Socket 754, 939, 940, AM2, F) processzorral használható legyen, a chipre rézblokk feszül, a hő közvetítését az alumíniumbordákhoz négy hőcső segíti. A légáramból a környező alkatrészeknek is jut, részben a lamellák állása, részben a rájuk boruló műanyag idom jóvoltából. A hűtő tömege 670 gramm, teljes mérete 132 x 120 x 105 mm.

 • rvn
  #11
  THX
 • Doomista
  #10
  NV SILENCER 6 (rev.2):

  A holeadó bordázat alapja egy 2,5 mm vastag réz talp. A megfelelo légmozgást egy különlegesen kialakított igen csendes 72 mm-es ventilátor végzi. A Direk Holeadó Rendszer segítségével a felmelegedett levego a házon kívülre távozik, ami igen nagy elony a versenytársakkal szemben. Méretek: 218.5 x 100 x 34.5 mm Fordulatszám: 1500 RPM ARCTIC kerámia csapágyazás Tömeg: 214g


  Ennyit találtam róla,de ez modding oldalakon kivan függesztve !
 • rvn
  #9
  NV SILENCER 6 (rev.2) ez mijen egy asus 6600 Gt re? Tom h rá való csak a hűtési tulajdonságaira vok kiványcsi!
 • Doomista
  #8
  hát ha valaki fűt a lakásban,akkor könnyen nyári meleg lehet ^^
 • schrank
  #7
  télre veszel hűtőt
 • Sland
  #6
  miután egy napja van benne aszondom hogy jó. csendes nagyon és jól hűti a gépet
 • Doomista
  #5
  és mia véleményed a coomaster hűtőről ami a gépedben éldegél?
 • Sland
  #4
  9 topic 4 napon belül?

  nekem is coolmaster hűtőm van.
 • Doomista
  #3
  A Cooler Master már másodízben díjat kapott a PCGuia Magazine-tól a legjobb brand számítógép-házért és a modding felszerelésért Portugáliában.

 • ColdFire
  #2
  joak,drágák
 • Doomista
  #1
  Az összes termékröl lehet irni,legyen az vízhűtő rendszerek,léghűtés,házak,stb.
  Hivatalos Angol Hompézs
  Hivatalos Magyar Hompézs
  -----
  ÚJ Cooler Master kompakt vízhűtők !
  -----

  Hamarosan piacra kerül a Cooler Master új kompakt vízhűtési rendszere, az Aquagate Viva. A hűtőblokkot, hőcserélőt és pumpát is magában foglaló rendszert elsősorban grafikus kártyákhoz szánják, azonban mellékelnek hozzá olyan felfogatót, melynek révén K8-as AMD, illetve LGA775-ös Intel processzorok hűtése éppúgy megoldható. A 40 mm átmérőjű hűtőblokk rézből készül, ha valaki CPU-hoz kívánja használni, még egy – külön beszerzendő – ventilátort is ráerősíthet, így a környező alkatrészek hűtése is biztosított.

  A hőcserélőn két 70 mm-es légcsavar kapott helyet, melyek a hőmérséklet függvényében 1000–4800 rpm fordulatszámon dolgoznak. A radiátormodul, melynek teljes mérete 175 x 75 x 44 mm, két kártyahely feláldozásával beilleszthető egy szabad PCI bővítősínbe, de rögzíthető 3,5 vagy 5,25 hüvelykes meghajtórekeszben vagy épp a számítógépház oldalfalán is. A teljes rendszerben 42 l/h sebességgel kering a víz; ha valami rendellenesség következne be a működésben – például leállna a vízáram –, egy figyelőegység azonnal vészjelzést ad le.

  A Cooler Master két videokártya (SLI és CrossFire konfigurációk) hűtésére szánt változatban is piacra bocsátja a terméket Aquagate DuoViva elnevezéssel. E modell fő paraméterei megegyeznek az előzővel, azonban természetesen két hűtőblokkot foglal magában. Az Aquagate rendszerek a gyártó adatai szerint kompatibilisek minden NVIDIA kártyával, valamint az ATI Radeon X800-as vagy újabb, illetve X1000-es sorozatú kártyáival.

  Képek: