40
-
BRobee #40 Csatti, miért pont Ők? Mert afrikaiak? Mert feketék? Miért??? Miért nem éppen Te vagy a szenvedő fél, vagy tegyükfel egy európai országban történjen a "hatás"? Nem vagyok normális komolyan. Kívánom, hogy kerülj olyan helyzetbe, szenvedj, ne egyél napokig és bíztasd magad: ez egy népességszabályozás, gyertek fiaim, dögöljünk meg együtt! Hogy mondhatsz ilyet? Istenem, milyen buta emberek vannak.... -
BRobee #39 Csatti, miért pont Ők? Mert afrikaiak? Mert feketék? Miért??? Miért nem éppen Te vagy a szenvedő fél, vagy tegyükfel egy európai országban történjen a "hatás"? Nem vagyok normális komolyan. Kívánom, hogy kerülj olyan helyzetbe, szenvedj, ne egyél napokig és bíztasd magad: ez egy népességszabályozás, gyertek fiaim, dögöljünk meg együtt! Hogy mondhatsz ilyet? Istenem, milyen buta emberek vannak.... -
BiroAndras #38 A rabszolgaságot akkor se tartom jónak, ha történetesen én vagyok a haszonélvezője.
Egyébként nem csak drágábban dolgoznának, de sokkal többet vásárolnának is, ami azt jelenti, hogy csomó mindent nagyobb mennyiségben lehet eladni, és ezért olcsóbbak lesznek. -
#37 és minden drágulna, mert nem csinálnák meg fillérekért azt amit ma :), azaz minden drágább lenne, kevesebb pénzed lenne, drágábban dolgoznál, kevesebb pénze lenne a munkaadódnak, és jönnek az afrikaiak és leigázzák a világot :) -
BiroAndras #36 "Azonban az afrikaiak felfejlesztése csak konkurenciát teremtene a világ nagy részének de az emberiséget nem vinné előre."
Ez hülyeség. Ők is ugyanolyan emberek, mint mi. Ha ugyanolyan oktatást, és infrastruktúrát kapnak, mint mi, akkor ugyanúgy élnének ők is.
És az emberiségnek is hasznos lenne, mert több lenne a tudós, és a szakképzett munkaerő.
"Az éhségnek és az ottasni járványoknak bár kegyetlenül hangzik van egy népességszabályozó hatása"
Az okatatásnak is, és az lényegesen kevésbbé fájdalmas. -
brueni #35 a ms így próbál betörni az SOS programba!
Shuttle Operating System...
-
brueni #34 nehogy má megelőzzék anettkát!
mellesleg asszem már régóta tervezgetik, hogy a ms egyik "alapító tagját"(így hirdették) is kilövik.
de nem azért, mer magyar, hanem mer lóvés. -
Csatti #33 Ezt az etetés dolgot mindig előhozza valami széplélek (más szót akartam mondani, de akkor kimoderálnak :) ). Az egyetlen gond, hogy nekik nem (csak) élelemre van szükségük hanem infrastruktúrára, iparra, stb. hogy kialakulhasson egy működő gazdaság. Azonban az afrikaiak felfejlesztése csak konkurenciát teremtene a világ nagy részének de az emberiséget nem vinné előre. Az éhségnek és az ottasni járványoknak bár kegyetlenül hangzik van egy népességszabályozó hatása. Ha elkezdenénk etetni őket, csak még többen maradnának akik továbbra is elvárnák a világtól, hogy gondoskodjon róluk. -
Hoho #32 Es akkor mi tortenne? Jollaknanak egyszer. Es utana valtozna valami? Megetetned oket masnap is, aztan meg minden nap? Eltartanad oket? Engem nem akarsz? :) Az iskola mukodesehez penz kell. Penzelned eleted vegeig? -
#31 Nekem ha ennyi lovem lenne megetetnek par szazezer/millio afrikai gyereket, meg epitenek nekik par iskolat. -
#30 Mit gondolsz miért írtam két macskaköröm közé a nevet? :) -
Emmegki #29 http://www.sg.hu/cikkek/47357/biztossa_valt_charles_simonyi_tavaszi_urturaja -
#28 Hát az má nem igazán magyar, inkább a származása. Asszem egy szót sem tud magyarul. -
#27 Tudjátok mit találtam a blogjában?
Íme:
Early today I spoke to Charles Simonyi (Simonyi Károly?) (Microsoft billionaire creator of Excel and Word) who is flying next spring on Soyuz through Space Adventures.
Ezekszerint meglenne az első "magyar" űrturista? :)
-
Thrawn #26 Igazad van, tényleg nincs zuhany, hogy a habitation modul felkerül-e, talán még a NASA sem tudja.
"And forget about a shower on ISS. Why? It's too hard to catch floating water droplets ricocheting around the bathroom. So the crew has to settle for sponge baths. They wash their hair with dry shampoo and mop it; off with a wet towel." -
mrzool #25 Kösz a doksit, csupán annyi problémám van vele, hogy látszólag elég régi, jövő időben beszél az állomásról, talán a 90-es évek közepén adhatták ki... BTW szintén említi a habitation modult. Asszem ezt nehéz lesz eldöntenünk, de majd jön Cifu, és megmondja a frankót.:) -
brueni #24 mester!
valszeg figyelmetlenül olvastam!
köszönet a figylemfelkeltő hozzászólásért!
-
brueni #23 próbáltad?
-
Thrawn #22 www.space.gc.ca/asc/pdf/educator-living_iss.pdf -
mrzool #21 "a kedves cikkírók kicsitfordítsanak pontosabban. a cikk elején még 14, utána már 13. expedícióról van szó. vagy ha nincs pontos info, akkor ne is írják le. aki akar utánanéz..."
Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna... Ugyanis a 14-essel ment fel, a 13-assal jön le. Hoppá. -
mrzool #20 Van vmi forrásod arra, hogy jelenleg működik az ISS-en zuhanyzó? Eddig úgy tudtam, hogy a habitation modulban lett volna, azt viszont törölték a programból. Soha, sehol nem említik, hogy zuhanyoznának.
Valójában már a MIR-en sem szívesen használták a zuhanyzót (inkább szaunát készítettek belőle), mert súlytalanságban elég kényelmetlen. Aztán szét is szerelték, és kidobták.:) Az űrhajósok szinte kivétel nélkül ezekre a tisztasági törülközőkre esküsznek. -
Thrawn #19 Természetesen az ISS-en van zuhanyzó, már a szovjet Szaljutokon és a MIR-en is volt. A szovjet űrállomásokon hetente egyszer lehetett zuhanyozni, maximum 10 liter vizet használva. A többi napon törlőkendőkkel tisztálkodtak. Az ISS-en nem tudom, mekkora gyakorisággal használható. Ez egy tökéletesen zárható henger alakú fülke, ahol a vízáramlást - súlytalanság lévén - légáramlással oldják meg. -
L3zl13 #18 A röpködés eleje még rendben van, de a vége nem olyan szép, mint a Mátrixban, ugyanis nincs ami lelassítson/visszahúzzon a földre. Szóval szépen felkenődsz arccal a falra/plafonra az ugrás végén.
Nem tudsz erőt kifejteni, mert közben a tested elfordul az ellenkező irányba, és nem tudod kitámasztani magad stb. -
kutyak #17 A múltkorában volt erről valami az egyik mértékadó műsorban (Fókusz vagy Aktív ), volt egy kisérlet, és a tesztalanyok azt mondták, hogy nagy erőfeszítést kíván, nem élvezetes. A hatás-ellenhatás miatt el is hiszem: folyamatosan "egymás ellen" dolgozik a két test, erősen össze kell kapaszkodni. -
alien47 #16 En inkabb arra lennek kivancsi milyen lehet dugni az urben. Felvinni egy jo kis 18 eves pomponlanyt es adni az arcaba az anyagot. Ott repul meg egy csepp azt is kabd be :)))))))) -
brueni #15 bár lehet, hogy könnyebb mint idelent, mert könnyebb legyőzni a gravitit, de ott van a hatás ellenhatás, amit ugye akár mint rakétameghajtást is elképzelhetünk eme esetben...ott fent...
nincs valami hányós szmájli?... -
brueni #14 a kedves cikkírók kicsitfordítsanak pontosabban. a cikk elején még 14, utána már 13. expedícióról van szó. vagy ha nincs pontos info, akkor ne is írják le. aki akar utánanéz...
"Miután az ingert többször is tett követte"... beszólás viszont kárpótolt a bakiért...
szörnyű lehet a súlytalanságban hányni... -
haxoror #13 Erről a békés idillről eszembe jutott hogy vajon milyen lehet súlytalanságban bunyózni?
Ríltájm mátrix effektek meg röpködés meg minden! -
mrzool #12 Igen, amellett, hogy tényleg élvezetes olvasni a napi beszámolóit, szerintem rengeteg technikai információt is közöl. Jó pár újdonságot megtudtam, pedig egy ideje már foglalkozom space-related dolgokkal.:) De hát tanulni, újat megismerni soha nem szégyen.:) -
kutyak #11 Az almás képen jól látom, hogy kismackó méz van? -
kutyak #10 Nagyszerű a csaj, nagyon bátor. És a blogja is nagyon jó. Szemléletesen ír, élvezetes olvasni. Farkas Bertalan soha nem adta elő ilyen részletesen. -
echo #9 Legrosszabb esetben kiszellőztetnek :) -
mrzool #8 Az űrhajósok azt szokták nyilatkozni, hogy nincs büdös odafent, mindenesetre van egy egyedi szaga az állomásnak, az tény. Zuhanyzó nincs, helyette nedves és száraz törülközőket használnak.
BTW, ezen infók nagy része még Ansari blogjában is megtalálható, csak el kéne olvasnotok... -
#7 dugnám. -
Bohun #6 Én is ezen gondolkodtam a cikk olvasása közben:)
Ha nem is nagyon szokott amúgy izgatni a dolog, de kiváncsi vagyok, hogy egyátalán fürdenek-e odafent,és ha nem, aki fentvan félévig milyen szaga lehet mire leér..
Amugy volt nagyon regen vmi dexter epizod, mikor lebegő vizcseppekkel zuhanyzott... -
Inquisitor #5 Heh, mennyire lehet "tornaöltöző" szag (hogy finom legyek) egy ilyen űrhajón/űrállomáson? :) -
#4 Hát igen, van amikor az embernek az az egy katt is nagy megterhelést jelent!;))) -
Cat #3 a blog urljéből nem nehéz kitalálni hogy a tesója :) -
#2 Azon filózok, hogy nem ő szponzorálta az X-díjat is? Vagy az csak valami névrokon volt? -
irkab1rka #1 Király ez a csajszi, valóra váltott vaalamit, ami nekem nem fog sikerülni 60 év alatt.
Bár ki tudja, sok minden megváltozhat még :)