25
Virtuális sportok és közösségek című tanulmányomhoz várom építő jellegű ötleteiteket!
 • TS Zolly
  #25
  Battlefield majdnem olyan játék mint a counter-strike. Csak annál sokkal összetettebb. Vannak szárazföldi jármüvek, légiek és viziek. counter-strike-al ellentétbe ezért, egy éles wart nem 5v5-be, hanem 10v10 nem ritka esetben ennél is többen játszák.

  community az a bf-nél a a bf közzöséget jelenti. Ennek a fogalomnak csak annyi köze van a játékhoz, hogy a bf community SG.hu topicba csak az ugynevezett ösbéefes arcok irnak, nem feltétlen magáról a játékról. Amit Dzsotata is említett, ez a topic akkor jött létre, mikor a bf-es öskövületek nem hagyták szónélkül azt, amikor az SG.hu moderátorok elkezdtek törölni és büntető pontokkal halmozni a scene nagy neveit, mert a battlefield2 topicba másról mertek beszelélgetni, nem a játékról. Na ez a topic lett a bf community. Szigoruan moderátor mentes övezet.

  És a bf scene vs SG.hu moderátorok harcának végeredménye:
  ,, Az SG hivatalos álláspontja a következő:

  A vezetőség senkit nem fog rendre utasítani a fórumban, erre a moderátorok vannak, és ők tartatják be a szabályokat.
  A vezetőség senki fórumozót, és egyben a moderátorokat sem utasítja rendre, erre irányuló próbálkozások feleslegesek.

  Amennyiben nézeteltérésetek, van a fórumozás szabályaival kapcsolatban, nyissatok egy topikot a Saját fórumok részlegbe pl BF2 Klub néven, és ott nem lesztek moderálva. A történtek fényében ez a legjobb kompromisszum amire juthat az SG és a BF2 közösség. ,,
 • Jaq
  #24
  Húú köszönöm a segítséget a fix TVs dolog nagyon hasznos lesz. Csak ki ne fussak az időből :)
  Egyébként, picit több lesz mint amit ide felvázoltam, tehát ilyen 30-50 oldal és aztán meg is kell védeni egy 20 perces prezentációval, de ha a tanulmány szó nem lenne megfelelő, akkor hívjuk dolgozatnak :)

  BF et azért nem szeretném betenni, mert nem értek hozzá és a communityhez sem és nem tudtom, hogy vele kapcsolatban mit tudnék bemutatni, amit a másik 4 játékkal nem.

  Minden esetre köszönöm szépen a segítséget és továbbra is várok minden tanácsot!

  Jaq
 • grizzly21
  #23
  mi ez a kép ? te jo ég ezek milyen cuki lánykák:D
 • TS Zolly
  #22
  Te Dzsotata!Nem a kecseg ösbéefes vs SG.hu modik összecsapására kiváncsi, hanem arra, mennyire ülöd kockásra a segged egy publik harc, vagy egy éles war miatt. És ebből anyagilag mennyi a hasznod. :P

  Amugy tényleg jó ötlet szétnéni a bf scene körül, mert ugyi egy normál méretü klán ugy 20 fő körül van.Játék összetetsége miatt kell ennyi ember. Különféle bf tyopikokba szépen lehet követni egy klán életét, warok szervezésést, tagok cserélödését, és nem ucsó sorba, a nem ritkán vérre menő flémeket. DE!!!! Flém ide vagy oda, Battlefield találkozokon a játékosok szinte barátként néznek egymásra. Most is aktuális egy találkozó. Szvsz érdemes lenne elmenni oda Jag, mert ott magát a Játékost ismernéd meg.
 • joebacsi
  #21
  kár, hogy a bf nemérdekel, pedig 3-4 évre visszamenőleg több felvonásban tudnám tálalni a bf community vs. sg modik örökrangadót :D
  forrásért katt ide :)
 • cSuwwi
  #20
  még? .)
 • grizzly21
  #19
  az olyan mintha be se járt volna.
  én infos hallgato vagyok de nem wowozok legalább:)
 • Szeszmester
  #18
  Egyik ismerősöm első éves villanymérnök hallgató volt tavaly a BMEn.
  Egész évben nem járt be és WoWozott. Van legalább 4 60as szintű, full táp karaktere. Egy év alatt teljesített 0 (nulla!!!) kreditet.
 • RussT
  #17
  +linkek:


 • Palinko
  #16
  és az America's Amryt is felejtitek rendesen :(
 • Aquli
  #15
  Sztem ha ilyesmiről akarsz keresni infót, www.wikipedia.org a barátod :p.
  Selfish 1500$ az sok? Hasonlítsd össze bármelyik sportág élvonalbeli játékosának fizetésével...

  Amúgy a tanulmányból a kedvencemet ne hagyd ki: Quake 3 trickjumping, vagyis a defrag mod. http://en.wikipedia.org/wiki/DeFRaG
 • RussT
  #14
  én hozzáfüzném még a Quake III-at és a Diablo II-t is, és talán még a Call of Duty is szóba jöhet (Diablo "függöségröl" személyes tapasztalataim is vannak )

  Van a FixTV-n egy müsör, a LevelUp ( ) abban pont az ilyen témákkal foglalkoznak
 • Mr Csé
  #13
  én civilizationosni szoktam orákig :D
 • grizzly21
  #12
  szóval én elsősorban az SCnek, és koreának járnék utána, aztán emlitésszeruen mehet CS, WoW, stb, de ezek tényleg eltörpülnek az SC mögött
 • grizzly21
  #11
  cs player 1500 dollár? olvass kicsit utána a koreai SC játékosoknak.
  Messze a STarcraft az a játék amiből meg lehet élni ott ha valaki igazán jól csinálja. HAvi milliókról beszélek.
 • schrank
  #10
  WoW
 • magus
  #9
  Sztem csinálj először is valami teszt félét, azt rengetegen kitöltenék, ott nem kell sokat gondolkozni...
 • Code92
  #8
  hát nekem pl van egy haverom aki ha tehetné talán egésznap (24óra:D) world of warcraft-ozna hát sztem nem ér ennxyit egfy játék mellékesen a haverom szinte olyan mint ergy zombi kiszívottan végigbírja a napot a suliban hazaér és feltöltődik élettel mikor a gép elé kerül és kb suliből hazaéréstől 3órát jáccik aztán kb 1órát tanul és este kb 10 néha 11-ig játszik. A wow ban nekem is van néhány karakterem és persze jó dolog a wow meg a fejlődés és az élő ellenfelek de sztem "ennyit nem ér"
 • laliking
  #7
  tipp, nézz meg egy diablo2 klánt. ha valami akkor az függőséget okoz :)
 • SeLFisCH
  #6
  ez minden de nem tanulmány... nagyon felületes és te sem tudod mit akarsz

  éna játékosok fizetésén képedek el. Van olyan CS player , aki 1500$ fizetést kap havonta ! Koreában ha jól emléxem , 5 millió ember nézte sc wcg döntőt.
  Erről volt egy érdekes cikk statisztikákkal itt
 • hen-tes
  #5
  Egy tanulmányhoz ez édeskevés.
  És nem csak ezeket a szélsőségeket kell bemutatni.
  Rengetegen űznek virtuális sportokat, de nem halnak bele..
 • ProGabe #4
  ekkora hülyeséget,"többen is belehaltak már" ami kb évi 10-15 embert jelent(mondjuk) amit leírtál 3 cumó meg évi több 10,sőt 100 millió ember halálát okozza.félreértés ne essék,én sem bírok egy játékkal fél óránál huzamosabb ideig játszani egyszerre,vagy ha mégis így van(mert mondjuk olyan szinten unatkozom a suliban hogy tényleg nincs más) a fejemtől elkezdve a kezemen(ujjaimon,me' focijáték :)) át a szememig mindenem fáj
 • Mirk
  #3
  a lényeg annyi h többen is belehaltak már a megszakítás nélküli online játék miatt szívelégtelenségben ha jól tudom
  függőség? rosszab mint az alkohol a drog meg a cigi eggyütt:)
 • passatgt
  #2
  én csak annyit tudok mondani, hogy sok sikert:)
 • The Garrett
  #1
  Sziasztok

  Mivel új felhasználó vagyok és nem tudtam új témát létrehozni Garrettet kértem meg.

  A Fõiskolán, ahova járok írok egy tanulmányt a Virtuális Sportok világáról.
  A témát szeretném bemutatmi, mivel 10 bõl kb 1 ember tudja, hogy mirõl van szó, aztán megvizsgálnám gazdasági, társadalmi és egy picit pszichlógiai szempontból is.
  Bemutatnám, hogy áll a helyzet Magyarországon és a világ különbözõ országaiban (USA, Skandináv államok, Korea etc). Megnézném a játékipar állását napjainkban és egy kis játék ipar történelmet ( ide kéne segítség, mert biztos össze szedte már valaki jól) és bemutatnám pl a Blizzard stratégiáját. Megvizsgálnám, hogy mennyit jáccanak a fiatalok és, hogy egy-egy játék mennyire tesz függõvé. Megnézném még továbbá az online közösségek (pl.:klánok :)) kialakulását és fejlõdését.

  Egyenlõre a következõ játékok szerepelnek terveimben: counter-strike, starcraft/warcraft 3, Track Mania Nations, world of warcraft

  Arra kérnélek benenteket, hogy ha esetleg van valami 5letetek vagy olvastatok már/ hallottatok már tanulmányt vagy könyvet ami a témával foglakozik, akkor legyetek szívesek bombázzatok meg egy e-maillel a [email protected] -on vagy örülnék, ha ide is írnátok 5leteket.
  Bárminemü segítséget szívesen veszek.

  Elõre is köszönöm

  Jaq