38
-
blaze #38 Ki az, aki azt mondja, hogy nem lenne jobb, ha nem kellene semmiféle Acrobat Reader-t vagy egyéb pdf olvasót telepíteni, mert a Vista tudná alapból?
Szerintem egy átlaguser csak jól járna. Produkáljon inkább valami felhasználócsalogatót az Adobe a rinyálás helyet! -
BiroAndras #37 Még az is fontos, hogy a rendszer partíción sok szabad hely legyen (25% a minimum, 50% az ajánlott). -
#36 Ha a haverod utána nézni a windows rendszer memóriakezelésének és virtuális memóriának beállítana fix fél vagy 1 gigát DE EGY MÁSIK VINYÓN, ahol a beállított virtuális memória nem töredezetten jön létre, akkor rájönne, hogy mégggyorsabb lesz a gépe, mert a windows rendszer a virtuális memóriához van optimalizálva, csak sokan nem tudják azt, hogy a bekapcsolt virtuális memória NEM ÖNMAGA lassítja esetlegesen a rendszert, hanem az a tény, hogy egy vinyón van a rendszer VAGY maga a virtuális memória töredezett vagy egyszerűen csak lassú a vinyó... -
squirell #35 Hidd el nem estem hanyatt. Amellett, azok a funkciók, amelyekre szükségem van megvannak a ghostban. Ha másra nem jó, a időmet akkor is spórolja. -
Caro #34 Csak arra akartam reflektálni, hogy nem kell hanyattesni a ghosttol.
Elég keveset tud. -
nedudu #33 A foxitreader kint van és mit használ? PDF-et. Tehát nem fosik miatta, mert övé a pdf formátum.
-
nedudu #32 man cp, man dd, man bzip2, man gzip, man scp, man ssh ...
Egyéb kérdés?
-
#31 nem csak instabil, még randa is.
és ráadásul botrányt akar kavarni a vista -
fflx #30 jolvan koszonjuk az informaciot, de hogy jon ez most ide?
(egyebkent ha nem csak igy benyognel valami nagyon fennkoltet, hanem linket vagy pontos leirast adnal, meg nemi ertelmet is nyerne az amit irsz) -
Caro #29 A norton ghost unix-like rendszerekben cp/dd, gzip/bzip parancsokkal elvégezhető. -
#28 Nálam 1GB rammal is faszán megy.
Még olyan játékok is mint például a Silent Hunter III. -
sonicXX #27 A Norton Ghost DOS-os változata a legtöbb rendszergazda ismerősöm szerint is használhatóbb, mint az újabb win-es változatok. Nekem is van amúgy még rnedszergazdi koromból rámmaradt egy céges bootcd-s hax, használom is. -
fourgee #26 Tudom :) Most látom csak, hogy a videokártya helyett véletlenül memóriakártyát írtam, de ez olyan hiba, amit logikusan egyébként ki lehet következtetni. Arra próbáltam célozni, hogy sokan "gépzabálónak" mondják a Vista-t, miközben 2-4 évvel ezelőtti gépben gondolkodnak. Nálam is lassú, de tudomásul vettem, hogy 4 évvel ezelőtt, amikor megvettem, még nagyon jó volt. 4 év alatt a memória négyszereződése nem túl komoly fejlődés, és 2 GB-tal egyik haverom szerint nagyon jól fut. Ha akarsz vele vitatkozni, megadhatom a számát, ő azon szerencsés ismerőseim egyike, aki nem az árat nézi ha gépet vesz, hanem azt, hogy mit szeretne. -
squirell #25 És mondjuk a Norton Ghost? -
squirell #24 Lásd a lentibb választ. -
#23 A Symantec meg csak hallgasson. A NortonCommander óta egy normális programot nem csinált.
Mindent csak felvásárol. És persze amhez hozzányúl abból előbb utóbb szar lesz ... Ezt követően pedig leállítja a fejlesztést. Hogy piacot nyerjen. Pl: Sygate Firewall. -
#22 Az Acrobat Reader mindíg is egy csöcs program volt... Egyre nagyobb...
Nem tudom mit fosik az Adobe mikor már kint van ezer év a FoxitReader ami ezerszer gyorsabb az Adobe Readerénél. -
derwer #21 Acrobat Readerről: Én se szeretem de van egy pofás alternatíva: FoxitReader. Ingyenes, kicsi, telepíteni se kell.
És mint már sokan írták (másik fórumokban) elég egyszerű lenne a megoldás: telepítésnél ki lehessen választnai, hogy melyik programot kérem, és melyiket nem. -
squirell #20 Te amúgy tudod, hogy miről is beszélsz? Mert én nem. -
#19 én az xpdf-el lesem a pdf fájlokat. űbergyors és csak azt tudja amit kell. -
ensomhet #18 Az Acrobat Reader azért indul lassan, mert mindenféle plugint betölt alapból. Ennek elkerülésére van megoldás, például:
Acrobat Reader Speedup
De rá lehet keresni is, Acrobat Reader speedup vagy ilyesmi. -
fourgee #17 Egyik haverom arról beszélt nekem, hogy amióta 2GB ram ül a gépében és kikapcsolta a virtuális memóriát, azóta XP villám gyors. 1GB-nál még nem volt olyan. Szóval, eredetileg 2GB kellene XP-nek, hogy jól menjen. Egy másik haverom meg arról beszélt, hogy 2GB-tal villámgyors a Vista, és 1x sem "akadozik". Ha az aláírásodban szereplő gépet nézzük, az enyém pont 1 GHz-cel lassabb és a memóriakártya órajelei kevesebb mint a fele, a memória u.a., viszont nem tartom túlzásnak a 2GB-t, meg a többi igényt, mivel ez a konfigom már 4 éves... Szóval, ha egy mai "szükséges" konfigot nézünk, akkor már nem is olyan erőforrásgyilkos a Vista. -
fourgee #16 A Photoshop is Adobe termék, és az is zabálja a memóriát, meg a processzort, mégsem szar az sem, bár van helyette rengeteg más program. Egy csomó grafikus azt használja. Ha meg az újságokat nézzük, minden napilap, amit az utcán látsz, végül PDF-ként "végzi". Hogy abban a formában küldik-e át nyomdába, azt nem tudom (Népszavát láttam már vmelyik DTP alkalmazás saját formátumában, még nyomdába kerülés előtt), az biztos hogy eléggé elterjedt formátum. A siránkozásukat egyébként én sem értem, mivel megvan a maga felhasználói köre, és akik eddig fizettek az Acrobat-ért, azok továbbra is fizetni fognak, nem használják MS formátumát (mivel ahol konkrétan szükség van PDF-re, ott általában felbukkan 1-2 Apple gép is legalább), a sok átlag user meg eddig sem fizetett a reader-ért, mert az ugye ingyenes. -
#15 Mázlista! -
#14 Bírom ezt a Symantecet, egyszer a rég elavult verziók alapján írja jelentéseit a "használhatatlan" Vista biztonsági rendszerekről, máskor az EUnál sír, hogy jajj, emiatt fel fog kopni az álluk. Szerintem a Vistához ugyanúgy kelleni fog egy normális tűzfal, vírusírtó, miegymás, mint eddig, maximum anélkül is sokkal biztonságosabb lesz, mint elődei.
scorpeeon: Office2k7-be be akartak rakni pdf támogatást is, Adobe egyből tiltakozott, hogy ezt nem tehetik... Kikerült belőle ez is, illetve az XPS is, de egy külön letölthető kiegészítővel vissza lehet tenni. Acrobat readert amúgy én sem szeretem...:) -
#13 Éppen ezt akartam írni énis.
És a faxxom kivan már az egésszel.
Mennyivel jobb az ms nyomulós politikájánál a többieké??Akik a bírósától meg a qrva eu-tól várják, hogy a szinte használhatatlan szarukat rátukmálják az emberekre.
Ha annyira jó cuccot csinálnának akkor az emberek azt használnák.Ennyi.
Az eu meg ha kérhetem ne akarja nekem megmondani, hogy mit használja/használhatok és mit nem.
Elég nagyfiú vagyok már, hogy eldöntsem mi a jó nekem. -
dez #12 off - nem álomban szoktak ringatni, hanem álomba. :) -
#11 ez a microsoft mi a sz@rért akar mindenben monopol helyzetben lenni? Rászáált már a google-re, a youtubera, és még ki tudja hány dologra, most meg symantec és adobe is jöhet? a jó édes anyukájukat... miért nem bírnak szerződést kötni, hogy pl a vistában ne a szaros microsoft formátum legyen integrálva hanem acrobatreader? szánalom -
sonicXX #10 Nos. Röviden a véleményem: Az acrobat reader egy rakás fos, a Symantec-es megoldások pedig még annál is rosszabbak.
Acrobat reader: 10-15 mp míg elindul (1Gb ram, 1800+ AMD AthlonXP, 0 swapfájl), majd még X mp amíg méltóztatik megnyitni a böszmenagy PDF-et. Kezelői felületét tekintve minden komolyabb átgondolástól és ergonómiától mentes. Rühellem. Ha csak lehet, nem használom.
Symantech stuffok: A vírusirtóik rendszerint elzabálnak minden erőforrást, a tűzfalaik pedig a bennük lévő bug-ok miatt kiválóan alkalmasak arra, hogy a bug-okra épített exploitokon keresztül semeddig se tartson akármilyen kártevőt jóeséllyel root-jogokkal feljuttatni a gépbe.
Esetleg üzletpolitikát kéne változtatni nem az EB-nél siránkozni. Utálom az ilyet. Hisztiznek mint egy 10 éves kislány akitől elvették a kedvenc Barbie-ját. Szánalom. -
Newfronter #9 Nem is eszi az erőforrást, néhány játék sokkal jobban megy mint XP alatt. Miféle bughalmaz? Még meg sem jelent... amúgy is már csak a driverek hiányoznak... -
strogg #8 Miért az Mé-t érdekli?
Neki is max a profit okoz álmatlan éjszakákat.
Ne ringassuk magunkat abban a szép rószaszín álomban, hogy bárkit is érdekel a user.A user csak addig fontos, amíg előveszi a pénztárcát. (look -> m$ EULA) -
Yfel #7 Az MS helyeben egyszeruen az XPS integralasaval tonkrevernem a PDF-et, es PDF tamogatast egyaltalan nem epitenek a rendszerbe.
A Symantec meg szarja ossze magat. Eddig is olyan rakas szarokat gyartottak, hogy osszedolt tole a rendszer nem egyszer amikor felraktam. Szerencsere evek ota nem hasznalom a "megoldasaikat" komolyabban.
Y -
menpe #6 :/
engem nem nagyon érdekel ez az egész vista, csak egy erőforrásgyilkos sok gigás bughalmaz lesz megint...
najdcsak jön ki XP-re vista skin (ha meg már van, akkor nem szóltam) -
Newfronter #5 Sorry de az akkora egy szar, mert tönkrevágja az oprendszert.(XP) -
1Obi1 #4 Windows vista Style 5.0-->Nekem most is fekete a tálcám. -
assdf #3 Nem egészen értem ezeket az emberket. Lassan már ott tartunk hogy az eu majd direkt előirja az msnek hogy csak és kizárólag bugos sz@r védelmi mechanizmusoktól mentes oprendszert gyárthat nehogymár a drágalátos symantec csödbe menjen... a felhasználó érdekei meg kit érdekelnek... -
#2 nekem teccik, és már várom. Adobe meg alkosson jobbat, és akkor majd úgyis azt használják.
Linux is ingyenes, mégse kepeszt ellene senki. Na jó, az MS igen :) -
#1 Baromi jó lesz ez a vista, mert fekete lesz alul az a csík...