25
-
Hegyikecske #25 öö tökjó -
lokoto #24 Bocs, gyorsan fogalmaztam.
Kis pontosítás:
http://www.onion-router.net/Summary.html
"Our motivation here is not specifically to provide anonymous communication, but, to separate identification from routing."
A lényeg, hogy a Routing Proxy-val gond lehet, ugyanis az mindent tudhat. Ha egy kézben van viszonylag sok Routing Proxy (pontosabban egy felügyeleten keresztül nagy forgalom bonyolódik), akkor halmozottan lehet gond.
Ami megoldás, ha a Te operációs rendszered TCP IP stackjében integráltan megvan az onion-routing.
(ott már nagyon sok routert kellene megtörni, hogy a sok apró mozaikot össze lehessen rakni, aminek a bonyolultságát az növeli, ha minél több routeren megy keresztül a cucc).
Kérdés ezenkívül, hogy összeségében mennyire jó az anonimitás - pl bankkártya visszaélések felkutatása című kérdések esetén. Nyilván felmerül, hogy illetéktelenül is fel lehet használni a rendelkezésre álló adatokat, ettől bonyi a probléma :-)
-
Szefmester #23 engem is érdekelne priviben -
Caro #22 Nem érted...
A tor lényege, hogy nagyon sok számítógép kapcsolódik össze, peer to peer módon.
A teljes adat senkinél sem lesz meg, az exit-node-ok ugyan lefülelhetik a kommunikációt, de amint írták a hálózat célja nem a biztonság, hanem az anonimitás.
Az e-mailjeidet nem ezen keresztül kell nézegetni. -
tomo #21 elobb olvasd el hogy mukodik a tor. akkor talan nem fogsz ilyen teveszmeket kialakitani -
lokoto #20 Király, ezáltal egyetlen szervezet lehet MINDEN adat birtokában... Tényleg jobb, mint a mostani helyzet, hajrá. -
tomo #19 http://tor.eff.org/download.html.en -
zsotee #18 Köszi!
A tor rendszert honnan tudnám leszedni? -
tomo #17 nem hinnem, szedd le kulon a tor rendszert es egy firefox extensiont torbutton nevut, es akkor megy magyarral is. -
zsotee #16 Van lehetőség a módosított Firefox magyarosítására? -
grayback #15 Kipróbáltam már néhaány programot, de fix IPcímem van így eddig nem tudtam semmit csinálni. Müködik a trökk fix IP esetén is???
-
grayback #14 Egy csomo linkem van, amit le szeretnek tolteni.
-
grayback #13 Ez engem is érdekelne. -
tomo #12 ird mar meg privatban. -
#11 nagyon egycerüen ki lehet kerülni bárkinek
de szerintem nem jó ötlet nagy nyilvánoságnak elmondani mer ha nagyon sokan megkerülik akor a rapidshare még változtatna a rendszeren ami nem lenne tul kellemes magamra nézve :D
aki szintén tudja hogy kell, remélem az sem fogja elmondani fórumokon -
tomo #10 hogyan kerulod ki a rapidshare letoltesi korlatozasat? -
#9 a rapidsharet amugy is gond nélkül lehet használni szal ahoz tök mindegy -
janicroft #8 mi az a rapidshare? sorry. -
#7 ehh ez érdekesen hangzik...
tetszetős ötlet... -
tomo #6 erdekes en olyan oldallal meg nem talalkoztam ami nem jon be, muti mar egy peldat.
@magic , olyasmi. -
Dodo55 #5 Kipróbáltam, de rohadt lassú, és egy csomó oldal nem jön be. -
m4G1c #4 beépített anonim proxy-elérés? -
tomo #3 sajna nem, mert veges szamu a tor vegpontok szama. igy eleg hamar betelik a napi rapidshare limit minden tor szervernel.
raadasul a tor rendszert eddig is lehetett firefoxxal hasznalni, szal joparan hasznaltak mar.
es sajna tenyleg eleg lassu lesz a bongeszes, egyelore keves a tor szerver es elegge terheltek is. -
anubis22 #2 már szedem is... -
#1 Ez király lesz rapidshare ellen--4