28
-
#28 Sztem a kütyülistából kihagyták a másik cikkben olvasható robotkatonákat.
200 méterenként egy, aztán onnantól kezdve se ki, se be. -
BlackRose #27 [URL=http://www.google.com/search?hl=en&q=Failure&btnG=Google+Search]Google search on "Failure"[/URL]
off-topic, de ha már az USA a téma és a politika akkor érdekes megnézni. Ez nem Google politika, ez tiszta matematika a neten, az eredmény mindenképpen valamit mondani akar...
különben azoknak akik nem tudják én általában pro-USA beálítottságú vagyok (persze ha értelmes a dolog) de/és MINDÉG anti-Bush vagyok vagy mindég anti-idióta más néven. A határvédelem értelmes, de a megközelítés ebben az esetben "ala" Bush féle idióta. -
BlackRose #26 Igen de ennek nagy része éppen a Sonoran-on megy át. Az állatok vándorlása meg nehezen oldható meg mesterséges módon. Ugyanis pl. a medvék vándorlása ezt bizonyítja habár léteznek "medveátkelőhelyek" az autóutak felett Északamerika nagyobb részein, a medveállomány komoly visszaesése érzékelhető még olyan helyeken is ahol nem igen van emberi aktivitás (pl. Alberta és British Columbia nagy részén), úgyhogy az lehet, hogy nem vezetne a rövidtávú kipusztuláshoz, de hoszabb távon biztos katasztrófális lenne.
Különben ha már a nincstelenektől félünk akkor mondjátok meg mi ad nekünk nagyobb jogot, hogy egy rendezetebb országban éljünk mint a Mexicóiaknak vagy még jobb, mi ad nekünk jogot, hogy a saját életstilusunk megörzésére hivatkozva a természetet és a vadállatokat megsemmisítjük. Mert ez még mondjuk 200 évvel ezelőtt elfogdható volt mert nem volt sem jogállam sem stb. de most? Na emberek ezen komolyabban el kellene gondolkodni. -
#25 Meg ha tényleg kerítés is lessz (bár a szakik szerint az nem megoldás semmire), úgyis meg kell oldják az állatok vándorlásának problémáját is, mert őrjöngeni fognak a zöldek (ahogy szokták) -
#24 700mérföld az semmi, gondolom a nagyon hirig részekre koncentrálnak. -
BlackRose #23 "A szenátus egyúttal tárgyalja egy 700 mérföldes szakaszon külön kerítés felszerelését is."
bár ezt mondja a cikk, különben erről volt szó mert minden USA-beli Nature and Wildlife Conservation csoport felhívta rá a figyelmet. Különben érdekes dolog, hogy az USA-ban novemberben választások lesznek, a New York Times-ban meg éppen ma olvastam, hogy a képviselőház jelenleg majdnem soha nem látott mindössze 26% támogatottságot élvez a lakosság között. Valószínűleg az ilyen és hasonló döntések okolhatók. Szóval a demokrácia ott mégis működni látszik vagyis a rendszer rendelkezik korekciós mechanizmusokkal. Néhány ellemző szerint az új képviselőházban sokan nem fognak újra bekerülni mert a válklasztóik úgy érzik (jogossan), hogy nem az ő érdekeiket képviselik, hanem a központi kormány (olvasd Bush) "agendáját" nyomják. Érdekes módon pl. Alaska államban az eddigi kormányzó aki Bush lihegő kutya az előválasztásokon még a saját Republikánus pártjában is csak 3-ik helyen végzett és ezért nem is indulhat az újraválasztásra. Hasonló a helyzet még több USA államban is. Vagyis működni látszik Abraham Lincoln mondása, miszerint lehet valakit becsapni mindég, vagy mindenkit néha, de nem lehet mindenkit mindég... bárcsak Magyarországon is így lenne. -
#22 Te miről beszélsz?
Örülnél annak, ha évente több százezer nincstelen bevándorló érkezne Magyarországra, akik a te városod gettóit (is) növelnék? -
Indigo #21 "barbed wire, razor wire and steel barriers"
Ezek mióta szenzorok? -
#20 Mi magyarok amúgy élen járunk az efféle határfelderítősdiből. Olyan (saját fejlesztésű emlékeim szerint) infrakamerás felderítő buszaink vannak, amik a sűrű erdőben hegyvidéken is kilóméterekről kiszúrják a határsértőket éjjel-nappal. Nincs menekvés, nincs fedezék, nincs sunnyogás! -
#19 Állatokat nem akadályozza, mert ez nem valódi kerítés, hanem egy szenzortornyokból stb. álló felderítőhálózat. Az állatokat átengedi, az emberekért meg kimennek a határőrök/bevándorlásiak. -
juniorjb #18 A megvédjük magunkad high-tech cuccokkal nem fog bejönni, miért? Mert az csak az állatokra hat. Az ember meg gongolkozik(azért ember), és úgyis kijátszák akik akarják. Szerintem már nagyon paranoiásak egyesek amerikában azért van erre szügség. De ahogy a közmondás is tartja: "Ki mint veti ágyát, úgya alussza álmát". Ha én nem piszkítok a te gyepedre, te sem fogsz az enyémre(normális esetekben ez így működik). Amerika meg sok gyepre "piszkított" már és ennek az utóhatása érezhető, meg fog még ...
Amit megfőztek egyék is meg ...
P.S.: Csak sajnálni tudom azokat akik nem vétkesek semmiben és mégis megisszák a levét. -
Bravoman #17 Kicsit feszült vagy, nem? Bevetted ma reggel a bogyóidat??? -
lekvároshurka #16 A berlini fal? a parasztoknak üzenem a berlini fal U.S.A. oldalán áttsegitett a határör hogy gyere itt a szabadság mig a kommunista oldalon hátbalöttek.. aki itt ezzel jön az elmegy az annya picsájába ..szánalom jah milyen érdekes a divatbol is amerikát szidok irják hogy állatkert nahát ha jol értem nem ki hanem bemenni akarnak oda..(természetesen tudom miröl van szo nem ugy mint talán 1esek) de elvakult faszságotokba mintha esztse vennétek észre lemerném fogadni nyugotan hogy az itt okoskodok nagyrésze még ifju hülyegyerek és nemis tudja mien volt elötte .mad mind te ritka ökör vagy .... :D fujt elötte? ....barom......tudod te hogy volt? én voltam ott anno nemvolt vicces, hogy irhatod eszt ide? tudják a szüleid hogy mekkora faszságot irtál? hameg azzal jösz hogy : á én idösebb vagyok akkor tényleg csak 1 kretén vagy. -
BlackRose #15 Elég baj, amikor kerítés kell, de a valóság sajnos olyan, hogy megoldás kell a problémákra, de nem tudunk jó megoldást találni, ugyanakkor elsőnek jönnek ezek a megkérdőjelezhető javaslatok és a félelemben (nem éppen jogossan, de mégis félelemben) élő emberek elfogadhatónak tartják. Szerintem egy nyitott párbeszéd és tisztességtelen érdekekről való legalább részleges lemondás kell, hogy a világon ne legyen félelem és akkor nem kell majd kerítés sem. Viszont sokan megfeletkeznek, hogy az USA saját polgárainak szabadságát és biztonságát kell, hogy megvédje és ez az egyébként baromi hülye kerítés ezt nem sérti, ugyanis útlevéllel elhagyható az ország a határvonalon (határátkelőt mellőzve) meg kerítés vagy kerítés nélkül sem megy át normális ember. Viszont a vadállatok a természetes élővilág amelynek vándorlásra van szüksége, hogy egyáltalán megmaradjon, lesz ennek az igazi vesztesse, az állatvilág az USA-Mexikó határon természetessen vándorol, a Sonoran sivatag és a környéke amely egy különálló ökoregión, nem ismeri az államok közötti határokat, az állatoknak nincs útlevelük, amikor odaérnek a kerítéshez... nekik megáll az élet.
Szóval a kerítés ellen vagyok, de nem az emberek szabadságsértése miatt (mert ilyen nincs), hanem a vadvilág az állatok életének veszélyeztetése miatt. A Berlini fal? na annak meg ehhez semmi köze, azt nem azért építették, hogy ne gyere be, hanem azért, hogy ne távozz az országból, szóval azért nem lenne baj, ha mielőtt lövöldöznénk a sötétben, legalább tudjuk mi is van ott... -
#14 80milkából nem tom mit akarnak, de nem lesz fényes ilyen kevés pízből. -
#13 szerintem nem véletlenül akarják figyelés alatt tartani az országhatásrt. Folleg az illegális bevándorlók, határsértők, drogcsempészek, fegverkereskedők miatt, a teroristaveszélyekrol ne is beszéljunk. -
#12 Majom ül a ketrecében és nézi a rács túloldalán lévő embereket, miközben ezt gondolja: Szerencsétlenek, legalább fedelet tehettek volna föléjük! -
fonak #11 Apró különbség, hogy azt azért építették, hogy ne tudjon senki megszökni az országból, ezt meg azért, hogy ne szökjenek be:) -
vjanika #10 :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
#9 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Morden23 #8 :DDD -
juniorjb #7 Amerika szabad ország, ja csak még a fejük fölé hiányzik a drótháló és már "teljes" is lesz a szabadság. -
janicroft #6 :-)) -
Bravoman #5 Csakhogy eszükbe jutott! Ki látott már olyan állatkertet, ami nincs körbekerítve... -
CsőKujts #4 Ha valmiről nem tudsz legalább ne reklámozd... -
#3 Nem, ahogy őrzi. Ugyanilyen megoldás volt a berlini fal is. Arra mégis fújt az USA. -
fade2black #2 Hogy egy állam a határát örzi? -
#1 Berlini fal?