Evolúciós ritkaság vagyunk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A szeméremszõrzet a gonosz behatolni készülõ bacilusokat és társaikat hivatott megakadályozni, vagy legalább megnehezíteni dolgukat. Ezért nem egészséges a mostani borotválkozás-mánia.(Más kérdés, hogy szerintem is esztétikusabb<#wink>)

szerintem a szõrtelenedés felé megyünk. A fehér férfi populáció egy nem elhanyagolható része még fiatalkorában elveszti patkó alakban a haját. Lehet, hogy a jövõben (ha addigra lesznek még fehérek)ez is egy általános tulajdonság lesz, hisz öröklõdik.

De az is lehet, hogy egész egyszerûen az õsemberlányoknak a szõrtelen fiúk tetszettek bajusszal.

Gracie Barra

Pluskast
Szerintem ez a jégkorszaknak köszönhetõen maradt meg. Ezeket a részeket a szerevezetünk különösen védte a hidegtõl.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A Bizonyos helyeken lévõ szõrre most is szüksége van az embernek pl.: a hajlatokban a a bõr kidörzsölõdése ellen, a hajra az idõjárás kivédésére (tûzõ nap, esõ), szakál bajusz pedig a belégzett levegõbõl szûri a port. (a most-ot a mai ember jellemzõinek kialakulásnak idejére értem)

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Én is azt gondolom, hogy azért "hagyta el" az ember a szõrét, mert már nem volt rá szüksége. A kérdésem inkább az lenne, hogy miért maradt meg bizonyos helyeken? Miért van hajunk? Mi a célja a hónaljban és az ágyékon lévõ szõröknek? Vagy nincs is célja? Csak úgy van és kész?
pTk
ember levedlett egyszer aztán nem jött vissza? 😊

Egyrészt szerintem nem túl sok olyan testrész van, amin nincs szõr(még a fülön is vannak NAGYON apró pihék, arcon, ujjakon (talpon?<#hehe>). Másrészt meg nem elképzelhetõ, hogy valamilyen viselkedésbeli hatás következtében kopott ki? Gondolok itt arra, hogy megjelentek a ruhák, illetve a tûz alkalámazása (pl barlangban, ZÁRT helyen) azt eredményezte, hogy a hûvösebb estéken/hûvösebb évszakokban kevésbé volt szüksége az ember testének saját hõszigetelésre?

Blackmail the Universe

mikloss
mi vagyunk a csökevények a neander vülgyi meg a normális<#mf2>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Te nem érted mirõl beszél Nexus. Nyilván ugyanaz a génállománya a csecsemõnek és az öregembernek. Az õseinkhez képest történt a változás, ahol aztán igenis megmutatkoztak az ebben rejlõ elõnyök. A játékosság, kíváncsiság, erõszak viszonylagos hiánya - ezeknek megvolt a szelekciós elõnyük, a járulékos dolgok esetleges hátrányait (szõrtelenség) kompenzálták.
Stefán nem Pisti.. az Steven lenne
"nem tanultam biológiát, de az evolúció nem úgy mûködik, hogy a változékony, alkalmazkodóképes fajok túlélik, az erõsen környezetspecifikus fajok meg kis változásoktól kihalnak?"

nem így mûködik, amiket leírtál azok csak stratégiák (r és K stratégia), adott körülmények között mindkettõnek megvannak az elõnyei, ilyen alapon soha nem fejlõdnének ki specializálódott fajok, viszont hirtelen változásra valóban érzékenyebbek
arra lennék kiváncsi, miért van az, hogy oldalági rokonaink, az emberszabású majmok általában szõrõsek, de az arcuk szõrtelen. a hímembernél meg az arc is szõrõs, de sok testrész nem.

egyébként lehet, hogy amikor még hatott az evolúció, a szõr speciális mintázata a túlélésben és/vagy a szaporodásban elõnyt jelentett /például: a különösen szõrõs részeken a szaganyagokat is tartalmazó testnedvek termelõdése/.
„A modern embernél körülbelül kétszer annyi egyedi jellemvonás alakult ki, olyan jegyek melyeket nem befolyásolt a környezet vagy az életmód.”

nem tanultam biológiát, de az evolúció nem úgy mûködik, hogy a változékony, alkalmazkodóképes fajok túlélik, az erõsen környezetspecifikus fajok meg kis változásoktól kihalnak?

kiváncsi vagyok, itt az eredeti tanulmányban az egyediség, vagy a h. s. s. csontozatának sajátosságai kaptak nagyobb hangsúlyt.

/egyébként sz'tem az emberiség történetében késõbb ezek már nem játszottak szerepet, a környezet-átalakító tevékenység miatt. ha valaki félreértené./
Bár nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de nagyon kiváncsi vagyok egy dologra: miért van az, hogy az embernek bizonyos részei szõrösek, más részei nem. Persze tudom, a teljes testünket borítja apró szõr (a nõkét inkább csak pihe), de a fejünk, a hónalj, a szemérem körüli részek mégis sokkal szõrösebbek. Miért?
Nem igazán tudok egyet érteni ezzel a jelenséggel. Az emberre vetítve legalább is. Egy csecsemõ is ugyan azzal a genetikai információval rendelkezik mint egy 80 éves öreg ember. Így esetleges utódai sem lesznek külömbözõek.
Más okokra vezethetõen persze létre jöhet mutáció.
hurrá, nem vagyunk normálisak! <#idiota>

A modern ember evolúciójának az oka a társadalomba szervezõdés. A társadalom igényei alakították a modern ember külalakját.

A Neandervölgyi ember kis csordában élt, nem társadalomban, kb. úgy, mint a farkasok. Ezért nem fejlõdött ki a modern ember szintjére.

A folyamat jól látható egy "köztes" embertípuson, az Aborigineken (Ausztrál õslakosok) Õk nem éltek a miénkhez hasonló társadalomban, ezért a külalakjuk is inkább a Neandervölgyi emberekre hasonlít. Sokáig nem is tartották õket embereknek.

Ha ma élnének még Neandervölgyiek, akkor valószínûleg õk is be tudnának illeszkedni a mai társadalomba, pont úgy, mint az aboriginek. Persze ha pechük van és Észak-Amerikában maradnak meg, ott a bevándorlók valószínûleg kiírtották volna õket a többi indián törzzsel együtt...
Hát persze, hogy evolúciós ritkaság vagyunk. Az a monolit hárommillió évvel ezelõtt jó munkát végzett (lásd: 2001 Ûrodisszeia).
Áve!

Ehh. Kiváncsi vagyok a Pápa mikor átkozza ki az illetõt, mert mutánsnak titulálta Ádámot...

Csürsz!
Én

Okos gondolat. De esetleg azt is megtudod mondani, hogyan lettek a szíriuszi "szürkék"?
(Ha tudod, akkor azt is írd meg légyszives, hogy a szürkéket létrehozók, hogyan jöttek létre. Köszi)
A szíriuszról származunk. Ott tenyésztettek ki minket a szürkék<#alien> a primitív emberelõdökbõl. Azután visszatelepítettek minket a Földre. És most megfigyelnek minket úgy mint mi az állatkertben az állatokat tanulmányozzuk. Sztem ez tök 1értemû<#smile><#hehe><#eplus2><#vigyor1><#vigyor2><#bee1><#alien2>

iSS!

Lazarus
Azok a madarak
Dying Soul
<#eljen><#eljen>

Valentino
Ja, én olvastam ezeket a könyveket és nekem is pont ezek jutottak eszmbe mikor a cikket olvastam. Tényleg kér hogy kitaláció, bár lehet ha írnának egy cikket errõl az sg-n, akkor sokan elhinnék 😊 És sztem sokkal jobb filmeket lehetne Lõrinc L. László könyveibõl csinálni mint Stephen King könyveibõl, mégis inkább Pisti könyveit filmesítik :-/

"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."

Van pár film Lõrinc L. László-tól, amibõl nagyon jó filmet lehetne csinálni: amiket mondtál+ Kegyetlen Csillagok, Kicsik st.
De mi van ha nem az ember mászott le a fáról hanem a fa mászott le az emberrõl?<#zavart2>
akkor mi vagyunk az X-men-ek?<#taps><#nevetes1><#circling><#beka3><#vigyor2>

Ne bántsd szegényt, hiszen csak azt próbálja meg bebizonyítani, hogy még a cro magnoni-ak között is vannak, akik az evolúciós létrán lejjebb vannak, mint a neander völgyiek. 😊 Bár egyet értek vele, mégis tudom hogy hol mit illik írni 😊

Olvasta valaki Lõrinc L. Lászlótól a "Nagy mészárlás" "A kõ fiai" "Kéz a sziklán" címû könyveket? Elég érdekes könyvek e témában, kár hoygy csak kitaláció 😊 Viszont nagyon jó filmeket lehetne csinálni belõlük.

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Hmmm...
Érdekes amit mondassz.

NEXUS6
Az elõbb említett jelenséget neoténiának hívják, és az ivaréretté vált ebihal a legáltalánosabban ismert példája.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Ez nem új nézõpont.

Az antropológusok egy része pl úgy tartja, hogy a modern ember spec jegyei egy valószínûleg mutációra visszvezethetõ olyan több esetben is megfigyelt jelenség körébe tartozik, amikor a fiatal, kifejletlen egyedek ivarérett állapotba kerülnek.
Erre utal az arckoponya jellege, a viszonylagos szörtelenség és egy nagyon fontos dolog ami a viselkedésben jelentkezik.

A kifejlett egyedeknél a többi állathoz képest sokkal kisebb mértékûek a territoriális ösztönök és az ehhez kapcsolódó erõszak, valamint a felnöttek is megéõrzik az általában fiatal állatokra jellemzõ kíváncsiságukat és tanulóképességüket.

Ezt a fajta "tünetcsoportot" az ember igyekszik tovább adni a környezetében élõ lényeknek, ezt hívják háziasításnak. Ennek eredménye hogy a háziállatok szinte istenként néznek az emberre.

A kérdés csak az, hogy ki háziasította az embert???😉

Ez az én Isten elméletem.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Szerintem azért különbözünk a "családfától" mert minket az idegenek hoztak<#nevetes1>

Lazarus
Ezek nyilvánvalóan a retrovírus tünetei
akyyy
kromagok<#finom>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Mr Csé
hát itt sok a neandervölgyi

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam