66
Az USA hadserege leadta a redelést egy új, láthatatlan egyenruha kifejlesztésére
-
SZU #26 Persze, szerinted mennyivel könnyebb beosonni egy épületbe speciális akcióban ezzel, mint egy kommersz álcaruhával?
No meg, hálás dolog a felderítőknek, mesterlövészeknek, ha csak az arcuk, vagy még az sem látszik! -
Emmegki #25 A küldetés első 5 percében összekoszolják magukat és szevasz, na meg egy levegőben kalimplálózó és lövölldöző fegyver + arc enyhén szólva gyanús. Sztem marad a kommersz álcaruha. -
Goth #24 A távoli jövőben ez már kb. olyan általános is lehet mint a mostani katonai egyenruha... -
#23 Egyből a "Ghost in the shell" jutott eszembe. :) -
Aspyrin #22 Ismerős sztori, előzmény:
[URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1132042353]Itt a #10-es hsz.[/URL] -
Goth #21 az -
#20 lol -
yann #19 dejó! végre nem kell a szekrénybe bújnom, ha a hölgy velem csalja az urát... (: -
Goth #18 az annyuk picsályát :DD hát beszarok :D
Nincs messze már az az idő amikor nem tudhatod, hogy a szobádban épp lopakodik-e valaki D: -
#17 Mire kell??? Ezt komolyan kérdezed??? Mondjuk, hogy megtalálják Oszamát -
#16 Ha esetleg megjönne szólj! Szeretném megtudni, hogy a mobil-sugárhajtóművemet (amit csak a lábamra kell csatolnom) is átviszi-e az időn! :) -
#15 érdekes, emelett ez az un. láthatatlan öltözék nagyon veszélyes is tud lenni, ha rossz kezekbe jut.
gond nélkül halomra ölhetik az elnököket.
kialakulhatna ezáltal a 3. világháburú is.. -
#14 -
Vlala #13 Nem, csak a ruha lesz láthatatlan, nem az ember. Tehát a SWAT-egység behatol az épületbe látszólag meztelenül, a terroristák meg halálra nevetik magukat. :)
(ez nem egy projektor?) -
#12 igaz :) csak hát ugye ott hogy USA hadsereg. gondolom akkor komandó osztag :) nem gondolkodtam :P
Mighty: félsőtétben, árnyékban ez sem rossz :D :P -
Vegas #11 jah inkabb vennenek PS-t -
#10 Valami ilyesmi lesz? :)
-
#9 Dzsémsz Bondra -
#8 Mé'? Szerinted a közkatonákra fejleszik darabonként kb 10 millió dolcsis költséggel a cuccot? -
Vlala #7 Én már két év múlva leadtam a rendelést egy időgépre. Máig sem érkezett meg.
-
#6 aztán majd a háboruba a látthatatlan bajtárs katonák lövik egymást halomra. nem is szólva az infravörös szemüvegekről vagy tudom is én még mit ki nem találnak arra, hogy semmit ne érjen a ruha :)
Max egy-egy komandós akcióra.. arra tényleg jó lenne. -
#5 :) -
#4 Jaja, egy romulán WarBird rendel! :D Asszem mire kijutunk komolyabban az űrbe igen komoly kis háttértechnikánk lesz mellé... :D -
Borg #3 1 újabb tech, ami végül megvalósul a Star Trek-ből... -
#2 :O Nekem is kell egy. Amúgy kiváncsi vagyok mire kell nekik azon kívül ,hogy megtévesszék az ellenséget. -
#1 Ez a cikket a hirado.hu-n olvastam. Elsőre igen hihetetlennek hangzik, de a 20-as években a TV is az volt.
Láthatatlan egyenruhát rendelt az amerikai hadsereg
2006. szeptember 19. 07:37
Az amerikai hadsereg kiadta a megrendelést, fejlesszenek ki olyan egyenruhát, amely láthatatlanná teszi a katonákat
Ulf Leonhardt a skóciai St. Andrews Egyetem elméleti fizika professzora már bebizonyította, hogy a láthatatlanság lehetséges, kutatásai s eredményeit a New Journal of Physics című fizokai szaklapban tette közzé. Az elmélet szerint a fényhullámokat el kell terelni, így a szemlélők nem az eredeti objektumot látják, hanem azt, ami mögötte van. Leonhardt példaként a víz útját hozta föl a folyó medrében. A folyó vize találkozik egy kővel, örvénylik körülötte, aztán tovább folyik, mintha nem lett volna ott akadály.
Az elv már régóta ismert, de a megfelelő matematikai modellt most fejlesztették ki, továbbá most először állnak rendelkezésre olyan anyagok, amelyek képesek a fény elterelésére. Ezen szövetek felületén kis kondenzátorok és mágnes orsók elektromos mezőket hoznak létre és elterelik a fényt. A kutatók erre a célra úgynevezett metaanyagokat használnak. Ezeknek a felületén olyan egészen apró struktúrák találhatók, amelyek képesek megváltoztatni a fény sebességét. A fény mindig a legrövidebb utat keresi, azonban a nanostruktúrák ügyes elrendezésével lehetséges a fényhullámok elterelése. Eközben az anyagnak átláthatatlannak kell lennie, különben magát az objektumot ugyan nem lehetne látni, de az anyagot igen.
Olyan metaanyagok, amelyek képesek a mikrohullám és az infravörös sugárzás elterelésére, már léteznek. A fénnyel még nem tökéletes a dolog, de néhány év alatt műszakilag is minden tekintetben működik majd az eljárás - vélekedik Leonhardt. Az eljárás abból a szempontból is fontos, hogy elterelhető legyen a mobiltelefonok sugárzása, hogy a telefonáló nem legyen kitéve az elektromágneses hullámoknak.
A híres massachusettsi műegyetem (MIT) 50 millió dolláros megbízást kapott az amerikai hadseregtől a láthatatlanná tevő uniformis kifejlesztésére.