56
-
#16 Szerintem semmi gond azzal, hogy lesz a Vista-ba egy alap tűzfal és Spyware kereső.
A tűzfalat úgyis csak olyanok használják, akik fel se tennének mást ha ez nem lenne, a spyware keresőt meg nagyon sokan nem is használnak, ezzel zöldutat adva a kártevők terjedésének, tehát ez is egy jó lépés a MS-tól!! -
#15 Gyerekek, ezt a csontot mar ezerszer leragtuk, de most utoljara leirom megegyszer. :-)
Ha a Vistaban van alapertelmezett biztonsagi funkcio, akkor a userek 60-70%-a nem fog masik biztonsagi megoldast vasarolni, ami annyit tesz, hogy vilagszerte 1-2 ev alatt a csod szelere kerulnek azok a kozepvallalkozasok akik ebbol elnek es kesobb munkahelyek szunnek meg.
Normalis esetben mindenki azt tesz bele a sajat termekebe amit akar, de extrem, monopol esetekben - mint az MS-e is - a versenyugyi bizottsag feladata, hogy beleszoljon. Igen, nem beavatkozhat, nem csak megengedheti maganak, hanem kotelessege beavatkozni, mert ez a tevekenysegi kore, ezert van. Ha nem teszi, akkor o lesz az aki torvenyt sert.
Nezzunk egy peldat:
Magyarorszagon a Matav monopol tavkozlesi vallalat. Senki nem tiltja meg neki, hogy ADSL-t ertekesitsen, de erre nem hasznalhatja fel azt az lepeselonyet, hogy monopol vezetekes szolgaltato. Magyarul, ha egyik nap a Matav ugy dontene, hogy ingyen osztogat ADSL-t a vezetekes elofizetoknek, akkor honapokon belul lemondja mindenki az alternativ ADSL fizeteset es a szolgaltatok tonkremennek.
Tehat, senki nem tiltja meg az MS-nek, hogy biztonsagi megoldasokkal foglalkozzon es azokat terjessze, de ennek a hasznalatara nem osztonozheti az embereket ugy, hogy egy monopol termekbe epiti kulcsrakesz allapotban, mert ezt a versenyjogi szabalyok TILTJAK.
Ez nem csaka MS-ra vonatkozik, hanem MINDEN monopol vallalatra/termekre. Joggal megfordithatnank akkor a kerdest, hogy akkor miert akarja barki is, hogy ebben a Microsoft-tal kivetelezzenek? Mert ezek utan (joggal) az unio torkanak ugrana az osszes monopol vallalat akit megbuntettek az elmult x evben. -
sgbo #14 EU hülyesége. Mi az hogy nem tehetik bele azt amit akarnak? Mennyi értelme volt a media player nélküli windowsnak???
Ez kb olyan mintha új autóknál belekötnének hogy miért vehetsz kész autót. Áruljanak gumik, ülések stb nélkülit is. Kb. ebben is ugyanannyi a logika.
Az egész nem több mint az EU erőfitogtatása, hogy megmutassák hogy tudnak packázni a szupervállalatokkal meg amerikával (meg esetleg vmi zsíros kis büntetést is beszedhessenek). szánalmas viselkedés.
(én sem használok sem IE-t, sem media player-t de semmi baj nem szármaik abból hogy fent vannak. (különbenis utálom reinstallnál eljátszani hogy minden progit fel kell tennem külön - az lenne az ideális ha felinstallálnád az oprendszert, és kész lenne ). -
tbundy #13 szánalmas már az EU... -
Indigo #12 veszi* -
Indigo #11 Aki meg csak azért veszed meg a legdrágábbat mert megteheti az meg is érdemli hogy hülye legyen... -
#10 Akinekek a mostani op rendszere is valami másolat az csendbe legyen inkább. Fikázik itt mindenki de senkinek nincs eredeti win. otthon. akkor meg ...... -
#9 "Hiszen így a vállalat korlátozza a felhasználóknak azt a választási szabadságát, hogy olyan szoftvert alkalmazzanak, amilyet szeretnének."
Miért, rácsap az user kezére, hogy "már pedig ezt nem telepíted"?:) Bármikor lehet telepíteni egy winampot, firefoxot, SB S&D-t, miegymást... (Érdekes, a Vistában alapból nincs benne a Messenger, csak egy link:))
Caro: én speciel a mov-ot illetve a realmedia-t sokkal jobban utálom, azoknál még a lejátszó is szar. -
Indigo #8 És szerinted a zikszpé megkérdezi a felhasználót, hogy kell-e neki a vacak mediaplayer, moviemaker meg a sok felesleges kacat? Nem. Szép csendben felmegy rá minden. Ennyit a választás lehetőségéről... -
#7 Hat en tovabbra is azt a nezetet kepviselem, hogyha valaki csinal egy OPrendszert akkor AZT RAKHASSON BELE AMIT AKAR! Ettol fuggetlenul VAN lehetoseg arra, hogy barki, barmilyen alternativ programot hasznaljon, szoval nem ertem mi a bajuk. Annyit kene csak tenni, hogy telepiteskor megkerdezni a usert, hogy mit akar feltelepiteni es mit nem, onnantol az o dolga, hogy (ha akar) milyen alternativ programot szerez helyette. Mellesleg ilyen alapon a Mac-bol miert nem vetetik ki a Quicktime-ot? (amgy annal a proginal jobban semmit nem utalok). Kivancsi vagyok a velemenyetekre... nyugodtan tessek belemkotni :]
Viszont Mo.Organ-nak uzennem, hogy a stilusabol kicsit vegyen vissza, ugyse fog igy senkit meggyozni semmirol... sot. -
#6 Orbitális hülyeséget írsz... ez olyan mintha neked lenne egy boltod és kiírnád az ajtóra "vállassza inkább a sarok végén lévő üzletet" -
Caro #5 Talán ha belegondolnál abba amit írsz, akkor rájönnél, hogy akkor miért is nem jön be firefoxal még mindig néhány oldal normálisan, miért kell a ramaty wmv tömörítéssel találkozni egy csomó helyen, és hogy miért kapálózik pl. a Symantec. -
#4 A vistában lesz IE még sem kötelező használni van más, van mediaplayer de ha nem tetszik akkor nem használod van más van levelező program ha nem tetszik akkor van más, és nem utolsó sorban van benne biztonsági progik de ha ez se tetszik akkor van más amit felrakhatsz. Ezek után nyaljon be az EU meg a haverjai a kis pöcs Linuxosok. Ha törik ha szakad megveszem a VISTA-t méghozzá a legdrágábbat csak azért mert megtehetem, és kész. -
#3 Ez szép és jó lenne, de ezzel alapból megkockáztatná a monopolhelyzetét pl böngészők terén.
Másik meg az, hogy mindenki annyira "imádja" az MS-t, hogy tuti kitalálna valamit, hogy hogy szivassa meg még akkor is, ha ilyen ingyencuccos cd-t ad a Vista mellé. -
echo #2 Szerintem alapvetően igaza van az EU-n, csak valahogy mindig olyan szerencsétlenül adják elő. Egyértelmű mi az ami kéne: a telepítésnél pontosan lehessen megadni mi az ami kell és mi az ami nem. Még jobb lenne ha adnának hozzá egy dvd-t ingyenes alternatív software-ekkel vagy link gyűjteményt ahonnan letölthetőek: winamp, mplayer, firefox, thunderbird, AntiVir Guard, Keiro stb és lehetne választani ki mit akar. Na jó lassan felébredek :) -
csorfab #1 Én viszont remélem hogy úgy dönt nehogy már az M$ egy ilyen aljas húzással kinyírja a Nortont...