52
  • Super DANTE
    A Panaszkodikkal együtt sütötték ki, de szerintem jó kis formátum a BD, a kompatibilitás meg illesztőprogiktól függ, azt meg csinál ezer+1 cég.

Sanyix: de így van!
  • Sanyix
    Hát ez nem így van... amúgy a hddvd olcsósága nem a lejátszókban van, hanem a lemezek gyártásában.
  • [Jakuza]
    De minek ?
    Azert mert a szaros Sony akart egy masik szabvany csinalni, hogy a filmkiadok altal beszedheto nyereseg az o zsebebe vandoroljon ?
    Ugyanmar. A lobbytol nem lesz jobb senkinek csak a Sonynak.
    Ezert kell szepen ezt a szabvany elfelejteni.A HDDVD eloallitasi koltsege joval olcsobb, raadasul arra is boven rafernek a nagyfelbontasu filmek.
    Raadasul a kompatibilitas szempontjabol is sokkal jobb megoldas a szamitastechnikaban.
    HA nem foglalkoznanak kulon a BD szabvannyal a felhasznaloknak sokkal jobb lenne.
    De legalabb jol jott nekik a szabvany, ralehetett valamire fogni a PS3 keseset ketszer is. :P
  • Super DANTE
    Hidd el, nem az. A BD lejátszókat/írókat gyártó cégek sokkal nagyobb hasznot realizálnak egy eladott egységen, mint a HD-DVD játékosokat/írókat gyártó cégek, így elvileg a BD gyorsabban térül meg, mint a HD-DVD.
  • dokar
    "Mondjuk az ciki, hogy írni írja a kéklemezt, de filmet nem tud róla lejátszani... "

ja, ha vkinek ciki a ~700 MB-os xvid
  • Inquisitor
    Mert 2010-ig nem is fogják használni? :)
    Szerintem meg utána se ...
  • muerte2
    2hete voltam kint németországban és a Mediamarkt-ban már lehet BR írót venni valahol 700euro körül.
    Baromira nem izgulnak rá az emberek, megnézik hogyugyanolyan a kinézete mint amiket eddig vettek DVD írókat és tovább mennek.
  • tom235
    szerintem pedig ez az egész optikai meghajtó dolog egy nagy zsákutca, el kéne már ezt felejteni és végre áttérni a nagyméretű pendrive-okra, memóriakártyákra.
  • [Jakuza]
    A Blu-Ray egy technologiai zsakutca, nem is ertem miert eroltetik.
    A HDDVD is az, de legalabb annak az eloallitasa sokkal olcsobb, inkabb annak a fejleszteseb olnek bele a penzt.
  • mousee
    Európában az író várhatóan 950 euróért (260 ezer forintért) lesz kapható. Összehasonlításul: az Egyesült Államokban működő Sony Style Shopban az optikai meghajtó 750 dollárba (160 ezer forintba) kerül.

Anyjuk 3,14csáját.

Amúgy meg tök olcsó, kettőt kérek :P

Mondjuk az ciki, hogy írni írja a kéklemezt, de filmet nem tud róla lejátszani... Szerintem aki egy nagyon nagyon kicsit tud előre tervezni, azt nem veszi meg, mert a jövőben tuti lesz olyan, ami ugyanezt tudja, és még a filmeket is olvassa. (esetleg a hd-dvd-vel is elbánik)

És persze ennek az árnak a töredékéért...
  • bertino
    "nem támogatja az azoknál alkalmazott HDCP másolásvédelmet"

hát akkor meg minek.............
  • roliika
    Hmm...pont olyan árban van mint anno a DVD író mikor megjelent.