16
  • Indigo
    #16
    Mintha nem ellenőrizhető tényeket mutattam volna... De ha gondolod linkelj nekem pár tesztet, ahol nem szerepel sem az Avira, sem az AntiVir.

    Ami a károkozók számát illeti, esetleg jelezd már Avirának és av-comparativenak, hogy szerinted biza' nincs annyi kártevő, amennyivel ők teszteltek. Ja, és mondd el azt is nekik, hogy szerinted ők nem egy komoly cég, meg egyébként is hogy merészelik megverni az F-Prot-ot, McAfee-t meg a többi "komoly" céget

    A google trendshez meg csak annyit, hogy az Avira az a volt AntiVir, gondolom időköben átalakult a cég, vagy felvásárolta valaki. A lényeg ugyanaz.
  • mrzool
    #15
    Na ne vicceljünk, kérem szépen... Én is linkelhetek neked több olyan tesztet, ahol az avira neve még csak nem is szerepel. De nézzük inkább az ellenőrizhető tényeket:

    A Kaspersky AVP most ennyit számol: 210191

    A Frisk F-Prot lista pedig összesen kb. 320 ezer, de ez bevallottan túlzó adat. Részletezve:
    DOS/Windows: 197430 viruses and 65404 Trojans
    Word/Excel: 8625 viruses and Trojans
    Java: 11 viruses and 460 Trojans
    BAT: 4352 viruses and Trojans
    IRC INI: 2990 viruses and Trojans
    Script: 21941 viruses and Trojans
    INF: 6 viruses and Trojans
    Unix shell: 540 viruses and Trojans
    Ami: 2 viruses and Trojans
    WinBat: 4 viruses and Trojans
    PIF: 29 viruses and Trojans
    PalmOS: 4 viruses and Trojans
    PHP: 76 viruses and Trojans
    Unix: 605 viruses and Trojans
    In addition, over 15750 viruses are identified using generic identification.

    Vagy nézzük pl. a google trends adatait: 2005 utolsó hónapjaiban bukkant fel a cég, előtte semmi adat nincs. Keresések országok szerint: Románia, Indonézia, Magyaro., Németo... És pont egy német tesztben hozzák ki őket első helyen a többi nagy névvel szemben?:)) Egyébként pedig ha a többi antivír csak 2-300 ezer kártevőt ismer fel, akkor hogyan teljesíthettek mégis relatíve előkelő helyen azon a bizonyos teszten?

    Jah, a google trendshez még annyit, hogy ha beírsz bármilyen egyéb elismert antivírus gyártó nevet, arról érdekes módon elég sok adat van, ellenben az egy évvel korábban még csak nem is létező avirával. Érdekes.
  • mousee
    #14
    Azér nem vagyok láma, ismerem mán a windóztot :)) De érdekes, hogy amint a nod aszondta, hogy legyilkoltam a vírusokat, utána eltűntek a processek, szóval nekem vót igazam :))

    De mondom, mindez csak tapasztalat alapján mondom, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit használ :)
  • Indigo
    #13
    Nem arra akartam kilyukadni. Csak régebben egy szervizben dolgoztam, ahol számtalanszor előfordult, hogy az ügyfél feltelepített valamilyen programot (pl. töredezettségmentesítő, vagy bármi más), ami rejtett processzként minden bekapcsolásnál elindult. Aztán meg jöttek nagy ijjedten a "gyanús" processz miatt, hogy vaj' milyen vírusuk lehet, amit nem ismer fel semmilyen vírusirtó :))
  • mousee
    #12
    Pontosan nem emlékszem, de nem az avirához tartoztak ha erre akarsz kilukadni :)
  • Indigo
    #11
    Pontosan milyen processzek voltak? (nevük)
  • mousee
    #10
    Én is ezt vallottam jóiedig, aztán észrevettem a gépemen oan process-eket, amiknek nem kéne ottlenni... Meg történt sok olyan dolog ami egyértelműen vírusra utalt... Fullscan... semmit se jelzett ki, aszonta hogy a gépem makk egészséges. Mondom, próba cseresznye, felrakom a mindenki által istenített nod32őt, hátha. A Nod tökörészett kb 8-10 percet, és utána kijelentette, hogy ő talált 5 darab vírust. Azóta énis a NOD istenítők táborába tartozom. És nem divatból, hanem a tapasztalataim miatt.
  • Indigo
    #9
    A táblázatból azt is levonhatod, hogy kik az igazi antivirus cégek. Az Avira joggal tartozik közéjük...
  • Indigo
    #8
    1. Én tájékozódtam, most te jössz. Ajánlom figyelmedbe a táblázat két utolsó sorát ;)

    A többire: lásd előző pont...
  • lamer the true
    #7
    Az avira a legjobb amit valaha is láttam pedig az első vírusírtót idestova 12 éve telepítettem asszem
  • mrzool
    #6
    Indigo:

    1. Mi jogon mered feltételezni, hogy nem olvastam figyelmesen a cikket? MINDEN normális antivírus cég az ÖSSZES, valaha megjelent kártevőt számon tartja. Előbb tájékozódj.

    2. Jah, biztos igazad van, én emlékszem rosszul a matekórákra és a 223064 az nem 200-300 ezer közé esik.

    Más oprendszerek és platformok? Unixos kártevőt száma kb. ezer alatt van, Mac OS 100 alatt, mobilvírusok 2-300 körül. Egyéb? Miről is beszélünk?

    Totya, sejtettem, hogy vki bele fog kötni a Symantecbe, kösz, hogy megértetted a hozzászólásom mondanivalóját...
  • totya4
    #5
    Avira ingyenes verziója meglepően jó, a symantec kb kuka, tehát relatív mi a "nagy".
  • Indigo
    #4
    1., Ha figyelmesen elolvastad volna a cikket, neked is lejött volna, hogy a félmillióban a több évtizedes vírusok is benne vannak, amik ma már "kihaltak", mert nincs meg az a környezet ahol terjedni tudnának.

    2., A mai napon a Kaspersky vírusadatbázisa 223064 kártevőt tart számon, PC platformon, Windows op. rendszer alatt. De nem csak ez a platform és op rendszer párosítás létezik, más rendszerekre írt vírusokat nyilván nem tartalmazza... A félmilliós számban viszont minden kártevő benne van.
  • mrzool
    #3
    Nem azért, de ki/mi ez az 'Avira' nevű cég? A komoly, igazi antivírus cégek (F-Sec, Symantec, Kaspersky...) 200-300 ezer közé taksálják a számítógépes kártevők számát. Na de félmillió... Ugyanmár.
  • concrete
    #2
    "Félmillió't' kártevőt regisztráltak eddig"

    ez így nyelvtanilag nem annyira helyes ...
  • totya4
    #1
    "S jelenleg még senki sem tudja és gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy hol van a víruskorszak vége."

    Ehh, normális operációs rendszert kell használni a Windows viccek helyett, amikor egy alkalmazás nem irogathat felül akármilyen állományt és egy globális registry-t, hanem csak a saját (adat) könyvtárát, illetve saját (lokális) "registry"-jét. Töredékére csökkenne a vírusok száma.