ágyrázó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvileg mi lenne a funkciója? Ébresztés-kiegészítés?
Muszáj kacagnom...<#vigyor>#vigyor>
1. a hangkártya kimenetérõl elvezetett áram erõssége egyenesen arányos a generált szinusz hullám amplitudójával, és
2. a motor fordulatszáma annál nagyobb, minél nagyobb áramot kap.
Ebben az esetben a programozással sem lesz probléma, mert a rendszer hangjelzéses változatát már évek óta használom.
Csinálok néhány pcm fájlt megfelelõ hangerejû tiszta szinusz tónussal vagy fehér zajjal és a lejátszását rábízom a groundcontrol makróra amit eddig is használtam vagy eszerûen beteszem egy winamp listába.
A kérdés az, hogy lehetséges-e felerõsíteni a kimenetet, és ha igen hogyan kell csinálni?
A számítógépet sosem kapcsolom ki, és a szobának az ággyal átellenes pontjában van.
A dolog lényege nem egyszeri ébresztés, hanem az alvás fázisos zavarása.
Egyébként te tipikus bölcsész lehetsz, ágyúval lõsz a verébre.
Minek egy számítógép a fejed mellé, ami egész este zúg, csak azért, hogy reggel beindítson egy vibrátort a párnád alatt?
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a fordulatszámát is lehet vele szabályzoni. Szóval azt mondod, hogy a jellel szinkronban rezeg õ is. Gondolom neked olyan program kell, ami x ideig fut, közben különbözõ ritmusokra ad jelet. PErsze ennek a magasságát (Hz) is szabadon lehet állítgatni, de szerintem nem fogja befolyásolni a vibrátort. Ezt egyébként elég egyszerû megírni, haverom csinált is hasonlót pascalban, én C-ben programozgatok, nemtom abban hogy kell, de nyilván megoldható.
A kérdés tehát úgy finomítható, hogy fel lehet-e erõsíteni majd kalibrálni a hangkártya minttudoménymenniy mA-s kimeneteét, hogy egy X Hz-es szinusz hullám amplitudójával szabályozni lehessen a fordulatszámot?
Legalábbis ezt abból az oldal szövegébõl vontam le, amit belinkeltél. Neked van ilyened egyáltalán?
"connects to any clock or signaling/alerting device with a 12 volt DC output (sold separately)"
Ez nem sok konkrétum. Asszem a jack dugó, amire te gondolsz, 12 voltos, de lehet, hogy ezen a rázó cuccon nem is olyan a kimenet. Bár ezt egy átalakítóval lehet, hogy könnyen meg lehet oldani.
Tegyük fel, hogy bedugtad a hangkari kimenetébe. A fõ kérdés, hogy hogy mûkszik a jelzés? Egy jelzésre elkezd egy adott programot lejátszani; vagy ha van jel, rezeg, ha nincs, nem?
Az utóbbi esetre elég könnyû programot írni, egyébként nem hinném, hogy géprõl tudnád kezelni.
Visszaolvasás? :|
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Valami csipogó vacak nem lenne jobb helyette? Ugyanúgy fel lehetne ébredni rá, hangkártya meg van a gépben.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
jóprogramvolt?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
(a hereverõs beszólás jó volt)
mi?
ez itt egy ágyrázó
Szeretném a fordulatszámát számítógéppel irányítani, hogy afféle multifunkciós ébresztõóraként mûködjön.
Különféle mintázatok programozásához a legegyszerûbb az lenne, ha a hangkártya kimenetét erõsíteném fel, de lövésem sincs hogyan kéne ezt csinálni.
Vagy valójában valamilyen vezérlõ-kártyára van szükségem. Soros? Párhuzamos? USB?
Halvány lila fingom sincsen!
Van valami ötletetek?