24
ágyrázó vezérlése számítógéppel
-
feedb4ck #24 A rendszer hangjelzéses változatát testen kívüli élmények előidézésére használom most már több mint öt éve. -
kisviku #23 Jesszusom, mit ki nem találnak már.
Elvileg mi lenne a funkciója? Ébresztés-kiegészítés?
Muszáj kacagnom... -
feedb4ck #22 Feltételezem, hogy
1. a hangkártya kimenetéről elvezetett áram erőssége egyenesen arányos a generált szinusz hullám amplitudójával, és
2. a motor fordulatszáma annál nagyobb, minél nagyobb áramot kap.
Ebben az esetben a programozással sem lesz probléma, mert a rendszer hangjelzéses változatát már évek óta használom.
Csinálok néhány pcm fájlt megfelelő hangerejű tiszta szinusz tónussal vagy fehér zajjal és a lejátszását rábízom a groundcontrol makróra amit eddig is használtam vagy eszerűen beteszem egy winamp listába.
A kérdés az, hogy lehetséges-e felerősíteni a kimenetet, és ha igen hogyan kell csinálni?
A számítógépet sosem kapcsolom ki, és a szobának az ággyal átellenes pontjában van.
A dolog lényege nem egyszeri ébresztés, hanem az alvás fázisos zavarása. -
Szeszmester #21 A saját kis programod meg időzítve el tudod indítani.
Egyébként te tipikus bölcsész lehetsz, ágyúval lősz a verébre.
Minek egy számítógép a fejed mellé, ami egész este zúg, csak azért, hogy reggel beindítson egy vibrátort a párnád alatt? -
Szeszmester #20 Szerintem benne van a gépben az erősítő vagy nemtom, a jack asszem 12 voltos, neki olyan kell.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a fordulatszámát is lehet vele szabályzoni. Szóval azt mondod, hogy a jellel szinkronban rezeg ő is. Gondolom neked olyan program kell, ami x ideig fut, közben különböző ritmusokra ad jelet. PErsze ennek a magasságát (Hz) is szabadon lehet állítgatni, de szerintem nem fogja befolyásolni a vibrátort. Ezt egyébként elég egyszerű megírni, haverom csinált is hasonlót pascalban, én C-ben programozgatok, nemtom abban hogy kell, de nyilván megoldható. -
feedb4ck #19 Találtam egy képet a modelről, ami alapján nagyon úgy néz ki, hogy a dugasz egy 3.5 milis mono jack, vagyis a szignál és a tápfeszültség egy és ugyanaz.
A kérdés tehát úgy finomítható, hogy fel lehet-e erősíteni majd kalibrálni a hangkártya minttudoménymenniy mA-s kimeneteét, hogy egy X Hz-es szinusz hullám amplitudójával szabályozni lehessen a fordulatszámot? -
Szeszmester #18 Nem vagyok biztos abban, hogy úgy műkszik ez az ágyrázó, ahogy gondolod (nem fogsz vele ritmusra masztizni).
Legalábbis ezt abból az oldal szövegéből vontam le, amit belinkeltél. Neked van ilyened egyáltalán?
"connects to any clock or signaling/alerting device with a 12 volt DC output (sold separately)"
Ez nem sok konkrétum. Asszem a jack dugó, amire te gondolsz, 12 voltos, de lehet, hogy ezen a rázó cuccon nem is olyan a kimenet. Bár ezt egy átalakítóval lehet, hogy könnyen meg lehet oldani.
Tegyük fel, hogy bedugtad a hangkari kimenetébe. A fő kérdés, hogy hogy műkszik a jelzés? Egy jelzésre elkezd egy adott programot lejátszani; vagy ha van jel, rezeg, ha nincs, nem?
Az utóbbi esetre elég könnyű programot írni, egyébként nem hinném, hogy gépről tudnád kezelni. -
feedb4ck #17 Kösz, felírom a listára. -
feedb4ck #16 Az ágyrázó éppen a hangjelzéses módszer upgrade-je lenne. -
#15 #10
Visszaolvasás? :| -
#14 Kérdezd meg a prog.hu-n. -
Emmegki #13 ezmiez
Valami csipogó vacak nem lenne jobb helyette? Ugyanúgy fel lehetne ébredni rá, hangkártya meg van a gépben. -
F1re #12 csak :DD -
#11 sztem a legegyszerűbb usb-re kötni:)keress vmi oldalt neten ahol le van írva, hogy az usb kábel melyik része micsoda,levágod az ágyrázó kábelét rákötöd aztán csak egy progit kell írnod hozzá:) -
feedb4ck #10 Vekkernek is megteszi, de valójában egy alvásfiziológiai kísérlethez kell. -
#9 vekker helyett? kicsit költséges, nem? -
#8 de csak azt nem értem ebbe hova fér a tököd be :C -
Ricco87 #7 miwan? -
#6 5.4,98,8,3.21.1.6,9,4.6,45,4,9,8,9,121,45,4,45,23,1,2,6,7,
jóprogramvolt? -
feedb4ck #5 Összetett mintázatokra van szükségem, pl. 2, 3, 4, 10, 10, 10, 10, 10, 9, 8, 7, 6, stb. perc időközök + változó fordulat szám.
(a hereverős beszólás jó volt) -
#4 És mégis minek kellene ezt pchez kötni? Úgy látom, hogy ezt lehet időre programozni vagy valami ilyesmi. -
#3 hervereő heverő?
mi? -
FLeK0 #2 ahha -
feedb4ck #1 Uraim,
ez itt egy ágyrázó
Szeretném a fordulatszámát számítógéppel irányítani, hogy afféle multifunkciós ébresztőóraként működjön.
Különféle mintázatok programozásához a legegyszerűbb az lenne, ha a hangkártya kimenetét erősíteném fel, de lövésem sincs hogyan kéne ezt csinálni.
Vagy valójában valamilyen vezérlő-kártyára van szükségem. Soros? Párhuzamos? USB?
Halvány lila fingom sincsen!
Van valami ötletetek?