20
  • vax
    Csak az árak változására és az idő múlására egy korábbi hozzászólásom:

1991-92 környékén ahol dolgoztam vettek egy CD irót. Akkora volt mint egy hagyományos hi-fi-s cd lejátszó. Philips volt ha jól emlékszem a márkája. 1x irta a lemezek. Baromi nehézkesen és sokat hibázott. Ennek ellenére nagyon nehéz volt hozzájutni az ára 1,2-1,5 millió Ft volt a kilencvenes évek elején. Ezért a pénzért akkor egy 60-70 nm-es lakást lehetett venni pesten.
  • dez
    Nagyon sokan ha nem is a legelején, de már akkor vettek DVD-lejátszókat, DVD-írókat, amikor még 5x annyiba kerültek, mint most. Igazából most már "szaréert-húgyért" kaphatók.
  • viizo
    Igen, akinek most is tízezres teszkós dvd-játékosa van, azt tényleg nem hozza lázba a hír, de aki kicsit is érdeklődik az igényes / színvonalas otthoni mozizás után, és meg is engedheti magának, az úgyis megveszi a hd-dvd és blu-ray cuccokat.

premierkor nyilván csak a legtehetősebbek veszik meg ezeket, de pár hónap múlva komoly zuhanás veszi kezdetét nekik is köszönhetően és terjedni fog a hd videózás mint a tűz.
  • Dzson
    Szerintem nem amcsi kiváltság, hanem EU védővám. :(
  • dez
    Mármint a Toshiba készüléke, a többit nem tudom, de azt hiszem, azok is a Toshiba referenciájára épülnek egyelőre.
  • dez
    Ez nem is HD_DVD lejátszó, hanem egy nappaliba való barebone PC P4 procival, és egy HD_DVD olvasó. :D
  • arty
    egy gagyibb dvd felvevő 35-40ezer, nem 100-120 ;)

amugy, a BR sokal jobb helyzetben LENNE, a vicc, h a hddvd kiadványok minőségre é szolgáltatásra egyenlőre alázzár a BR kiadványokat :)

sony=szánalom
  • BiroAndras
    "Kb 2 év múlva sztem szebbet jobbat kap feleennyiért,"

Az semmi, képzeld el 20 év múlva milyen jók lesznek!
    Ha ezt az elvet követjük, soha semit nem veszünk.
  • Bravoman
    Nem tudom mi bajod a mellénnyel. Kezd hűvösre fordulni az idő. :-)

Amúgy nem kell túlmisztifikálni a dolgot - egy HD lejátszó 100-110e ft-ból itt van, ez nem sokkal több, mint egy márkás DVD lejátszó, vagy egy gagyibb DVD-felvevő.
    És ha már láttál HDTV-n nagyfelbontású filmet, akkor nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban...
  • wanek
    Neked most kell hozatnod. De előtte vedd le a mellényt.
  • Bravoman
    Ha valaki nem akar várni 2 évet és megengedheti magának, az miért lenne hülye?

Mellesleg az árak folyamatosan csökkennek, 2 év múlva is elmondható lesz, hogy ha az ember vár még 2 évet, akkor féláron jut hozzá. Ha az ember így gondolkodik, akkor soha nincs értelme elektronikai eszközöket venni.

Én inkább azon gondolkodom, hogy kivárjam-e a novembert, vagy most hozassak lejátszót amcsiból... ;-)
  • pTk
    Szerintem meg hülye aki most megvesz egy ilyen lejátszót.
    Kb 2 év múlva sztem szebbet jobbat kap feleennyiért, nem beszélve a gépberakhatós változatokról és a mindkét formátumot támogatókról.
    De ugyanez volt a dvdnél is...
  • Vorpal
    itt nem is az Euro - USD viszonylatról van szó, hanem, hogy ott 20 szorosak a fizetések.

Naggyából ezt nekik szar kiperkálni.
  • strogg
    Csatlakozom wanek-hez. (#2).
    És legalábba DVD-n már "ehető" játszi könnyedséggel a másolásvédelem is:)))

(halál a másolásvédelemre)
  • madboyka
    Hát engem nem nagyon érdekel a HDDVD, a Blu-Ray sokkal királyabb és szerintem az is hamarosan elérhtö lesz nálunk.
  • TH448
    Nah, ilyenkor kap el az idegrángás...
    Nem elég, hogy Európában alapból minden ugyanannyiba kerül, mint Amcsiban, csak ott $, itt meg Euro... És még drágítanak is rajta, aztán meg jön a magyarázkodás. Alapvetően nem olyan a felfogásom, de a ku... anyukájukat, hogy úgy állítják be, hogy amerikainak lenni kiváltság...
  • aka
    IFA..?

» IFA - Wikipedia.de «
  • Tecnamo
    Fú ezek a lejátszók
    Mintha a 20éves vhs videónkat látnám. De legalább ahhoz normális távirányítót adtak...
  • wanek
    Egyelőre felejtős a dolg. Majd ha lemegy az ára a mai DVD-s eszközök szintjére, akkor elgondolkodom rajta. És persze csak akkor, ha hibrid lesz az eszköz (HD DVD/Blu Ray), és visszafele is kompatibilis lesz mindennel. Az a 40 film nemigazán hozott lázba, tekintettel arra, hogy több, mint 1500 filmem van :)
  • pgergo
    Asszem ez így van jól.
    Mekkora szopás lenne már, ha itt Európában nem drágábban adnák.