Európában októberben rajtol a HD DVD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak az árak változására és az idõ múlására egy korábbi hozzászólásom:
1991-92 környékén ahol dolgoztam vettek egy CD irót. Akkora volt mint egy hagyományos hi-fi-s cd lejátszó. Philips volt ha jól emlékszem a márkája. 1x irta a lemezek. Baromi nehézkesen és sokat hibázott. Ennek ellenére nagyon nehéz volt hozzájutni az ára 1,2-1,5 millió Ft volt a kilencvenes évek elején. Ezért a pénzért akkor egy 60-70 nm-es lakást lehetett venni pesten.
1991-92 környékén ahol dolgoztam vettek egy CD irót. Akkora volt mint egy hagyományos hi-fi-s cd lejátszó. Philips volt ha jól emlékszem a márkája. 1x irta a lemezek. Baromi nehézkesen és sokat hibázott. Ennek ellenére nagyon nehéz volt hozzájutni az ára 1,2-1,5 millió Ft volt a kilencvenes évek elején. Ezért a pénzért akkor egy 60-70 nm-es lakást lehetett venni pesten.
Nagyon sokan ha nem is a legelején, de már akkor vettek DVD-lejátszókat, DVD-írókat, amikor még 5x annyiba kerültek, mint most. Igazából most már "szaréert-húgyért" kaphatók.
Igen, akinek most is tízezres teszkós dvd-játékosa van, azt tényleg nem hozza lázba a hír, de aki kicsit is érdeklõdik az igényes / színvonalas otthoni mozizás után, és meg is engedheti magának, az úgyis megveszi a hd-dvd és blu-ray cuccokat.
premierkor nyilván csak a legtehetõsebbek veszik meg ezeket, de pár hónap múlva komoly zuhanás veszi kezdetét nekik is köszönhetõen és terjedni fog a hd videózás mint a tûz.
premierkor nyilván csak a legtehetõsebbek veszik meg ezeket, de pár hónap múlva komoly zuhanás veszi kezdetét nekik is köszönhetõen és terjedni fog a hd videózás mint a tûz.
Szerintem nem amcsi kiváltság, hanem EU védõvám. 😞
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Mármint a Toshiba készüléke, a többit nem tudom, de azt hiszem, azok is a Toshiba referenciájára épülnek egyelõre.
Ez nem is HD_DVD lejátszó, hanem egy nappaliba való barebone PC P4 procival, és egy HD_DVD olvasó. 😄
egy gagyibb dvd felvevõ 35-40ezer, nem 100-120 😉
amugy, a BR sokal jobb helyzetben LENNE, a vicc, h a hddvd kiadványok minõségre é szolgáltatásra egyenlõre alázzár a BR kiadványokat 😊
sony=szánalom
amugy, a BR sokal jobb helyzetben LENNE, a vicc, h a hddvd kiadványok minõségre é szolgáltatásra egyenlõre alázzár a BR kiadványokat 😊
sony=szánalom
Forza.
"Kb 2 év múlva sztem szebbet jobbat kap feleennyiért,"
Az semmi, képzeld el 20 év múlva milyen jók lesznek!
Ha ezt az elvet követjük, soha semit nem veszünk.
Az semmi, képzeld el 20 év múlva milyen jók lesznek!
Ha ezt az elvet követjük, soha semit nem veszünk.
Nem tudom mi bajod a mellénnyel. Kezd hûvösre fordulni az idõ. :-)
Amúgy nem kell túlmisztifikálni a dolgot - egy HD lejátszó 100-110e ft-ból itt van, ez nem sokkal több, mint egy márkás DVD lejátszó, vagy egy gagyibb DVD-felvevõ.
És ha már láttál HDTV-n nagyfelbontású filmet, akkor nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban...
Amúgy nem kell túlmisztifikálni a dolgot - egy HD lejátszó 100-110e ft-ból itt van, ez nem sokkal több, mint egy márkás DVD lejátszó, vagy egy gagyibb DVD-felvevõ.
És ha már láttál HDTV-n nagyfelbontású filmet, akkor nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban...
Neked most kell hozatnod. De elõtte vedd le a mellényt.
Ha valaki nem akar várni 2 évet és megengedheti magának, az miért lenne hülye?
Mellesleg az árak folyamatosan csökkennek, 2 év múlva is elmondható lesz, hogy ha az ember vár még 2 évet, akkor féláron jut hozzá. Ha az ember így gondolkodik, akkor soha nincs értelme elektronikai eszközöket venni.
Én inkább azon gondolkodom, hogy kivárjam-e a novembert, vagy most hozassak lejátszót amcsiból... ;-)
Mellesleg az árak folyamatosan csökkennek, 2 év múlva is elmondható lesz, hogy ha az ember vár még 2 évet, akkor féláron jut hozzá. Ha az ember így gondolkodik, akkor soha nincs értelme elektronikai eszközöket venni.
Én inkább azon gondolkodom, hogy kivárjam-e a novembert, vagy most hozassak lejátszót amcsiból... ;-)
Szerintem meg hülye aki most megvesz egy ilyen lejátszót.
Kb 2 év múlva sztem szebbet jobbat kap feleennyiért, nem beszélve a gépberakhatós változatokról és a mindkét formátumot támogatókról.
De ugyanez volt a dvdnél is...
Kb 2 év múlva sztem szebbet jobbat kap feleennyiért, nem beszélve a gépberakhatós változatokról és a mindkét formátumot támogatókról.
De ugyanez volt a dvdnél is...
itt nem is az Euro - USD viszonylatról van szó, hanem, hogy ott 20 szorosak a fizetések.
Naggyából ezt nekik szar kiperkálni.
Naggyából ezt nekik szar kiperkálni.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Csatlakozom wanek-hez. (#2).
És legalábba DVD-n már "ehetõ" játszi könnyedséggel a másolásvédelem is😊))
(halál a másolásvédelemre)
És legalábba DVD-n már "ehetõ" játszi könnyedséggel a másolásvédelem is😊))
(halál a másolásvédelemre)
Hát engem nem nagyon érdekel a HDDVD<#unalmas>#unalmas>, a Blu-Ray sokkal királyabb és szerintem az is hamarosan elérhtö lesz nálunk.<#idiota>#idiota>
Nah, ilyenkor kap el az idegrángás...
Nem elég, hogy Európában alapból minden ugyanannyiba kerül, mint Amcsiban, csak ott $, itt meg Euro... És még drágítanak is rajta, aztán meg jön a magyarázkodás. Alapvetõen nem olyan a felfogásom, de a ku... anyukájukat, hogy úgy állítják be, hogy amerikainak lenni kiváltság...
Nem elég, hogy Európában alapból minden ugyanannyiba kerül, mint Amcsiban, csak ott $, itt meg Euro... És még drágítanak is rajta, aztán meg jön a magyarázkodás. Alapvetõen nem olyan a felfogásom, de a ku... anyukájukat, hogy úgy állítják be, hogy amerikainak lenni kiváltság...
\"Az ember végtére is a vágyait szereti, nem azt amire vágyik.\" Nietzsche: Túl Jón és Rosszon. IV. rész: Mondások és Közjátékok 175.
Fú ezek a lejátszók <#wilting>#wilting>
Mintha a 20éves vhs videónkat látnám. De legalább ahhoz normális távirányítót adtak...
Mintha a 20éves vhs videónkat látnám. De legalább ahhoz normális távirányítót adtak...
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Egyelõre felejtõs a dolg. Majd ha lemegy az ára a mai DVD-s eszközök szintjére, akkor elgondolkodom rajta. És persze csak akkor, ha hibrid lesz az eszköz (HD DVD/Blu Ray), és visszafele is kompatibilis lesz mindennel. Az a 40 film nemigazán hozott lázba, tekintettel arra, hogy több, mint 1500 filmem van 😊
Asszem ez így van jól.
Mekkora szopás lenne már, ha itt Európában nem drágábban adnák.<#falbav>#falbav>
Mekkora szopás lenne már, ha itt Európában nem drágábban adnák.<#falbav>#falbav>