6
High Definition
  • ProGabe #6
    konvertáld,hiszen értelemszerűen egyik dvd lejátszó sem hd kompatibilis,a dvd szabvány meg nem támogatja az 1024-t,eleve csak 1080kbit/sec a max bitsűrűség amit lekezel ez hd-nél gondolom jóval több
  • NeoMaN
    #5
    Plazma HD? Mennyi volt? 1milla?
  • dieselG
    #4
    ó fakk..

    franc essen a sok hülye szabványnevekbe.. Azért thx:)
  • izb
    #3
    a hdcd nem az amire te gondolsz!
    egy kis info...
    "High Definition Compatible Digital
    A Pacific Microsonics cég kidolgozott egy olyan felvételi eljárást, amellyel a hagyományosnál jobb minőségű zenét lehet normál CD-DA lemezen tárolni. A HDCD lemezen a zenei adatok legkisebb értékű byte-ja plusz információkat kódolhat, amelyet felhasználva a HDCD-lejátszók (egy beépített dekóder segítségével) a normál zenei CD-nél jobb hangvisszaadást érnek el (20 bites kvantálásnak megfelelő dinamika). A HDCD-lemezek kompatibilisek a hagyományos CD-lejátszókkal."
  • dieselG
    #2
    Hát, van egy 110cm-es hd-képes plazmatévénk. Az egyik nyaralásos kamerafelvételünket 1024*768 felbontásban csináltam, míg a többit dvd-szabványra (768*..). A dvd-lejátszónk e-max típusú, bár oda van írva hogy hdcd(?)-képes, az 1024-es felbontású dvd-t nem játssza le.. illetve lejátssza, mert virít a dvd-kijelzőn a számláló, de csak a menü képe látszik, ahonnan elindítottam a lejátszást. Hang sincs.

    Kérdezem, hogy ne is próbálkozzak tovább ezzel a lejátszóval, és konvertáljam vissza a felvételt dvd-szabványra? Egyáltalán, mik az előírások, feltételek a nyugodt hd-élmény biztosításához? ;]

    (Bocs, ha esetleg nem fejeztem ki magam érthetően, de rohadt fáradt vagyok..)
  • Super DANTE
    #1
    Akinek van kedve, vagy éreklődik a téma után az itt ossza meg a tapasztalatokat észervételeket a HD témakörben: BD/HD-DVD/HDTV/HD audiószabványok/lejátszók stb.