61
-
#21 Már végre egy jóhir -
M0RN1NGST4R #20 hd-dvd sucks -
#19 Az első DVD írómat 130ért vettem nagykerből.
Az egészben az a gázos, hogyha elbaszod, és marha drága, akkor nem lesz valami jó biznisz. Remélem gari lesz minden egyes lemezre, mert így ebben nincs ráció. -
dez #18 Ja persze az sem árt, ha a lemez anyaga nem esik szét, homályosodik el, stb. Bár ez talán ma sem gond (egy jó ideig). -
tudatlanka #17 zzebi jól olvasstad az első dvd iróm csekélyke 130 rugó volt és nem is volt olyan régen....
én inkább arra lennék kiváncsi ez a hordozó réteg mennyire stabil... -
dez #16 Ha elég stabil lenne az adathordozó réteg, és a lemez sem lenne sérülékeny, akkor nem lenne semmi gond. -
#15 Hát nem tudom,de a szalagos tárolásról valahol olvastam, hogy lassan drága lesz fenntartani az ilyen rendszereket, meg valami olyasmit is írtak, hogy egyre kevesebb az ilyen meghajtó. -
#14 Annak idejen azzal ijesztgettek, hogy a Blu-ray lemezek huuu de nagyon dragak lesznek es meg vedotok is kell majd hozzajuk. Ehhez kepest a Blu-ray media mostmar relative olcsobb (GB/credit), mint a HD-DVD, raadasul tok sem kell hozza es allitolag az extra vedoreteg miatt joval kevesbe serulekeny.
Amugy nem hiszem, hogy orokke ilyen dragak maradnak az uj formatumok. A multkor olvastam, hogy annak idejen, amikor az elso irhato DVD-k megjelentek, akkor mind az iro keszulekek, mind a lemezek dragabbak voltak mint most ezek.
-
#13 Hát optikai tároló pont nem lesz jó archiválásra soha. Legalábbis hosszútávra nem. -
dez #12 Több Földet? ;) -
dez #11 Nem. Viszont lesz rajtuk egy nagy erős védőréteg. -
#10 Épp most figyeltem fel arra, hogy a Pio fenti képen látható tálcáján lévő lemezen már nincs az a műanyag tok, a többi verzión sem lesz akkor? -
#9 Archiválásra jó lesz, ha gyártásba kerül. Mindenesetre árban nem a tejszkó gazdaságos kategória lesz. -
#8 Ez még kicsi, több terrát hova mentsen az ember, he?! -
FFX #7 vajon meddig tart mire egy ilyet teleírok? -
Emmegki #6 De jó, blúréjből is lesz nyolcvanfajta... Találjanak ki 1 biztonságosan működő adattárolót és kezdjék el nagyüzemben gyártani, különben megeszi őket a HD-DVD.
A DVD is lehet 16 GB-os, mégsem láttam még akkorát, gondolom ez a 200GB-os BD is csak mutatóba lesz. -
Shadow_THH #5 blu rei -
#4 Bazmeg Veszek 6-ot azt' üres az összes vinyóm. Beteges. -
0ckH4M #3 Hűűű mennyibe fog kerülni -
#2 az összes varezem ráfér :D -
#1 húú dejó