61
  • Peti0011
    Már végre egy jóhir
  • M0RN1NGST4R
    hd-dvd sucks
  • gameplusz
    Az első DVD írómat 130ért vettem nagykerből.

Az egészben az a gázos, hogyha elbaszod, és marha drága, akkor nem lesz valami jó biznisz. Remélem gari lesz minden egyes lemezre, mert így ebben nincs ráció.
  • dez
    Ja persze az sem árt, ha a lemez anyaga nem esik szét, homályosodik el, stb. Bár ez talán ma sem gond (egy jó ideig).
  • tudatlanka
    zzebi jól olvasstad az első dvd iróm csekélyke 130 rugó volt és nem is volt olyan régen....
    én inkább arra lennék kiváncsi ez a hordozó réteg mennyire stabil...
  • dez
    Ha elég stabil lenne az adathordozó réteg, és a lemez sem lenne sérülékeny, akkor nem lenne semmi gond.
  • Super DANTE
    Hát nem tudom,de a szalagos tárolásról valahol olvastam, hogy lassan drága lesz fenntartani az ilyen rendszereket, meg valami olyasmit is írtak, hogy egyre kevesebb az ilyen meghajtó.
  • zzebi
    Annak idejen azzal ijesztgettek, hogy a Blu-ray lemezek huuu de nagyon dragak lesznek es meg vedotok is kell majd hozzajuk. Ehhez kepest a Blu-ray media mostmar relative olcsobb (GB/credit), mint a HD-DVD, raadasul tok sem kell hozza es allitolag az extra vedoreteg miatt joval kevesbe serulekeny.

Amugy nem hiszem, hogy orokke ilyen dragak maradnak az uj formatumok. A multkor olvastam, hogy annak idejen, amikor az elso irhato DVD-k megjelentek, akkor mind az iro keszulekek, mind a lemezek dragabbak voltak mint most ezek.
  • Sanyix
    Hát optikai tároló pont nem lesz jó archiválásra soha. Legalábbis hosszútávra nem.
  • dez
    Több Földet? ;)
  • dez
    Nem. Viszont lesz rajtuk egy nagy erős védőréteg.
  • Super DANTE
    Épp most figyeltem fel arra, hogy a Pio fenti képen látható tálcáján lévő lemezen már nincs az a műanyag tok, a többi verzión sem lesz akkor?
  • Super DANTE
    Archiválásra jó lesz, ha gyártásba kerül. Mindenesetre árban nem a tejszkó gazdaságos kategória lesz.
  • Sir Quno Jedi
    Ez még kicsi, több terrát hova mentsen az ember, he?!
  • FFX
    vajon meddig tart mire egy ilyet teleírok?
  • Emmegki
    De jó, blúréjből is lesz nyolcvanfajta... Találjanak ki 1 biztonságosan működő adattárolót és kezdjék el nagyüzemben gyártani, különben megeszi őket a HD-DVD.

A DVD is lehet 16 GB-os, mégsem láttam még akkorát, gondolom ez a 200GB-os BD is csak mutatóba lesz.
  • Shadow_THH
    blu rei
  • gameplusz
    Bazmeg Veszek 6-ot azt' üres az összes vinyóm. Beteges.
  • 0ckH4M
    Hűűű mennyibe fog kerülni
  • Mr Csé
    az összes varezem ráfér :D
  • Evogordon
    húú dejó