7
Google Web Accelerator
 • Max7
  #7
  Köszönöm a részletes tájékoztatást és véleményem szerint még mindig semmi értelme a programnak! A bngészők a felét már el látják pl gyorsítótáraz minden oldalt 3 hétre visszamenőleg vagy a felhasználó által beálított időre! Szélesávú netnél meg a lap betöltődésének idelye 2-3 másodperc egy optimalizált oldalon!
 • specialista
  #6
  A Web Accelerator célja elérése érdekében a Google szervereit hívja segítségül, amelyek a programmal együttműködve jelentős mértékben csökkentik a szoftvert futtató felhasználók gépe és az Internet közötti forgalmat. A segédeszköz például automatikusan gyorstárazza a felhasználó által leggyakrabban látogatott weblapokat, de más oldalak esetében is csak a változásokat tölti le, ha azokat nem sokkal korábban már egyszer megtekintette a böngésző.

  Szintén a letöltési adatmennyiséget csökkenti az is, hogy a Google szerverei az oldalak tartalmát akkor is tömörítve továbbítják a felhasználó gépe felé, ha ezt a gyorsított átviteli módot amúgy a lapokat eredetileg kiszolgáló szerver nem támogatta volna.

  A gyorsító ezen kívül megpróbálja megjósolni azt is, hogy a felhasználó a jelenleg megtekintett oldalról hová fog majd továbbkattintani, és a potenciálisan következő oldalakat előre letölti. Így amikor a kattintás ténylegesen bekövetkezik, az oldalt jó eséllyel már a helyi gyorsítótárból tudja betölteni.

  A Google segédprogramját jelenleg elsősorban a szélessávú kapcsolattal rendelkező felhasználók számára javasolja, és a modemesek számára nem ígér jelentős gyorsulást. A felhasználói kört korlátozza az is, hogy a szoftvernek egyelőre csak Windows alatt futó változata áll rendelkezésre, így más rendszerek futtatók szintén nem részesülhetnek előnyeiben.

  Egyébként aki félti a privátszféráját, az szintén jobban teszi ha nem használja a Web Accelerator-t. A segédprogram ugyanis a titkosított weblapok kivételével minden webes forgalmat keresztülfuttat a Google szerverein (is), aminek így elméletileg lehetősége nyílik annak megfigyelésére is. Bár a cég hangsúlyozza, hogy a felhasználó engedélye nélkül információkat nem ad ki harmadik félnek, azt a leggyakrabban feltett kérdéseket listázó oldalán egyetlen szóval sem állítja, hogy saját maga a gyorsítószoftveren keresztüláramló adatokat nem gyűjtené vagy analizálná.
 • Max7
  #5
  Micsoda? felmegyelk valamelyik lap.hu oldalra és az 550 oldalt letölti előre? Ennek nem sok értelme van :D
 • FLeK0
  #4
  előre letölti a weboldalakon lévő linkek mögött lévő további oldalakat, így gyorsabbnak tűnik a netezés, de több sávszélt, memóriát eszik, és gyorsan feltölti a vinyót.
 • Max7
  #3
  Engem érdekelen először is hogy mit tud ez a progi :)
 • PeeTeR
  #2
  memoriapusztitasra tokeletes ahogy latod...
 • Danecay
  #1
  Hi!
  Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire hatékony ez a progi, érdemes e használni, milyen elven működik. Azért érdekelne, mert jelen pillanatban is olyan 350MB-ot zabál a memóriámból :(