18
  • BiroAndras
    #18
    "de valamiért csak beletették azt a sunyi kitételt..."

    Amerikában minden hülyeségért lehet perelni, így védekezésképpen a cégek minden hülyeséget beírnak a dokumentációkba és szerződésekbe.
  • h4x0r
    #17
    Ha nézel egy tipikus német kereskedelmi csatornát, akkor láthatod, hogy a teljes német "kultúra" az USÁra hajaz. Az egyik a híradó, a másik, hogy a németek minden angol jövevényszót elég hamar beépítenek a nyelvbe (filmcímek, szakkifejezések, stb.).
  • s1lkforrent
    #16
    "Nem olyan biztos az."
    Persze bárki lehallgathatja a vezetékes/mobiltelefonodat, megnézheti az emailjeidet, poloskákkal és minikamerákkal kihallgathatja a legféltettebb titkaidat, sőt, kivihet a mezőre és ott addig kínozhat ameddig azt is bevallod amit el sem követtél. De ez nem törvényes.
    Viszont, ha feltelepíted a Messengert, akkor önként és dalolva kijelented, hogy a privát beszélgetéseiddel azt csinál az a külföldi cég, amit akar.
    S nem az a gond, hogy nincs alternatíva, hanem, hogy a többségnek a bibiről fingja sincs, így nem is néz más progi után.
    S bár nem valszeg nem fog minden beszélgetést elemezni az amerikai titkosszolgálat a MS-on keresztül(bár, ki tudja), de valamiért csak beletették azt a sunyi kitételt...
  • BiroAndras
    #15
    "A vezetekes vonalat csak az ember sajat allama hallgathatja le"

    Nem olyan biztos az.

    "Messenger eseten erre egy kulfoldi allam magancegenek is joga lesz."

    Joga lehet rá, de nem érdeke, és nincs is rá kapacitása.

    És persze szabad más klienst használni.
  • janos666 #14
    Kicsit félrevezető a cikk kisképe a főoldalon. Kicsit araboknak néznek ki...
  • kvp
    #13
    "Amikor bekötetsz egy vezetékes vonalat, ilyet nem kell aláírnod, mégis bármikor lehallgathatnak. Miben más?"

    A vezetekes vonalat csak az ember sajat allama hallgathatja le (ertsd: a rendorseg). Messenger eseten erre egy kulfoldi allam magancegenek is joga lesz. Innentol mar a sajat allamod sem tud megvedeni, mivel jovahagytad hogy biroi engedely nelkul is figyelhetnek mondjuk profitnovelesi cellal. Persze ha a sajat allam is rossz indulatu, akkor mar nem beszelhetunk demokraciarol es a kulonbseg tenyleg eltunik.
  • Cat #12
    Amikor bekötetsz egy vezetékes vonalat, ilyet nem kell aláírnod, mégis bármikor lehallgathatnak. Miben más?
  • torjoz
    #11
    Az a legnagyobb bajom, hogy nem csak a németeknél ilyen agyatlanok a politikusok, vagy az USA-ban, hanem nálunk is sikerül mindíg összegyűjteni 1 országháznyi barmot(tisztelet a kivételnek, csak az a baj, hogy ők vannak kevesebben) !
  • junior117
    #10
    "Én sokkal jobban félek a [terroristák helyett] a politikusok korlátoltságától." - írta a blogger."
    nem alaptalanul...
  • neevous
    #9
    Egyszer rászántam az időt és elolvastam a Windows Live Messenger nyilatkozatát(amit telepítésnél el kell fogadni)és az van bele írva, hogy beleggyezek abba, hogy figyelhetik a beszélgetéseimet. Ezt nekik:
  • HUmanEmber41st
    #8
    Hiába, propaganda mindenek felett. Mióta elterjedt a rádió, azóta hülyítik a népeket a politikusok.

    "a terrorizmus távegyetemeként" ...erre az egetverő hülyeségre születni kell és évekig még képezni magad...
  • ttt ttt
    #7
    A baj az, hogy minden politikus magából indul ki, azt hiszik mindenki lop, csal, hazudik és mivel ezt saját magukon túl nem tűrik, hát jönnek az agyament ötleteikkel.
    + hozzá jön a teljes tudatlanság, műveletlenség adott témában, na ott aztán brillíroznak. Még akár az informatikai miniszteri székig is eljutnak.
    Nem ragozom tovább, mert ezután csak ronda szavakat tudnék több tucatjával írni ezekre a ...
  • peetig
    #6
    Szinte hihetetlen, hogy a terrorizmust a szabadságjogok megkurtítására használják fel. A politikusok és a hírszerző ügynökségek nem tudnak lépést tartani a számítástechnika fejlődésével, hogy ilyen eszközökkel próbálkoznak? A csodás orwelli látomás még valóra válik.

    Ha nincs ellenséged, csinálj egyet: a SZU felbomlásával eltűnt a "gonosz", aki ellen küzdeni lehet. De aki keres, az talál.
  • tgunda
    #5
    Nevetséges a politikusoknak ez a titkosítással kapcsolatos paranoiája. Aki rosszban sántikál, az úgyse a Windowsba épített módszert fogja használni: egy titkosírásokkal foglalkozó alapfokú könyv alapján egy általános iskolás is tud csinálni egy szószerint megfejthetetlen kódolást. Persze egy politikusnak ez már túl magas lenne...
  • Amergin
    #4
    Azt javaslom, hogy vezessünk be egy totális tudatkontrollt a terrorizmus elleni harc jegyében. Aki pedig rosszra gondol azt azonnal főbe kell lőni! (de minimum internálni)
    I love you George W. Bush és az összes európai csatlósa.
  • Béla bácsi
    #3
    Ugyanazok bújnak meg a háttérben mindét ország esetében.
  • Tripax
    #2
    Nagy az államok közötti érdek nyomás.
  • unranked
    #1
    A német kormány ennyire USA párti ? Csalódás.