McAfee log bejegyzés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi szépen a választ és a segítséget, megfogadom a tanácsaidat.
A kardhal megy először, a reményhal meg utoljára...
Nekem úgy tûnik, hogy olyan oldalakon járkálsz, ahol a weblap kódjában el van rejtve a WMF (Windows Metafile) sérülékenységet kihasználni akaró rosszindulatú féreg. Ez bekerül a böngészõ cache-be, és onnan futni is próbál, de szerencsére a víruskeresõ megfogja. Outlook esetén ugyanez a helyzet, ha spam / vírusos levelet nyitsz meg: azonnal lemásolódik a cache-be és próbál indulni.
Emellett a #2-es hsz. arra utal, hogy valami féreg kóricál a gépeden, ami email címeket gyûjt és megpróbál terjedni, de ez is blokkolásra kerül.
Mindenképpen frissíts a McAfee-ben adatbázist, csökkentett módban boot-olj újra és csinálj egy full scan-t. Keress egy friss trójai/spy eltávolítót is, azt is futtasd ugyanígy. Az OExpress-ben is kapcsolj ki minden scriptfuttatási lehetõséget, ne használd a színes-szagos html formátumú levelezést, de a legjobb lenne, ha levelezõprogit váltanál.
Ezeken túl mindenképpen telepítsd az XP javításokat, különben csak szélmalomharc lesz az egész...
Ui.: Ez egyébként akármelyik víruskeresõs topikban elfért volna, felesleges volt külön témát nyitni...
Emellett a #2-es hsz. arra utal, hogy valami féreg kóricál a gépeden, ami email címeket gyûjt és megpróbál terjedni, de ez is blokkolásra kerül.
Mindenképpen frissíts a McAfee-ben adatbázist, csökkentett módban boot-olj újra és csinálj egy full scan-t. Keress egy friss trójai/spy eltávolítót is, azt is futtasd ugyanígy. Az OExpress-ben is kapcsolj ki minden scriptfuttatási lehetõséget, ne használd a színes-szagos html formátumú levelezést, de a legjobb lenne, ha levelezõprogit váltanál.
Ezeken túl mindenképpen telepítsd az XP javításokat, különben csak szélmalomharc lesz az egész...
Ui.: Ez egyébként akármelyik víruskeresõs topikban elfért volna, felesleges volt külön témát nyitni...
Vagy csak kedvtelésbõl olvasod? Akkor viszont nem szóltam.
Egyébként mennyi idõs vagy, hogy Egri csillagokat kell olvasnod?
OK, kösz a választ. Ha lesz idõm, kipróbálom majd én is ezeket a cuccokat.
Hát nekem ezek igy nem zavarják egymást... NOD32+CounterSpy+Sygate Personal Firewall+Spy Kill Deluxe Edition (Nem folyamatos ellenõrzés, csak néha ezzel is átnézem a gépem...)+Spybot Search & Destroy(Néhai ellenõrzés)
Bocs a késõi válaszért csak az Egri csillagokat olvastam 😞 De amiket felsoroltam nálam nem akadtak össze...
Bocs a késõi válaszért csak az Egri csillagokat olvastam 😞 De amiket felsoroltam nálam nem akadtak össze...
És ha több vírusírtót használok, akkor azok nem zavarják egymás mûködését?
valami IP-t vagy ilyesmit blokkol... többet nem tok mondani 😞 állj át bitdefenderre.. amiben van virusirto meg tûzfal. Emelett használj Counterspy-t illetve Spy Kill-t.. Spybot search and destroy stb. stb.. nekem van vagy 6 féle virusirto a gépen és tiszta a gép.. 😛
Ja, és ebbõl a bejegyzésbõl is akad bõven a log file-ban:
"Blocked by port blocking rule winword.exe Prevent mass mailing worms from sending mail 10.2.2.29"
Tudtok valaki segíteni abban, hogy ez mit jelent?
"Blocked by port blocking rule winword.exe Prevent mass mailing worms from sending mail 10.2.2.29"
Tudtok valaki segíteni abban, hogy ez mit jelent?
McAfee VirusScan Antivirus 8.0 vírusvédelmi szoftvert használok. A log file-ban van egy csomó ilyen bejegyzés:
"Would be blocked by behaviour blocking rule (rule is currently in warn mode) ATHLON\Alan iexplore.exe C:\Documents and Settings\Alan\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\OPIV4DAZ\wmf_checker_hexblog<1>1>.exe Prevent Internet Explorer from launching anything from the Temp folder Action blocked :Execute"
C:\Documents and Settings\... elérési útvonal nem mindig ugyanaz, és néha Internet Explorer helyett Outlook Express szerepel.
Tudna valaki segíteni, hogy mit jelenthet ez a bejegyzés?
"Would be blocked by behaviour blocking rule (rule is currently in warn mode) ATHLON\Alan iexplore.exe C:\Documents and Settings\Alan\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\OPIV4DAZ\wmf_checker_hexblog<1>1>.exe Prevent Internet Explorer from launching anything from the Temp folder Action blocked :Execute"
C:\Documents and Settings\... elérési útvonal nem mindig ugyanaz, és néha Internet Explorer helyett Outlook Express szerepel.
Tudna valaki segíteni, hogy mit jelenthet ez a bejegyzés?