10
McAfee VirusScan Enterprise 8.0 log bejegyzés
  • Johansson
    Köszi szépen a választ és a segítséget, megfogadom a tanácsaidat.
  • PetruZ
    Nekem úgy tűnik, hogy olyan oldalakon járkálsz, ahol a weblap kódjában el van rejtve a WMF (Windows Metafile) sérülékenységet kihasználni akaró rosszindulatú féreg. Ez bekerül a böngésző cache-be, és onnan futni is próbál, de szerencsére a víruskereső megfogja. Outlook esetén ugyanez a helyzet, ha spam / vírusos levelet nyitsz meg: azonnal lemásolódik a cache-be és próbál indulni.
    Emellett a #2-es hsz. arra utal, hogy valami féreg kóricál a gépeden, ami email címeket gyűjt és megpróbál terjedni, de ez is blokkolásra kerül.

Mindenképpen frissíts a McAfee-ben adatbázist, csökkentett módban boot-olj újra és csinálj egy full scan-t. Keress egy friss trójai/spy eltávolítót is, azt is futtasd ugyanígy. Az OExpress-ben is kapcsolj ki minden scriptfuttatási lehetőséget, ne használd a színes-szagos html formátumú levelezést, de a legjobb lenne, ha levelezőprogit váltanál.
    Ezeken túl mindenképpen telepítsd az XP javításokat, különben csak szélmalomharc lesz az egész...

Ui.: Ez egyébként akármelyik víruskeresős topikban elfért volna, felesleges volt külön témát nyitni...
  • Johansson
    Vagy csak kedvtelésből olvasod? Akkor viszont nem szóltam.
  • Johansson
    Egyébként mennyi idős vagy, hogy Egri csillagokat kell olvasnod?
  • Johansson
    OK, kösz a választ. Ha lesz időm, kipróbálom majd én is ezeket a cuccokat.
  • Neoncsoves
    Hát nekem ezek igy nem zavarják egymást... NOD32+CounterSpy+Sygate Personal Firewall+Spy Kill Deluxe Edition (Nem folyamatos ellenőrzés, csak néha ezzel is átnézem a gépem...)+Spybot Search & Destroy(Néhai ellenőrzés)
    Bocs a késői válaszért csak az Egri csillagokat olvastam :( De amiket felsoroltam nálam nem akadtak össze...
  • Johansson
    És ha több vírusírtót használok, akkor azok nem zavarják egymás működését?
  • Neoncsoves
    valami IP-t vagy ilyesmit blokkol... többet nem tok mondani :( állj át bitdefenderre.. amiben van virusirto meg tűzfal. Emelett használj Counterspy-t illetve Spy Kill-t.. Spybot search and destroy stb. stb.. nekem van vagy 6 féle virusirto a gépen és tiszta a gép.. :P
  • Johansson
    Ja, és ebből a bejegyzésből is akad bőven a log file-ban:
    "Blocked by port blocking rule winword.exe Prevent mass mailing worms from sending mail 10.2.2.29"
    Tudtok valaki segíteni abban, hogy ez mit jelent?
  • Johansson
    McAfee VirusScan Antivirus 8.0 vírusvédelmi szoftvert használok. A log file-ban van egy csomó ilyen bejegyzés:
    "Would be blocked by behaviour blocking rule (rule is currently in warn mode) ATHLON\Alan iexplore.exe C:\Documents and Settings\Alan\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\OPIV4DAZ\wmf_checker_hexblog[1].exe Prevent Internet Explorer from launching anything from the Temp folder Action blocked :Execute"
    C:\Documents and Settings\... elérési útvonal nem mindig ugyanaz, és néha Internet Explorer helyett Outlook Express szerepel.
    Tudna valaki segíteni, hogy mit jelenthet ez a bejegyzés?