Eltolódnak az évszakok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balazs15
GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Saskatlan
Hát ha a fogyasztói társadalom vezetõi talán próbálnának tenni valamit a globális felmelegedés ellen talán nem változna ennyire drasztikusan az éghajlat.

Akkor fagyjatok meg!! :P

Énis utálom a kánikulát, egyszerûen roszul vagyok 26-28 fok felett és semmhiez sincs kedvem/energiám.

Szóval jöjön inkább a hideg !
november végi vagyok, egész nyáron a póló+rövidgatya kombót toltam, legyen hideg-meleg, nem zavart. Most is abban vagyok, de a hideg feleannyira sem zavar, mint a meleg...0 fok felett tavasz, 10 fok felett nyár :D azonnal lenne fél év nyári szünet, hát nem lenne jóó???

nincs, nem is lesz...

Geeryy
ma reggel 9° volt.
Gyöngyös(Mátraalaja). mast nemtudok hozzafuzni

Persze. Ha összegyûjtesz egy azonos nevû *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükbõl a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

Helló!

"A hideg tél ellen legalább fel lehet öltözni és fûteni.Melegben kint nincs semmi védekezés."

Hát szerintem pedig akárhogy öltözöl fel télen ha nem mozogsz intenzíven akkor fázni fogsz. Amúgy nem értem az embereket, mindenki ezzel az indokkal jön. És szerintem kellemesebb kimenni a melegbe, mint a minusz 10-be. Én meg rühellem a hideget, inkább a kánikula. De a legjobb a 23-25 fokos idõ. Ja és a hideg az izületeknek sem tesz jót.

A karbon korban több volt a légkörben a CO2, meg az oxigén is. Meg melegebb is volt.
Máskor meg hidegebb volt.
Lesz ilyen ezután is. Az emberiség számára a technikai civilizáció teszi lehetõvé a túlélést, semmi más.

Az más kérdés, hogy érdemes lesz-e élni mondjuk 200 év múlva. Lehet, hogy sokkal borzalmasabb rabszolgatartás-szerû társadalom lesz, mint ami valaha is volt a történelem során. Ez sokkal jobban fenyeget, mint a világháború

Nagyon effelé rétegzõdik a társadalom az utóbbi 10-20 évben
Nem kell mindent elhinni, meg komolyan venni.
Ha eltolódik, akkor új évszakot kell bevezetni.
Tavasz, nyár, õsz, tél, talicska.
Pharaoh
Lehet hamarabb jön a tavasz, de az õsz is hamarabb jön. még aug van és 7!! fok van.

schrank
engem szétbasz az ideg amikor a sok fasz meterológis vagy micsoda azd kezdi nyomatni hogy " a sok éves átlag ..." a sok gyökér nem veszi észre hogy kb 15 éve nem létezik "sokéves átlag" <#falbav>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

neevous
Én Tökölön lakok (BP-tõl kb 15km-re), de azért így Augusztusban elég hideg van...

Ahoz képest hogy augusztus van majd megfagyok...
Nem feltétlen kell elismerni, hogy gáz van, de pl. ki emlékszik még a jöjjön valaki-s rajzfigurára? Egy kicsit emlékeztetni kéne az embereket arra, hogy a Föld az ami éltet minket és ha nem becsüljük meg azt amink van (enni, innivaló és levegõ) (nem spéci számítógép, meg 50 colos TFT), akkor lehet, hogy elveszítjük... ebben az esetben meg a többi faxni sem ér semmit...<#gonosz3>
Miért te mit csinálnál mondjuk, ha azt mondanák, hogy semmi sincsen rendben.
Max okozol egy globális pánikot, és senki nem vessz semmit (vagy legalábbis az emberek jó része), ami egy fogyasztói társadalom vezetésének rémálma.
Vagy talán, teljesen hidegen hagyja az embereket, és nem is törõdnek vele mit mondanak mások, mert õk nem látják.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

NonsenS
Ja ez az. Globális felmelegedés. Vagy ez minek tudható be? Egyébként meg lehet, h hamarabb jön a tavasz, meg tovább tart a nyár, de azt mondják, h minden rendben, mert az átlag ugyanannyi. B@szhatjuk, hogy ugyanannyi az átlag, ha 50 év múlva télen -20°C, nyáron meg +50°C lesz.

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

Azt hiszem, a golfáramlat akadozása, folyamatos gyengülése is jelentõsen befolyásolja az itteni éghajlatot, mert bár kis mértékben de még itt is érzõdik a hatása.
De ahogy gyengül egyre inkább a "száraz kontinens belseje"-féle éghajlat terjed el, ami miatt kezdenek eltûnni a tél és a nyár közötti évszakok, és az áramlat mérséklõ hatása nélkül a nyarak melegebbek, viharosak, a telek hidegebbek, szárazabbak lesznek.

Alaposan vissza kéne fogni a pazarlásból ha visszaakarjuk fordítani a folyamatot (és még hogy a hatások érvényesülhessenek is, még rengeteg plusz év szükségeltetik).
De a természet azért nem kívánja könnyen adni magát, rengeteg tanulmány készült már arról is, hogy mostanában az esõerdõk gombamód szaporodnának, de a lépést akkor sem tudnák tartani, ha nem irtanák õket terv nélkül, nyereségért, folyamatosan.

Részemrõl a lényeg:
Egy átlagos ember nem veszi észre az éghajlatban bekövetkezendõ abnormális változásokat, csak ha már közvetlenül érinti.
És még valami: A levegõ CO2 tartalma sohasem volt ilyen magas mit mostanában, ezt rengeteg módon bebizonyították már, de persze a "pénz" az úr, és nem a józan ész.
Tehát változni kell, vagy rövidesen nem kell majd aggódni amiatt, hogy télen megfagyunk, sokkal inkább amiatt, hogy az azbesztruha amit viselünk rendben legyen mielõtt kimegyünk a napsütésre.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Egyébként szerintem teljesen megváltozik az éghajlatunk csak nem úgy hogy az évszakok eltolódnak. Inkább valamifajta monszun éghajlatunk lesz, azaz egyre inkább eluralkodnak a szélsõségek, amik számunkra nem túl szerencsések...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Gerygrey
Egyre hamarabb érkezik a tavasz? Hát idén ezt nem nagyon vettem észre, júniusban még fûteni kellett reggelente, márciusban pedig hó is esett. Aztán júliusban meg lehetett dögleni a melegtõl. Inkább egyre hosszabb a tél, a tavasz pedig kezd megszûnni.
Kornan
Én nem látom,hogy felmelegedne vagy lehûlne évrõl-évre az idõ,minden év más.Régen is voltak ennél nagyobb viharok és szélsõséges nyarak is.De én hiszek a tudósoknak,hosszú megfigyelésekben azért jobban meg lehet bízni.

Szerintem jó ez az idõ,kicsit tényleg lehetne melegebb,de azt mondom inkább legyen hideg tél mint 35 fok feletti hõmérséklet.A hideg tél ellen legalább fel lehet öltözni és fûteni.Melegben kint nincs semmi védekezés.Bent mondjuk lehet használni légkondit.
Nem tudom, de most augusztusban volt úgy sokszor hogy nem döglöttem meg a biciklin a melegtõl hosszú gatyában. Meg délelõtt süt a nap szép idõ van délutánra már jön az esõ.
Akkor menjetek Ausztráliában, ott nem ilyen a tél...
Én is oda tartok <#circling><#crazya><#gonosz1>
Ez tök jó!
Több lesz a nyár, kevesebb hidegfront.
Több bícselés, kevesebb kabáthordós-hosszúgatyás nap!
Nem kényelmesebb rövidgatyában és pólóban közlekedni?
Mr Csé
sztem az ujregek miatt süt kevesebbet a nap !

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

atlagember
Ez jó lenne, de sajnos én ezt nem így érzem. Kár hogy nem érem meg, amíg teljesen elfogy a tél, mert nagyon útálom.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

Hát én nem tudom, de hallottatok már olyanról hogy 7 esõs év után 7 száraz év jön? Állítólag a naptevékenységgel függ valahogy össze, de én ehhez nem értek annyira. Most az esõs 7 évben vagyunk.

Ez egyszerûen a media hatása, valamibõl hírt kell csinálni. Marhajó példa a Balaton. 2 éve arról szóltak a hírek, hogy így kiszárad, meg úgy kiszárad, és tessék, nem száradt, csak a 7 száraz év végére csökkent a víz szintje.

Inkább a viharokkal foglalkoznánk, az tényleg mond valamit. Elgé durva viharok vannak mostanában ami a nagyob hömérsékletkülönbségeket jelenti.
Tinman
Én meg azt vettem észre, hogy évrõl évre sokkal több havat kell lapátolnom, meglehetõsen sokáig van hideg, a nyár, az igazi kánikula meg 1 hónap.
Állandóan esik az esõ és most augusztusban igényünk sem volt arra, hogy strandra menjünk mert nem volt olyan meleg... õszies az idõjárás.
Évek óta panaszkodnak a Balatonon is, hogy a rossz idõ miatt mennyire nem biznisz már a vendéglátás.
Idén júliusban szerencséjük volt, de júniusban, augusztusban már sokkal kevésbé.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Hehe! Rájöttem, hogy az ilyen híreknél csak a hozzászólásokat olvasom. Tehát a hírek nagy részénél. Persze ha pofázom elolvasom azért nagyjából. :) Szerintetek ez gáz?

Én azok közé tartozom akik azt mondják, hogy átlagon belülvan, és régebben már volt ilyen vagy rosszabb idõ is.
Pl: Amikor jégkorszak volt, akkor hidegebb volt mint most bármikor <#fejvakaras>,
amikor a bolygó meg még ki sem hûlt, akkor pedig melegebb <#duhos2>.

Azaz nincs miért aggodnunk.<#fejvakaras><#falbav>
Ráadásul egyszerre mondják, hogy télen egyre hidegebb és nyáron meg egyre melegebb van, azaz az évi átlaghõmérséklet nem változik.
Kivancsi leszek mondjuk ugy 10-15 ev mulva amikor mindennaposak lesznek az agusztus 20.-ai,illetve az annal tobb nagysagrenddel erosebb viharok,hogy mit mondanak majd az atlag emberek."nem sejtetuk nem tudtuk,hogy ez lesz kovetkezmenye a fold,a levego a vizek elszennyezesenek"
Kivancsi volnek,hogy minek kene bekovetkeznie mifele katasztrofanak kene tortenie ahhoz,hogy az emberek akarcsak minimalis mertekben lemondjanak barmirol is.Az energia pazarlasrol a felesleges autokazasrol,a kornyezet gatlastalan kihasznalasarol,feleleserol.
aki reméli felfedezéseikkel sikerül

a többiekre is [email protected]ük miért tennének kivételt?...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Sanyix
Ja és nagyon lassan a napok is egyre hosszabbak, mert nagyon lassan, lassul a föld forgása.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nethyrrea
spanyolviasz

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Sanyix
Sõt 2000 körül volt egy február, amikor pár napig rövidgatyás idõ volt :)
Amúgy természetesen is tolódnak az évszakok, csak kicsit lassabban :) 13000 év múlva ilyenkor augusztusban lesz a tél utolsó hónapja délen meg fordítva.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

JZO
Bevenné a hasad mi? <#vigyor>
lol, nem vagyok tudós, de én is felfigyeltem az évszakok eltolódására

követelhetjük a hosszabb nyáriszünetet!!!<#banplz><#taps><#hawaii><#nyes>

Ez elég érdekes. Én is emlékszem hogy 3 évvel ezelõtt, január végén felpattantam a motorra mert +10 fölött volt a hõmérséklet. Persze ez max két napon keresztûl.
idén júniusban mi fûtöttünk :-)
De pl kb 4 éve áprilisban közepén havazott miskolcon.De emlékszem olyanra is vagy 7-8 éve hogy február elején egy pulóver elég volt.
Inkább a hideg felé tolódjon mint a meleg felé.
akyyy
egész augusztusba fáztam és most is kurvahideg, õszies idõjárás van!!!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

De volt olyan tavasz kb. 3 évvel ezelõtt, h már áprilisban is rövidgatyában jártunk..
Valakik azt mondják, h még mindig az átlagon belül vagyunk, valakik, meg h ez nem úgy van.
Jó lenne már valami konkrétumot is tudni.
Bár az idõjárásban csak akkor van konkrétum, mikor már éppen történik :) :)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Hát nem tudom, tavaly nyáron például átlag 15 fok volt és végig esett... Idén meg ha jól tévedek március 15.-én havazott. Legalábbis Fehérváron kisebbfajta hóvihar tombolt...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.