53
-
#13 Már látom a p2p-gettókat, ahova a minden vagyonuktól megfosztott illegális filecserélőket üzík, mivel a börtönök már mind megteltek, és ugye annyi ember élelmezése se lenne megoldható..
Mindenkinek kötelező jelleggel egy DC++ ikont formázó jelvényt kéne viselnie
A telep fölött lebegő reklámléghajókról projektorokkal minden ház falára és az utakra is "A FÁJLCSERÉLÉS BŰN!" és hasonló szlogeneket harsogó videókat vetítenek..
-
#12 Az értetlenkedők ezek szerint nem sok cyberpunk regényt olvastak. Pedig azokban a leírt társadalom alapja pontosan az, ami felé az usa már öles léptekkel halad. Multicégek mondják meg mit lehet, mit nem, ha nem úgy táncolsz, ahogyan azt elvárják -nem a profitjukat dagasztod- akkor bizony könnyen bűnözővé válhatsz.
Itt nem az a lényeg, hogy ki milyen értékben mit lop, hanem kitől. Ahogy az államot is már rég gazdasági érdekcsoportok irányítják, úgy a bűn is átértékelődik. Ha megölsz vkit, kapsz 10 évet, 5 után szabadulsz.
Ha letöltesz valamit kapsz 30 milla usd büntit, amitől már az életedben nem szabadulsz, örülhetsz, ha csak rabszolgát csinálénak belőled...
Csak reménykedjünk, hogy az eu nem lép be sorba, bár nehéz lesz elkerülni a franciák is max csak késleltetni tudják. -
turul16 #11 Meg van a megoldás a tulnépesedési problémára.. -
#10 És akkor kihal az emberiség.
Ja nem Afrikában meg a szegényebb országokban megmaradnak mert nem kapták meg a 100 dolláros laptopjukat.
De akkor kinek fog énekelni madonna? Etióp koncert turné? -
#9 Ne adj nekik tippeket -
exxile #8 Nem ertem, mikor fogja mar fel vegre a hulye amcsi vezetes, hogy a fajlcserelest csak halalbuntetessel lehet eredmenyesen visszaszoritani! -
dez #7 Ez nevetséges és felháborító. -
Cat #6 nem annyi kárt okozott, hanem annyi lehet maximálisan a pénzbüntetés. -
Indigo #5 30 millió dollár kárt okozott azzal a 200 db számmal?????? A nyomoronc ingyenélő szarházi jogvédők és az ügyvédeik elmehetnek a búsba! -
turul16 #4 Hát én nem értem ezt. Itthon Magyarországon azt magyarázza a média hogy, ha letöltesz akkor olyan mintha elopnád CD-t boltbol.
Kb. egy tucat CD (max. 30dollár/db *12) max. 360 dollar (~200 zene szám). Nos ott hogy buntetik aki ~360 dollár értékű dolgot ellop pl. egy TV-t ?
És 30 milla birság nem befizetését hány év alatt lehet leülni? És egy gyilkoság az hány év ? -
avman #3 "A szakértő kimutatta azt is, hogy a merevlemezre volt feltelepítve fájlcserélő szoftver, így gyakorlatilag bizonyított a fájlcserélés ténye."
van késem. a múlt héten összeszurkáltak vkit a városban. ezek szerint majd lassan várhatom, h letartóztatnak? "land of the free" hja. :kiköp: -
assdf #2 Ez igen. 200 dal 30 millió dollár... Megyek én is zenésznek, csinálok valami übergagyid, aztán ha akár 1 embernek is megtalálom azt a gépén illegálisan máris beperlen 1 millió dollárra, és többet keresek mintha valami világszámot alkottam volna amit mindenki megvesz... Bekaphatják -
#1 Mióta törli a fájlokat a töredezettségmentesítés? Bár kétségtelen, ez is egy módja...