Menedékházzal segítik a kínai internetfüggőket

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

icewolf
off
Pedig jó dolog 36, vagy akár több órán át pecázni 😛
el tudnám viselni.
on

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

az a srác a 36 órával érezte sztem hogy meg fog halni, és úgy döntött, hogy meg is akar...... azért halt meg, csak nem vonat alatt akarta végezni... a mávot se perelheted azért mert a vonat alá ugrott vki, a játék készítõket is békén kéne hagyni, azt hülye szülõ perel és a saját hibáját próbálja elsózni
Gerygrey
Ja bocs Icewolf, nem olvastam el a #18-at, de egyrõl beszélünk. Különben én olyan helyen dolgozom hogyha pl esik ez esõ, nincs mit csinálni. 14 órás a mûszak, ilyen esõs napokon rendszerint végignetezem az egészet kisebb szünetekkel. A munkatársaim szerint ez függõség, de õk meg csak ücsörögnek 1 helyben és halálra unják magukat, hát nem tudom az miért lenne normálisabb dolog...
Gerygrey
A kérdés hogy mikortól, napi hány óra játék/net után számít függõnek valaki? Nem szeretem ezt a skatulyázást, ennyi erõvel mindenki, akinek bármiféle hobbija van (horgászat, repülõmodellezés, akármi) amit órákon át szívesen csinál, az függõ. Szerintem a játék ugyanolyan ártalmatlan dolog mint a pecázás, a droghoz semmiképp nem hasonlítanám. Jó persze nem a zsinór 36h-ról beszélek...
icewolf
ad1:
kiforgatod a mondandómat.

ad2:
a szülõ egyedüli joga nevelni a gyereket! És egyúttal a szülõ a hibás ha a gyereke elbassza az életét!

ad3:
Normális országokban vannak családsegítõk, esetleg az iskolában/ovodában észreveszik hogy a gyerek nem jó körülmények között él, ill. verik, erõszak alá van hajtva, és feljelentik a családot. Ez esetben a gyerek az állam nevelése alá kerül. Lehet hogy ilyet kellene Kínába is csinálni, nem holmi menhelyet.

wizero: igazad van. Sõt. Minden ember függõ valamire. valaki tv-t néz, valaki szerencsejáték... nem lehet általánosítani, ha úgy vesszük a sport is egyfajta függõség...

teljesen igaz! Ezen egyébként sokat gondolkoztam egy gomba trip után...a legtöbb szülõ elõre determináltan lelkibeteg gyereke hoz a világra. Szerintem attól szenvedünk, hogy nem tökéletes családból jöttünk, az amerikai sorozatokban és a néha a környezetünkben minden nap láthajtuk a boldog mintacsaládokat aki megoldják a problémákat és szeretik egymást,etc. Miért menekülne egy srác napi 36 órát egy álomvilágba ha a szülei foglakoznának vele és megadnák ami neki ami valóban kell?

mindenre kialakulhat zizi.... van aki gépezik, iszik, drogozik.... mindenki azzal tömködi a lelki sebeit amivel tudja... ismerek olyat is aki magol, vagy napi 3 szentmisére jár... nem ezeket a sebtapaszokat kéne, hanem a belsõ lelki dolgokat rendbe tenni...

ha egy netfüggõt leszoktatsz, akkor sem oldódik meg a baja, és másba éli ki magát... ezt miért nem tudják magasabb körökben felfogni? még a megoldás is megvan, és sztem kiszúrni sem olyan nehéz, azt hogy vki egy dologból 15 órát nyom egy nap... akkor?
NonsenS
Sztem teljesen igazad van Alec. Valamennyire a kormánynak is igazgatnia kell az ilyen dolgokat.
Az a 13 éves fiatal, aki 36 órát gépezik. Hú. Hát az õ szüleinek is csak gratulálni tudok. Ha nem veszik észre, h a gyerek 1,5 napot folyamatosan gépezik, akkor utána ne perelgessenek. Maximum a bejárónõt perelhetnék, ha esetleg õk nem voltak otthon 2 napig. Errõl még a kormány se tehet. Ha ennyire hülye volt szegény, akkor vmilyen szinten meg is érdemli.
Sir Quno Jedi: ...no comment...

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

nem hiszem, hogy sok embernek tetszene, hisz saját magunkat tüntetük el vele.

"Ha a szülõ nem képes kontrolálni a saját gyereke nevelését akkor az a maga baja."

Mégis kinek a baja? A (korlátozottan cselekvõképes) gyereké vagy a szülõé? Kiváncsi lennék mit mondanál ha úgy alakul az életed, hogy apád-anyád félhülyére vert, erõszakolt, a ganéban nõttél fel, nem bírtad elvégezni a sulit mert a szüleid csesztek odafigyelni rád, tüdõrákban rohadsz húsz évesen mert a faterod leszarta, hogy 10 évesen már szívod, kábszeres lettél mert a szüleidet nem érdekelte te meg azt hitted ez valami cool dolog

Vajon azt mondanád, hogy igen egyedül Te tehetsz róla mert 10 évesen miért nem volt annyi eszed, hogy a következményeket elõre lásd vagy esetleg eszedbe jutna, hogy valaki odafigyelhetetett volna rád és mondjuk a szüleidre, hogy ha nem képesek téged nevelni azért még ne dögölj meg fiatalon?
Sir Quno Jedi
Én SRO-zok éjjel-nappal, plussz LAN partyk orrba-szájba, online is nyomjuk, a munkám miatt is egész nap gépek elõtt ülök, akkor most mi van?!! Nekem miért nem építenek menedékházat-e! Rohattak! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Warcraft mindhalálig

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Nem tetszik a liberalizmus? Oké-oké, legyen diktatúra. Elsõ: kiírtani mindenkit, akinek a nickneve az, hogy "PíszLáv Juniti". Nem értesz egyet? Nem baj, ez itt nem liberális ország <#taps> <#lama>

Egyébként meg jó nagy bunkó vagy. Az baj, ha valaki gyerekeket erõszakol meg, az meg nem baj, ha valaki felnõtteket erõszakol meg? <#falbav>

Komolyan mondom harcolni kellene a felnõttek jogaiért. Az erõszak nem jó akár gyerek, akár nem!!! Akár szexuális, akár nem.
PíszLávJuniti
így van csináljon mindenki azt amit akar. aki akar drogozzon szabadon, erõszakoljon meg gyerekeket, legyen alkoholista, alapíthasson öngyilkos szektát, én meg gratulálok a nagy liberális eszméidhez.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

artschi
egyetértek.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

icewolf
okos gondolat? szerintem nem egy kormány joga a gyereknevelés. Ha a szülõ nem képes kontrolálni a saját gyereke nevelését akkor az a maga baja.

Az ötlettel egyetértõk figyelmébe ajánlom: Kína a személyi jogok teljes letiprására koncentrál, ez is csak egy a sok módszer közül.

szerintem okos gondolat, a XXI. század egyik új szenvedélybetegsége bizony az számítógépes játékok.
Lehet hogy elviccelitek, de akár ti is lehettek függõk.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Warpcore
jelentkezem! =)
de csak ha lessz linux geek szoba is <#idiota>

/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/

LOÁL én inkább ojan otthont nyitnék ami azokat a fiatalokat fogadná be akiket eltiltottak otthon vagy az iskolában a játékoktól. Egy nagy hangárban lenne egy rakat gép és bárki játszhatna velük hálóatban ..egy egész életen át tartó lan-party keretében. Számunkra már a falakon kívüliek lennének virtuálisak... Egész nap menne a loálozás 😊)))))
cr3ativ3
CS-t korlátozzák. az az egyik legelterjettebb.
a CoD maradta, azt szertetem játszani 😊

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Ez is ugyanúgy szenvedély(betegség), és nem csak magadat, hanem adott esetben a körülötted élõket is megviseled azzal, ha túl sokat játszol. Illetve nem is a játékra értem, hanem kifejeztten a függõségre.
Inkabb az alkoholistakkal foglalkozzanak meg a drogosokkal! 😊