213
  • Balumann
    :D
  • syn7h37ic
    Az usa biztonságáról pedig annyit, hogy a statisztika szerint 5 percenként megölnek egy embert az államokban, félpercenként történik bűneset.
  • syn7h37ic
    Volt egy felmérés, az amcsiknál, hogy hol is van Irak?
    A megkérdezettek 75°%-a nem tudta még a kontinenset sem, 6% valamelyik USA államként definiálta!
  • syn7h37ic
    És még ők mondják hogy békefenntartók.
    Hol? ahol csak tudnak beleszarnak mások belügyeibe. Hisztiznek az iráni atomerőmű építése miatt, holott, ők voltak az egyetlenek akik atomfegyvert vetettek be más ország ellen. És szintén ők használtak vegyifegyvert Vietnámban, amit röhejes módon lombírtónak mondtak. És Vietnámban voltak kint magyar katonák is (nem az amcsi oldalon
  • Balumann
    Jaja! :D Ezt tanultam hangtechnikából. Az első rádió játékot amerikába adták le, A világok harca-t! Egész amerikába szinte majdnem mindenki hallgatta, és a hangjáték készítője olyan fantasztikusan csinálta meg. (mi is végighallgattuk). Elkezdte valami teljese mással, aztán rendkívüli híreink miat megszakítjuk adásunkat -> és itt jött a jelenet) Aztán a vége az lett hogy egész amerikába kitört a pánik, és menekült mindenki, meg kirohantak az utcára, nem tudták hogy mi van :DDDD
    Nagyon irányítja őket a média. Nem is gondolkodnak, sztem az olajról se tud szinte senki, hogy azért megy a háboru. Azt tudják amit a TV-be azt akarják hogy tudjanak, Bush is nagyon jól tudta ezt.
  • syn7h37ic
    Az amcsi kormánynak kell az olaj. Ezért volt ez az egész. 84-ben Irak oldalán írtották az irániakat, most pedig az irakiak a rosszfiúk. LoL. Tiszta Orwell-i hangulat, á Lá 1984.
  • syn7h37ic
    És ha az összeesküvés elméleteknek csak a tizede igaz ,már az is nagyon sok. Egyébként valóban lehetetlen hogy egy 100ezer tonnás szemétkupac alól épen és sértetlenül kikerüljön a terrorista saját nevén bejegyzett útlevele. Márpedig sokáig mutogatták a tv csatornákon. És valóban, a Pentagon merényletről hallgatnak, és a WTC katasztrófát mutogatják állandóan. Az meg egyenesen lehetetlen hogy közel 50 percig ne csináljon semmi a légiirányítás egy eltévedt géppel. Én is voltam lokátoron. és ha csak egy kicsit is kisodródott egy gép a légifolyosóról, már rögtön ment a készenléti állapot. Sőt! akkoriban ,ha Bosznia felöl egy gép akár 50km-re megközelítette a magyar határt, és nem jött válasz róla már indultak is a vadászok.
  • Balumann
    'film és az a cikk szerint pont ez volt a célja Bush-nak, hogy álboszúval támadják meg az ártatlan arabokat. Az anyukák azt hiszik, hogy fiaik azért harcolnak, hogy megvédjék amerika becsületét, boszút álljanak az őket ért támadásért. És valószínűleg kezdenek elgondolkodni, és most elővették újra megint ezt, hogy ezen gondolkozzanak hogy mit tettek az arabok.
    Arab terroristák, akik az ottani tanulással, meg egy repülőhasználati útmutatóval eltérítettek 4 repülőt, és belevezették a toronyba, és hogy még látvnyosabb legyen bombával döntötték össze az egészet, mert egyébkélnt nem dölt volna össze (vagy az építészek akiket megkérdezek (?) azok építették volna rosszul az épületet)'
  • syn7h37ic
    Elég tragédia, hogy ilyen, vagy olyan okok miatt kellett ártatlan CIVIL embereknek meghalniuk.
    Bárki is mozgatta a szálakat a háttérben , az USA, ill. az arabok, tény hogy rengetegen haltak meg ott.
    Az az egészben a gyomorforgató, hogy úgymond szenzációhajhászásból erről a tragédiáról is sok bőrt húznak le.
    Csak a rossz hír a jó hír? Fúj ! Az már nem is újság, ha pl. javul szomália életszínvonala (csak egy példa, sajnos nem igaz). Itt volt az aug.20 tüzijáték tragédia. Odamegy az operatőr, és szinte premier plánban mutatja a szerencsétlent, aki ott halt meg, és idióta kérdéseket tesz fel a hozzátartozóknak. És ezt asztán leadják KORHATÁR NÉLKÜL főműsoridőben. Ugyanez történt a WTC-nél is. Mi ez, ha nem népuszítás?
    Az USA pedig egy igazi birkaközösség, akit a média méginkább befolyásol, mint Európát. Jó példa erre, hogy a 60-as években volt egy rádiójáték, ahol a sztori egy ufótámadásról szólt. a fél keleti part bepánikolt, alig bírták elmagyarázni, hogy egy jól megírt elképzelt rádiójátékot hallottak.
  • Thor33
    Szakadjanak már le a témáról. Jaj megöltek 3000 amcsit de sajnálom, kb 10* ennyi arab szenvedett már miatta, illetve az olaj miatt. Indítottak egy kamu háborút, és hogy mégse szóljanak be nekik időnként előveszik ezt a szept. 11. Tudom őket sajnálni:P
  • Alien!
    azé sztem a Loose Change című film nagyon odavág...kemény dolgokat tárnak fel benne,ami mindenképp elgondolkodtató...
  • B@ldrick
    az igazság odaát van, a gazság meg itt...sajnos
  • dez
    Mondják ők... :D
  • sgbo
    A afahrenheit-re hivatkozni amúgy elég viccces dolog...egy szimpla áldokumentumfilm ami készítőjének egy célja volt vele : megbuktatni Bush-t...
  • nedudu
    Az igazságot mikor fogják elmondani?
  • Balumann
    Na szóval!
    Hogy tudta volna másképp elérni, hogy megszerezze háboruval az olajat, miközben az emberek úgy tudják hogy az országot védi, bosszút áll azért mert megtámadták...
    A film is lehet túloz, de mi bizonyítja hogy amit ő a tv-kbe mondott az amerikaiaknak, az nem nagyobb kamu-e mint a cikk/film. Tudnak egyáltalán az amerikaiak az olajról, vagy ezt csak nekünk magyarázzák be hogy ezért megy, és ne bízzunk meg az amcsi elnökben?!
  • Balumann
    ezt nem egészen így akartam írni
  • Balumann
    hát igen, de ot ez a cikk is, meg ott az a film is. Nem tudni mi tény, és mit csak ki találtak, meg mit túloztak el. Most tényleg összekavarodtam rendesen :)
    Itt a forumba és mindenki mást gondol, bár szerintem a legtöbb azért valós tényeken alapul, de a bizonyíték ott van, a háboru, ami nem igazán a terroristák miatt dúl megy ha jól értem xD
  • Balumann
    Ott a háboru a bizonyíték, az olajért :/ Most akkor nem tom hogy az is csak egy vágott hamis felvétel, mikor katonákat kérdezi, hogy tudják-e miért mennek oda meghalni (mert nem az olajért mennek oda, ha tudják hogy azért megy, nem mennének oda sztem, vagy tévedek?)
  • Balumann
    port.hu - Fahrenheit 9/11 (a film leírása alatt az 'ajánlók és kritikák' részen van)

port.hu - Fahrenheit 9/11 (ez a filmé).
    Itt meg az áll, hogy szeptember 1-jén pénteken vetítik az m1-en, de a tv újságba nincs benne :/
  • Mr_Rob
    Ebből látszik, hogy bármi is legyen, jól meg lehet kavarni minden ember fejét.
    Nekem ezzel kapcsolatban csak egy véleményem van: Nem hiszem, hogy van olyan gonosz az USA elnöke, hogy többezer honfitársát csak úgy lemészárolja üzleti érdekek miatt, ez így kicsit erős.
  • PíszLávJuniti
    a blikk szintű címadásól le kéne szokni..
  • Stormreaver
    Én anno megnéztem a Fahrenheit 9/11-et, és az eleje felé még csak idegeltem magam azon, hogy most egy poliitkai kampányfilmet álcáznak dokumentarista "tényfeltáró" stílusú munkának, a vége felé viszont már csak röhögtem azon, hogy ez a Michael Moore nevű begőzölt demokrata aktivista hogy tudta ezzel a szeméttel megalapozni a karrierjét. (Nopersze nem ezzel a filmjével kezdte hazugsággyártást, hanem a Kóla, puska, sültkrumplival, amiből később a hamisított felvételek miatt jókora bitrány lett - többek közt pl. ügyes videó-vagdosással Charlton Heston-nak a "szájába adott" egy olyan beszédet, amit az sohasem mondott el..)
    A Fahrenheit 9/11 mondanám, hogy ugyanaz a szint, mint amit itt nálunk 4 évente a "fizetett poltikai célú hirdetések" blokkokban levetítenek a TV csatornák, de nem mondom, mert -amerikai PR termék lévén-, még az itteni pártok reklámanyagánál is sokkal primitívebb pocskondiázás az egész :)
    Félreértés ne essék, eszembe sincs az USA jelenlegi, "zseniális" szellemi képességekkel megáldott elnökét védeni, viszont ettől még nem árt megkülöböztetni a tényeket az ellenfél politikai rágalomhadjáratától...
  • Balumann
    pont ellenkezőleg, nem célja hogy utálják amerikát az emberek! Filmet megnézed és megérted, nem akarok még joban belemenni ebbe! tényleg nem ehhez a cikkhez tartozik
    Habár lehet, hogy ezt is azért adja le mert újabb háborut akar valamilyen olajért vagy mittudom én miért... :/

Na jó, én asszem többet nem írok ide, már így is elég bajt csináltam itt :S
  • Extraboy
    jaj de vicces valaki...
  • PíszLávJuniti
    "Megismétli szeptember 11-et a CNN.com"

újabb tornyokat döntenek le ? :D
  • Balumann
    Ez a video is, meg a cikk is, ileltve a legjobb, a Fahrenheit 9/11 mind arra utal, hogy Bush csalással jutott vezetői pozícióba, és megrendezte ezt az egészet. Ebből a cikkből tényleg nem sok midnen derül ki, főként a miért és a pentagon. Inkább akit érdekel a téma az a Fahrenheit 9/11 filmet nézze meg mindenképp (az szól a kapcsolatairól, meg mindenről, meg mutatja busht is mikor az iskolába ül és megtudja hogy becsapódott a repülő. (de a filmbe tényleg mindent figyelembe vesznek, egymás mellé állítanak).

Az amit a cikkbe írnak, lehet nem minden igaz. Amit megtudtak a mediatól, meg tanuktól, esetleg bizonyíték (filmbe megvannak a szavazatok, amik bizonyítják hogy nem is ő került volna elnöknek (ha jól értelmezem), na azok alapján próbálták következtetni, és mindent leírni ami gyanús. Most 1-2 dolog ami nem valószínű hogy igaz (az hogy pont akkor szállt fel 4 teljesen üres gép - direkt az álteroristáknak), attól nem kell kizárni a többit.
    Főleg, hogy a film-be ott is vannak a mediaval, és kérdeznek mindenkit, meg utána járnak mindennek, bizonyítékokat és konkrét tényeket keresve, meg összevetve mindent. Így elolvasva a cikket én se nagyon hinném el tényleg...

Bár elég sok mindent nem értettem a videoba, hosszú is volt, majd megnézem még 1-2x hogy megértsek mindent. De a filmet mindenkinek ajánlom!

Azt hogy a WTC hogy van felépítve, meg mitől dölt össze azt nem hiszem hogy így építői tudással megmondaná valaki.
    -tény, a becsapódás emletén később még erősítést kértek, és nem jelentettek magas hőt, a kimenekültek alatta viszont robbanásokat mondtak. És ezt nagy valószníűséggel nem csak a cikk írója találta ki.... :/

Sry ha politizálás volt, és hogy belinkeltem az oldalt, nem bírtam ki :( És azért is ha nagy hülyeségeket írtam
  • sgbo
    Én csak eggyet nem értak : bármikor van szó 9/11-ről - mégha pusztán kegyeleti/megemlékezési okokokból akkor is - mindig abba torkollik hogy előhozzák ezeket (amik nagy része azonnal nyilvánvaló hogy hülyeség), és elkezdődik a nagy vita, ami javarészt abból ered hogy gyerünk gyerekek, utáljuk az USA-t, mindenről ők tehetnek.

Nem lehetne ezeket legalább az ilyen évfordulókon hanyagolni ?
  • Warpcore
    Magamat szkeptikusnak tartom az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatban, de
    eddig a felvételen (azon az egy képkockán ami látszik)
    nekem nagyon nem tűnik 747s-nek

Méretre, sebességre, és ha igazak ezek az idézett "szemtanuk beszámolói" akkor hangja alapján
    (inkább vadászgép,"rakétaszerű")

Akkor ez egy Tomahawk cirkálórakéta
    Iditáskor egy szilárd gyorsítórakéta emeli magasba malyd egy hagyományos sugárhalytómű tolja az ut többi részében.

Szárfesztáv 2.54m
    Hossz 5.56m
    885 km/h

Nagyjából fedi a hallottakat, a helyszín többi részének érintetlenségét, és a hihetetlen precíz találatot alig fél méterel a föld felett.

De mint mondtam, csak óvatosan az összeesküvés elméletekkel,)
  • HUmanEmber41st
    Számomra továbbra is csak az egyik legérdekesebb momentum, h a merényleteket senki sem vállata magára, senki nem juttatta el a követeléseit a sajtónak.
    Ellenben szinte a teljes arab világra ráuszította ezzel a tettével a nyugati világ haragját.
    Azért gondoljatok bele:
    Mondjuk az IRA csinál meg egy hasonló dolgot: repülőgéppel becsapódik a londoni Citybe, meg a királyi palotába ( vagy más fontos helyre).
    ÉS???
    Az IRA egy szót sem szól??? Nem jelenti be követeléseit? Nem fenyegetődzik hasonló merényletekkel, ha nem teljesítik a követeléseit?
    Persze az angolok azonnal lerohannák Írországot, feldúlnának minden lakást és megkeresnék a felelősöket.
    Természetesen ez csak egy hasonlat. De igazából ez volt a terroristák célja, h ürügyet szolgáltassanak az USAnak arra, h lerohanhassa Afganisztánt? Vagy csak arra számítottak, h jegyzékben tiltakozik az USA az ENSZben? Nem is fog bosszút állni?
    Az iraki háborúhoz már nem kellett ekkora felhajtás. Elég volt csak töm. pusz. fegyverekre hivatkozni, és már mehettek is..
  • Fenjoy
    Pár gépnek volt felszállási engedélye... Bin Laden család amerikai tagjait "menekítette" a CIA. És a tények mezején marad, a Bush és a Bin Laden család szoros kapcsolatokat ápolt, olajüzleteik által, és most ne beszéljünk a család fekete barányáról Osamáról. És még rengeteg tény van... de én mennek Pokerozni!:)
  • Molnibalage
    Miért nem kereste senki? Ezt akartam írni. Bocs.
  • Molnibalage
    Igen ez mind szép és jó. Csakhogy a gépeknek VAN lajstromjele. Utána, ha jól emlékszem 1 napos repülési tilalom volt. A másik gép nem hiányzott senkinek? Nem kereste senki. A gép viszonylagos paraméterei ismertek. Ez alapján hamar meg lehetett volna találni. A gépek útvonaltervvel repülnek. Ha felszállt, akkor a célállomásnak fel kéne tűnnie, hogy hiányzik a kis gép. És, ha tényeleg a kicsit ment bele, hol a Boeing?
  • neevous
    Szvsz most is nagyon jól tisztában vannak vele. A céljaik szempontjából fontosak az arabok és az arab országok.
  • Richard90
    ez sztem érdekesebb annál, amir baluman belinkelt... érdemse végignézni :)
  • szgege
    Megérdemelték az amcsik,saját maguk alá sz.rtak.
    Engem már az is baromira zavart ,mikor az Amerikai elnők (főmajom:D) itt volt és amerikai helikopterek pásztázták az eget,menjenek a picsába innen,a kormányunk meg nyalja a seggüket. Bezzeg amikor a magyar ki akar utazni Amerikába ,azt átvizsgálják 100x,meg vizumkötelesség. Meg az is milyen érdekes volt,mikor olvastam a hírt hogy feltörtek pár Európa-i bankservert(persze éppen ,akkor amcsi elnök itt van,tereljék másra a szót,így nem akkora feltünést kelt) aztán szépen ledöglött a OTP telebank rendszere. Ez is véletlen volt mi?
  • Omega
    Hát én csak beleolvasgattam helyenként, de egyet tudok érteni az előttem szólókkal.
    Ez az oldal csak egy olyan okoskodás ami nem vezet semmire se, mert nem lehet semmit sem alátámasztani ami le van írva benne, ha meg ebben minden feltételezés, akkor miért kéne ezt előnyben részesíteni a hírekkel, ismerettekkel ésatöbbivel ?
  • Molnibalage
    A számmiszikás részen csak röhögni tudok.

"Ha fanatikus terroristák lettek volna az elkövetök, egy ilyen gondosan kidolgozott merényletet bizonyára akkor hajtottak volna végre, amikor "minél több átkozott kapitalista üzletember."

Itt ellentmondásba kerül a dokumentum saját magával. Az eleján azt állítják, hogy lehetetlen ilyen koordinálni a támadást. Hát akkor nyilván akkor csinálták meg amikor tudták és csak remélték, hogy azért lesznek bennt. Ez már pont elég. Ezért is nem lehet a számmisztikás rész kmolyan venni. Mellesleg 8 fele van munkakezdés általában a világon, tehát pont ekkor vannak bennt azért már elég sokan vagy éppen akkor érkeznek.
  • Molnibalage
    A Pentagonról: "VILÁG legjobban biztosított épületébe, melynek saját radar- és rakétarendszere van"

Ezt meg honnan vetted. Erről még nem halottam soha és a Nat.Geo doksifilben se volt szó ilyesmiről ami nem a balesetről, hanem az épületről szólt. Ha meg ilyen szupertitkos, akkor a szerző honnan tud róla??? Mellesleg a Pentagon egy IRODAÉPÜLET ami még a II.Vh. alatt készült, hogy a városban szérszórt minisztérium és hivatalok egy helyen legyenek. Ma is ez az éplet funkciója.
  • Molnibalage
    Ez adja a választ arra, hogy miért nézett úgy ki mintha robbantással döntik össze a cuccost. Ott is ezt csinálják, hogy egy/több ponton meggyengítik a szerkezetet és a felülről lehulló darabok az alsókra esnek rá és zuhannak együtt tovább. Továbbá a WTC egy nem hagyományos felhőkarcoló volt. Ez volt asszem az első aminek az acélváza az épület külső felén volt és arra támaszkodott a szerkezett, ettől lehettek benne nagy belső terek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy hasáb palástjain voltak acélgerendák (asszem így hívják az építészek) Ezért nem esett szanaszét és maradt relatíve egyben. (Mellesleg esett a környező épületekre és utcára is törmelék rendesen.)