26
-
metaljesus #26 elindítod a gépet, megváltoztatod az ujjlenyomatot a biosban, és kikapcs. -
Goose #25 Hy!Sztem nem is ez a baj ,de mi van ha elakarod adni a gépedet? az uj júzer hogy lép majd be ? eladod az ujjadat is? -
#24 Én még mindig azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha kihúznám az USB-ről az eszközt. Sztem vagy be tudnám normálisan kapcsolni a gépet, vagy akkor is kérné az azonosítást. Az utóbbi esetben viszont rosszul járna az igazi tulajdonos, ha ellopom az azonosítóját. -
Ádám 16 #23 nem mindenki dől be a Social Engineering-nek -
#22 A krackerek általában már működő (értsd a júzer által bekapcsolt) gépeket törnek fel. Ha még nincs bekapcsolva akkor felhívják telefonon és azt mondják neki, hogy ő ilyen meg ilyen biztonsági szakember/rendszergazda és ellenőrzést végez a júzer gépén.
Ennyi.
;) -
#21 Én 12k-ért láttam kb egy éve, talán a PC-guruban. Meg valamelyik A-nemtomhanyas Audiban is van ilyen, nem a kulcs elforgatásával indul a kocsi, csak meg kell nyomni az ujjlenyomatleolvasós gombot. -
#20 cmos <> BIOS -
metaljesus #19 de ha a bios tárolja az infót, (gondolom nem gyárilag), akkor kipöccintem az elemet és elfelejt mindent. akkor vajon soha nem lehet majd beindítani a rendszert vagy mi? -
chokeerigo #18 Persze, a főnök észreseveszi majd, hogy az ujját beletuszkolod a gyurmába :/ -
roliika #17 Mi van ha a leendő főnököm ujját belenyomom valami jófajta gyúrmába és azt kiöntöm zselatinnal? Hümm? Nesze neked biztonság. -
BobaFett #16 Nemegészen ! A HDD tartalmának titkosítására rengeteg módszer van, hogy más gépbe átrakva ne tudj vele semmit kezdeni. -
halgatyó #15 Amikor valamelyiknek elfogy mind a 10, akkor majd "egészségileg alkalmatlan" kategóriába fogja átrakni a munkáltató -
halgatyó #14 Van egy sejtésem: ha ez megvalósul, akkor sok "felelős" (bennfentes) ember fog ujjak nélkül rohangálni -
lazsi #13 Innentől kezdve az adatlopók egy szikével meg egy másik bios chippel fognak rohangálni, aztán gyorsan kiműtik a régi chipet és berakják a crackeltet és ennyi. -
fawcet #12 Kiszedem a winyót utána azt csinálok vele amit akarok. -
irkab1rka #11 authentikáció és authorizáció.
nézz utána.
Ha megvágod az újjad, azt tudja korrigálni a szoftver. -
turul16 #10 Hát ja és ezentul nem merek majd üvegpohárbol inni egy "vedéglátó ipari egységben", mert ellopják az ujlenyomatomat.., nem bizom a csak ujlenyomat rendszerben, de kiegészitésnek jó.
Nem csak TV-ben muxik..
Egy csavarhuzoval szétszeded a gépet,aztán biztos meg tudod kerülni..
Ujlenyomat érzékelős egeret már tavaj is lehetett kapni az országban.. ha jol tudom. -
Athlon64 #9 -
Ratty #8 itt az a lényeg, hogy az eddigi megoldásokat jelszavakra használták, ezt meg bootkor is lehet. -
#7 hát akkor azt benézte a júzer -
Sionnach #6 És mi van ha a juzer elhagyja az ujjait? A gép meg tele fontos anyagokkal? -
#5 Hát ez nem olyan nagy szám. Létezik olyan billentyűzet is, amin van ilyen funkció. De mi van akkror, ha kihúzom az USB-ről az eszközt? -
#4 Ilyen kb. 4-5 éve kereskedelmi forgalomban is kapható. 40-45k volt még anno.
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=13823 -
Theodora #3 Ezekután már csak a cég összes rendszergazdája fog hozzáférni a gépedhez (amit eddig jelszóvval védtél), hogy probléma esetén tudják szervízelni.
És mi lesz a márkaszervízzel? Nekik lesz egy jolly-joker mű ujjuk?
Lehet, hogy a te ujjlenyomatod már rá sem fog férni??? -
Drawain #2 És ha több ujjadról készítesz ujjlenyomatot? :) -
Szemi90 #1 De jó. És ha megvágom az ujjamat, akkor addig nem használom a PC-t, amíg meg nem gyógyul.