26
  • metaljesus
    elindítod a gépet, megváltoztatod az ujjlenyomatot a biosban, és kikapcs.
  • Goose
    Hy!Sztem nem is ez a baj ,de mi van ha elakarod adni a gépedet? az uj júzer hogy lép majd be ? eladod az ujjadat is?
  • Basic
    Én még mindig azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha kihúznám az USB-ről az eszközt. Sztem vagy be tudnám normálisan kapcsolni a gépet, vagy akkor is kérné az azonosítást. Az utóbbi esetben viszont rosszul járna az igazi tulajdonos, ha ellopom az azonosítóját.
  • Ádám 16
    nem mindenki dől be a Social Engineering-nek
  • NEXUS6
    A krackerek általában már működő (értsd a júzer által bekapcsolt) gépeket törnek fel. Ha még nincs bekapcsolva akkor felhívják telefonon és azt mondják neki, hogy ő ilyen meg ilyen biztonsági szakember/rendszergazda és ellenőrzést végez a júzer gépén.

Ennyi.
    ;)
  • Gerygrey
    Én 12k-ért láttam kb egy éve, talán a PC-guruban. Meg valamelyik A-nemtomhanyas Audiban is van ilyen, nem a kulcs elforgatásával indul a kocsi, csak meg kell nyomni az ujjlenyomatleolvasós gombot.
  • arty
    cmos <> BIOS
  • metaljesus
    de ha a bios tárolja az infót, (gondolom nem gyárilag), akkor kipöccintem az elemet és elfelejt mindent. akkor vajon soha nem lehet majd beindítani a rendszert vagy mi?
  • chokeerigo
    Persze, a főnök észreseveszi majd, hogy az ujját beletuszkolod a gyurmába :/
  • roliika
    Mi van ha a leendő főnököm ujját belenyomom valami jófajta gyúrmába és azt kiöntöm zselatinnal? Hümm? Nesze neked biztonság.
  • BobaFett
    Nemegészen ! A HDD tartalmának titkosítására rengeteg módszer van, hogy más gépbe átrakva ne tudj vele semmit kezdeni.
  • halgatyó
    Amikor valamelyiknek elfogy mind a 10, akkor majd "egészségileg alkalmatlan" kategóriába fogja átrakni a munkáltató
  • halgatyó
    Van egy sejtésem: ha ez megvalósul, akkor sok "felelős" (bennfentes) ember fog ujjak nélkül rohangálni
  • lazsi
    Innentől kezdve az adatlopók egy szikével meg egy másik bios chippel fognak rohangálni, aztán gyorsan kiműtik a régi chipet és berakják a crackeltet és ennyi.
  • fawcet
    Kiszedem a winyót utána azt csinálok vele amit akarok.
  • irkab1rka
    authentikáció és authorizáció.
    nézz utána.
    Ha megvágod az újjad, azt tudja korrigálni a szoftver.
  • turul16
    Hát ja és ezentul nem merek majd üvegpohárbol inni egy "vedéglátó ipari egységben", mert ellopják az ujlenyomatomat.., nem bizom a csak ujlenyomat rendszerben, de kiegészitésnek jó.
    Nem csak TV-ben muxik..

Egy csavarhuzoval szétszeded a gépet,aztán biztos meg tudod kerülni..

Ujlenyomat érzékelős egeret már tavaj is lehetett kapni az országban.. ha jol tudom.
  • Athlon64
  • Ratty
    itt az a lényeg, hogy az eddigi megoldásokat jelszavakra használták, ezt meg bootkor is lehet.
  • bertino
    hát akkor azt benézte a júzer
  • Sionnach
    És mi van ha a juzer elhagyja az ujjait? A gép meg tele fontos anyagokkal?
  • Basic
    Hát ez nem olyan nagy szám. Létezik olyan billentyűzet is, amin van ilyen funkció. De mi van akkror, ha kihúzom az USB-ről az eszközt?
  • Tinman #4
    Ilyen kb. 4-5 éve kereskedelmi forgalomban is kapható. 40-45k volt még anno.

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=13823
  • Theodora
    Ezekután már csak a cég összes rendszergazdája fog hozzáférni a gépedhez (amit eddig jelszóvval védtél), hogy probléma esetén tudják szervízelni.
    És mi lesz a márkaszervízzel? Nekik lesz egy jolly-joker mű ujjuk?

Lehet, hogy a te ujjlenyomatod már rá sem fog férni???
  • Drawain
    És ha több ujjadról készítesz ujjlenyomatot? :)
  • Szemi90
    De jó. És ha megvágom az ujjamat, akkor addig nem használom a PC-t, amíg meg nem gyógyul.