Az emberi agy

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

robert555
Ha tudnám mirõl beszélsz, milyen fasza lenne

There must be some kind of way out of here

sz4bolcs
A túlélés volt? És mi erõsíti ezt a tudat principiumán kívül, ami szerinted másodlagos? :)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

robert555
A túlélés volt, az agy lett, és megnövelte a túlélési esélyeket

sz4bolcs
Amennyiben a tudat létrejött..

robert555
"ha a túlélés is csak véletlenül jött létre"

létrejött??

sz4bolcs
Akkor még böföghetünk róla egy kicsit, hogy emlékeket sikerült-e átültetniük, vagy sem.. szereted a hitvitát?

sz4bolcs
És ha a túlélés is csak véletlenül jött létre, akkor miként osztályzod, hogy melyik elsõdleged? Az öntudat nélküli állatok nem osztályozhatnak ebbõl a szempontból. Akkor nem helytálló a megismerést másodlagosként beállítani, mert ez csak a melléktermék által generált szempont.

sz4bolcs
Én nem mondtam, hogy mindig emlékezni fogok rá. Csak azt írtam le ahogy hatást vált ki egy látvány.

TommyC
sajna nem én végeztem a kisérletet, és több infó nem áll róla rendelkezésemre...ha majd elvégeztem szólok(még kell egy pár év) =)

dixitque deus fiat lux

robert555
"az anyag megismeri saját magát."

Naja. A tudat csak melléktermék, véletlenül jött létre, mint minden más. Nem kell mindenbe belemagyarázni nemodavaló dolgokat.

A megismerés másodlagos. A túlélés az elsõdleges funkciója az agynak.

robert555
Majd egy év múlva visszatérünk a témára.

A népszabadság oldalán megjelent egy érdekes cikk az agyról. Kukk meg ha valakit érdekel. http://nol.hu/cikk/416130/

sz4bolcs
Tegnap is volt egy, akiét megjegyeztem, pedig azóta nem láttam. Akkor most <#confused>

sz4bolcs
mármint hogy memóriát sikerült átültetni.

sz4bolcs
Amég nem írod le a mechanizmust, addig ez hitkérdés... akár hamis következtetés is lehet.

TommyC
jahh...és hatására megváltoztja az egyik legalapvetõbb ösztönödet...?

dixitque deus fiat lux

robert555
Dehogynem.

TommyC
például az endorfin nem hat a memóriádra

dixitque deus fiat lux

robert555
Hibás válasz.
Nem az fog a szivedbe beégni.

sz4bolcs
Ha meseszép. :)

sz4bolcs
nem tudom.

robert555
Vajon megjegyeznéd-e az arcát ha soha többet nem látnád?

sz4bolcs
bocs a duplázásért

sz4bolcs
Írok egy másikat, amit a példád alapján tovább lehet gondolni:
"Meglátsz egy szép lányt" ...
A látásodon keresztül bekerül a tudatodba, ilyen-olyan változásokat idéz elõ.. De ezek ugyanúgy lehetnek testi változások, mint ha egy injekciós tûvel valami drogot fecskendeztél volna magadba, és ugyanúgy tudati változások, mert lehet hosszú idõre megjegyzed az arcát.

Én azon az állásponton vagyok, hogy nem kell feltétlen tudati és anyagi dolgot megkülönböztetni egymástól.

"A halmazok nem az én, s nincsenek is benne.
Az én nincs benne azokban, de nélkülük sincs."

sz4bolcs
A látásodon keresztül bekerül a tudatodba, ilyen-olyan változásokat idéz elõ.. De ezek ugyanúgy lehetnek testi változások, mint ha egy injekciós tûvel valami drogot fecskendeztél volna magadba, és ugyanúgy tudati változások, mert lehet hosszú idõre megjegyzed az arcát.

Én azon az állásponton vagyok, hogy nem kell feltétlen tudati és anyagi dolgot megkülönböztetni egymástól.

sz4bolcs

sz4bolcs
Én pedig olyan kísérletrõl olvastam, ahol kisérleti alanyok agyának egy-egy darabkáját vették ki (mindegyiknél más funkciót betöltõ részt), és a kísérletek azt igazolták, hogy egyik rész sem mûködik emlékközpontként. :)

sz4bolcs
Bocsáss meg, akkor kérlek írd le az elõbb említett vegyület agyban elõidézett hatásait... Miben tér el ettõl a mechanizmus, ahogy elõidéz egy késztetést, amitõl az egér így, vagy úgy viselkedik, vagy változik/cselekszik.

TommyC
nemugyanaz...
a csoki endorfint tartalmaz,amit szokás boldogság hormonnak nevezni.Miután a szervezetedbe jut a sejtjeid receptoraira hat, és beindít bizonyos reakciókat.
Mint pl az adrenalin is a vérbe kerülve felgyorsítja a szív ritmusát, fokozza az verejtékezés mértékét,a sejteket arra utasítja h több cukrot oxidáljanak, ezáltal növelve az energiaszintet, h legyen energiája a szervezetnek a vészhejzet megoldására, hiszen az adrenalin akkor termelõdik, mikor valami veszélyszerû van.
De ez a vegyület nem ilyen.nincs ekkora globális hatással a szervezetre!sõt a szervezetre semmilyen hatással nincs.hanem a memóriára, amennyiben beszélhetünk az egér esetében errõl...legalábbis valami memóriaszerûrõl....vagy mondjuk "megérzésnek".
Habár......"késztetések,érzések"...lehet h a mi életünk se több ennél ;)

dixitque deus fiat lux

sz4bolcs
késztetések, érzések... A csoki is egy ilyen vegyület, ami bekerül a számba akkor örömérzetet okoz. Nabummm

Annyi haszna lehetne a dolognak, hogy mesterségesen kiiktatható lenne néhány félelem. De az embert ismerve nemcsak jóra használnák.

TommyC
hát...nézzük csak...
1.van egy alap reakciónk...az hogy a patkány a sötétbe megy.ez így vésõdött be a patkányba.
2.az áram hatására a patkány agyába egy vegyület termelõdik, mely segíteni próbálja a patkányt, hogy következõkor ne tegye meg ezt a választást.de vajon csak azt befolyásolja a vegyület, hogy ne menjen a sötétbe?vagy más jellegû döntéseire is hatással van?mert ha igen akkor igazad lehet.
De errõl a könyv sajna nem ír....még az is nagy segítség lenne, ha ezt tudnám h mi ez a vegyület, és mire hat és miért....habár valószínüleg egy fehérje...de h azon belül...

dixitque deus fiat lux

Durva dolgok ezek. Szar lesz ha az embereknek ki tudják majd cserélni az emlékeit, vagy mesterségeset hoznak létre. Persze ha igaz ez a kísérlet. Bár ezek a vegyületek szerintem inkább csak a félelmeket befolyásolják.

TommyC
Sziasztok!
Engem is nagyon érdekel az agy mûködése...
van egy kisérlet -a memóriával kapcsoltaban- amit el szeretnék mesélni neketek =)
Szóval van egy Y alakú dobozunk, melynek az alsó(páratlan) felébe egy patkányt helyezünk.A doboz páros felének az egyik ágában világos, a másikban sötétség uralkodik.A patkány döntésre kényszerül, és (az esetek túlnyomó többségében) ösztönösen -mivel ésjszakai állat- a sötét ágban húzódik be.Következõ alkalomkor a sötét részbe áramot vezetünk, és amikor a patkány oda megy, az áram megrázz, és a patkány megtanulja, hogy ne menjen a sötét részébe.Eközben a patkány agyában egy vegyület speciális termelõdött. Ha ezt a vegyületet mesterségesen elõállítjuk, és egy másik patkány agyába juttatjuk, a patkány automatikusan a doboz világos felébe fog menni!Az arra enged következtetni, h az "emlékek" az agyban vegyületek formájában tárolódnak.
Mi a véleményetek róla?....

dixitque deus fiat lux

hnoemi
Egyszer olvastam, hogy az, hogy milyen okosak vagyunk nem az agy méretétõl, hanem a barázdák nagyságától, számától függ. Érdekes.

&#8222;Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.&#8221; Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?

hnoemi
He, én is végig tudtam mondani......

&#8222;Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.&#8221; Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?

Dragooon
hát ez már jóval könnyebben ment ^^

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

sz4bolcs
Most légyszi kínai, vagy japán írásjelekkel!

Pheaper

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Kontrakcio
mi a problémád?

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Dragooon
én teljesen megálltam az elsõ feketénél (zöld felirat): egyszerûen nem jutott eszembe, hogy milyen színt látok, egyre jobban a zöldet akartam kimondani xDD

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

ColdFire
a tvbe brémiekbe vagy mibe jó hogy megzavart ;) :)

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

sz4bolcs
Ezt is õ írta:

"Einstein megbukott diplomavédésén, tanárai akkor helyesen ítélték meg képességeit. Jegyét késõbb valakik, valamilyen okból felkerekítették, így adták meg számára a lehetõséget, hogy kidolgozza azokat az alapvetõen téves, már-már tudományvallási dogmává merevedett elméleteit melyek idestova 100 éve kötik gúzsba a fizika tudományának fejlõdését. Az is lehet, mindez szántszándékkal történt, az emberi gondolkozás és világszemléleti mód gúzsbakötése érdekében."

Ez mutatja, mennyire kell komolyan venni.

sz4bolcs
Dehogyis... azért annyira nem tudatos. Inkább egy szerencsétlen flótás.

sz4bolcs
Ja hogy az Arany Laci... Õt már kitárgyaltuk. Kókler.

0ppika
Holografikus agymûködés

egy cikk róla ...

érdekes, érdemes elolvasni ...

http://epica.nl

sz4bolcs
Valaki nem figyel annyira, akkor simán azt hiheti, hogy tök könnyû, pedig észre sem veszi, hogy a szöveget mondja, nem a színeket. :D
Lehetséges ilyen?

sz4bolcs
Ügyes vagy. :)

nemhenéz. ki kell kapcsolni az agyad, nem gondolkodni. Az nekem könnyen megy :D

sz4bolcs
lenézi->hülyének nézi:)

Oldal 1 / 2Következő →