Az emberi agy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
There must be some kind of way out of here
létrejött??
dixitque deus fiat lux
Naja. A tudat csak melléktermék, véletlenül jött létre, mint minden más. Nem kell mindenbe belemagyarázni nemodavaló dolgokat.
A megismerés másodlagos. A túlélés az elsõdleges funkciója az agynak.
dixitque deus fiat lux
"Meglátsz egy szép lányt" ...
A látásodon keresztül bekerül a tudatodba, ilyen-olyan változásokat idéz elõ.. De ezek ugyanúgy lehetnek testi változások, mint ha egy injekciós tûvel valami drogot fecskendeztél volna magadba, és ugyanúgy tudati változások, mert lehet hosszú idõre megjegyzed az arcát.
Én azon az állásponton vagyok, hogy nem kell feltétlen tudati és anyagi dolgot megkülönböztetni egymástól.
"A halmazok nem az én, s nincsenek is benne.
Az én nincs benne azokban, de nélkülük sincs."
A látásodon keresztül bekerül a tudatodba, ilyen-olyan változásokat idéz elõ.. De ezek ugyanúgy lehetnek testi változások, mint ha egy injekciós tûvel valami drogot fecskendeztél volna magadba, és ugyanúgy tudati változások, mert lehet hosszú idõre megjegyzed az arcát.
Én azon az állásponton vagyok, hogy nem kell feltétlen tudati és anyagi dolgot megkülönböztetni egymástól.
a csoki endorfint tartalmaz,amit szokás boldogság hormonnak nevezni.Miután a szervezetedbe jut a sejtjeid receptoraira hat, és beindít bizonyos reakciókat.
Mint pl az adrenalin is a vérbe kerülve felgyorsítja a szív ritmusát, fokozza az verejtékezés mértékét,a sejteket arra utasítja h több cukrot oxidáljanak, ezáltal növelve az energiaszintet, h legyen energiája a szervezetnek a vészhejzet megoldására, hiszen az adrenalin akkor termelõdik, mikor valami veszélyszerû van.
De ez a vegyület nem ilyen.nincs ekkora globális hatással a szervezetre!sõt a szervezetre semmilyen hatással nincs.hanem a memóriára, amennyiben beszélhetünk az egér esetében errõl...legalábbis valami memóriaszerûrõl....vagy mondjuk "megérzésnek".
Habár......"késztetések,érzések"...lehet h a mi életünk se több ennél ;)
dixitque deus fiat lux
1.van egy alap reakciónk...az hogy a patkány a sötétbe megy.ez így vésõdött be a patkányba.
2.az áram hatására a patkány agyába egy vegyület termelõdik, mely segíteni próbálja a patkányt, hogy következõkor ne tegye meg ezt a választást.de vajon csak azt befolyásolja a vegyület, hogy ne menjen a sötétbe?vagy más jellegû döntéseire is hatással van?mert ha igen akkor igazad lehet.
De errõl a könyv sajna nem ír....még az is nagy segítség lenne, ha ezt tudnám h mi ez a vegyület, és mire hat és miért....habár valószínüleg egy fehérje...de h azon belül...
dixitque deus fiat lux
Engem is nagyon érdekel az agy mûködése...
van egy kisérlet -a memóriával kapcsoltaban- amit el szeretnék mesélni neketek =)
Szóval van egy Y alakú dobozunk, melynek az alsó(páratlan) felébe egy patkányt helyezünk.A doboz páros felének az egyik ágában világos, a másikban sötétség uralkodik.A patkány döntésre kényszerül, és (az esetek túlnyomó többségében) ösztönösen -mivel ésjszakai állat- a sötét ágban húzódik be.Következõ alkalomkor a sötét részbe áramot vezetünk, és amikor a patkány oda megy, az áram megrázz, és a patkány megtanulja, hogy ne menjen a sötét részébe.Eközben a patkány agyában egy vegyület speciális termelõdött. Ha ezt a vegyületet mesterségesen elõállítjuk, és egy másik patkány agyába juttatjuk, a patkány automatikusan a doboz világos felébe fog menni!Az arra enged következtetni, h az "emlékek" az agyban vegyületek formájában tárolódnak.
Mi a véleményetek róla?....
dixitque deus fiat lux
„Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.” Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?
„Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.” Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
"Einstein megbukott diplomavédésén, tanárai akkor helyesen ítélték meg képességeit. Jegyét késõbb valakik, valamilyen okból felkerekítették, így adták meg számára a lehetõséget, hogy kidolgozza azokat az alapvetõen téves, már-már tudományvallási dogmává merevedett elméleteit melyek idestova 100 éve kötik gúzsba a fizika tudományának fejlõdését. Az is lehet, mindez szántszándékkal történt, az emberi gondolkozás és világszemléleti mód gúzsbakötése érdekében."
Ez mutatja, mennyire kell komolyan venni.
Lehetséges ilyen?