36
  • rumos
    aki 30 gigás ájpodot vesz, az rárakja a teljes kollekcióját, oszt nem nagyon kell gondolkodnia, nem kell x naponta másolgatni.

mondjuk volt nekem is 20-30 gigás pléjerem, de 5 gigánál több zene sosem volt rajta, inkább adathordozásra használtam, dehát arra meg azért vannak olcsóbb megoldások.
  • LaPalma
    felhasználók és szokások különbözők, ezért jó, hogy annyi féle lejátszó van. én az összes lemezemet veszteségmentesen feltoltam az ipodra, így most kb 18 giga van rajta. és azt hallgatom, amihez épp kedvem van. nem kell ahhoz naponta fel-le töltögetnem, hogy másnap mást tudjak hallgatni, hiszen nem tudom, hogy másap épp milyen kedvem lesz.
  • DKm
    Nagyon változó az áruk. Valahol megkapod 55.000HUF-ért, de van ahol 65, esetleg még közelebb a 70E-hez.
  • Morden23
    "ha lenne egy x gigas playered"

Nem ezt mondtam, hogy nem kell az X gigás player nekem személy szerint? 1 gigás a playerem, és ezt sem használom ki "zeneileg", mert nem is akarom, hogy 1000 zene közül kelljen válogatnom. Amikor akarom, megváltoztatom őket, és békésen elvagyok magammal.
    Arról nem is beszélve, hogy nem akarok naprakész friss zenéket tolni minden nap. Azokat a zenéket akarom hallgatni, amihez éppen hangulatom van. Kiválogatom, ami kell, és akkor nem kerül a búza közé ocsú. Fel is robbannék dühömben, amikor feltennék valami selejt szart, abból is egy 3 órás mixet, de legalábbis egy egész albumot, és vagy menet közben törölgetném össze-vissza, vagy anyáznék.

Én tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel a rendszerrel, és abszolúte nem vágyam 20 giga zene közül válogatni. Sosem hallganám végig a 20 gigát, mivel mire lenyomnék belőle 100 számot, addigra már másik 100at tennék fel. Ennyit erről.

nekem "naprakész" úgy is a playerem, hogy hetente egyszer leülök 10 percre zenét válogatni. Annyira még nem vagyok fontos ember, hogy ennyi idő mne legyen.

Megjegyzem, tőlem akárki akármekkora playert vehet.
  • neevous
    *itthon
  • neevous
    lehet h rosszul tudom, de a 4 gigás nano nem 5000ft-ba kerül
  • N0S
    "Én is kb. 300-400 mega zenét szoktam felvenni (nagyjából 100 szám), és ezt cserélgetem."

ha lenne egy x gigas playered, nem kene nagyon cserelgetned.. ill. naponta pakolhatnad ra fel a 0day music packokbol a valogatasokat. es igy naprakesz friss zeneket tudnal tolni minden nap..
  • DKm
    "Én is kb. 300-400 mega zenét szoktam felvenni (nagyjából 100 szám), és ezt cserélgetem."

Nálam ilyen sose fordulhat elő. Ha rádugom a cumót a gépemre az összes szám szépen feltelepül, amit az utolós frissítés óta kijelöltem, vagy beimportáltam majd töltöm egy kicsit vagy usb-n vagy külső töltőn és máris megyek utamra. Jó dolog, mert amikor sietnél valahova nem azt kell nézni, hogy mi fér még rá, hanem csak felhúzod rá és kész.
  • DKm
    Annyira nem sok az. Főleg, ha nem egyszerre teszed fel őket. A régi iPod-okat pedig firewire kábelen is fel lehetett pakolni. Az nagyon jó volt, mert hihetetlenül gyorsan pattogtak fel rá a számok. :)
  • Sanyix
    Nekem vannak a lejátszómon mixek, akár 3 órásak is, és elég az 1 giga, még nemmixeknek is marad hely :) amúgy 1 óra nem feltétlenül 100 mega, ha normális modern kódolást használsz. Nekem van egykét mixem 128-as ogg vorbisban (1 órás az 57 mega), 256-os mp3-makat megszégyenítő minőségben. Bár sajnos így is kevés az alapból ogg-s mix, az átkódolás meg nem ér semmit, max a méretét csökkentem, de az mp3 hibái maradnak.
  • Morden23
    Ez viszont igaz. Kérdés, hova utazol, és mit is csinálsz ott. Ha elutazom egy hétre nyaralni, nem tartok igényt 80 órányi zenére, mert nem azzal fogom az időmet tölteni, hogy zenét hallgassak.

Holdutazásra mostanság meg nem megyek. De amúgy ez az egyetlen, ami tényleg "érven túli érv", mármint az utazás.
  • Morden23
    Na ja, ha valaki a Transz-Szibériai járaton jegyszedő, ott megértem ezt az igényt. De mondjuk részemről egy nap kb. 3-4 órát hallgatom az mp3-amat, mert ennyi az a szakasz, amikor lehet a fülemben. Tehát utcán megyek a cél felé, tömegközlekedem, kocsiban vagyok, vonatozom stb. Ez napi 3-4 óra. Nem hiszem, hogy azok vannak többségben, akik napi 14-16 órát hallgatnak zenét. Azaz nem mp3-al. Az más kategória, ha otthon ülök, és egész nap megy a muzsika, de nem erről van itt szó.

Amúgy nekem tökmindegy, ki mennyi giga zenével él. Részemről ha egyszer feltötlenék 1G zenét a MuVo-mra, akkor mire körbeér az egész playlist, elfelejteném, mivel kezdődött, szóval olyan, mintha új lenne :D
  • PíszLávJuniti
    például ha elutazol és viszel magaddal a playert, nem árt ha több szám van rajta..
  • Le Kurde
    meg is tudod indokolni, hogy miért nem?
  • mrgenya
    de ha van nálad már 80 mix, akkor cserébe nem kell 1-2 naponta újra tölteni a zenéket rá, hanem nyugodtan hallgathatod hetekig-hónapokig, és mindig lesz választék a zsebedben. így gyakorlatilag mindig találsz a kedvedhez illő zenét.
  • Morden23
    De, gondoltam rá. A komplett mixek igen rohadt hosszúak tudnak lenni. És már vissza is értünk az eredeti dologhoz. Ha mondjuk a 100 megás mix = 1 órával, akkor ez 8 giga esetén nem más, mint 80 óra. Azért nem hiszem, hogy valaki egyszerre 80 (!) mix-szel rohangál, és azt hallgatja is. Ott már nem megy a shuffle, kemény órás számok vannak, amit max tekerni lehet.

• avman
    így van, nem mindenki zenét tölt fel rá... :aljas: :D
  • mitch2006
    Arra nem gondoltok, hogy nem mindenki nyúlfark zenéket tölt rá, hanem komplett órás mixeket, melyeknek darabja 100 mega felett van? Annak azért kell az 5-8 giga, ha rendesen szeretnél válogatni, hogy mindenből a jobbak legyenek a lejátszódon.
  • Morden23
    Egy 8-10 Gigás mp3 playerre erős átlagolással uscve 2000 zeneszámot tudsz feltölteni.

Ha megint egy nagyon erős átlagolást végzünk, akkor ez legalább 4000 perc zene. Ezt én soknak találom. Én is kb. 300-400 mega zenét szoktam felvenni (nagyjából 100 szám), és ezt cserélgetem.
  • LaPalma
    és még a helyesírásra sem tanít meg...
  • N0S
    ha neked "sok" az az 512 megas player, akkor te mennyi zenet hallgatsz? :| a nap 24 orajabol nalam kb. 14-16 ora zene mindig lemegy.. (altalanossagban) persze igaz, hogy nem maszkalok, hanem itt ulok a gep elott, es itthon hallgatom, de ha pl mesz valami hosszabb utra, megpakolod magadnak a jelen esetben 8-10 gigas player-edet, oszt azt akkor hallgathatod egy idejig. node, itt felmerul egy olyan dolog, hogy ha keveset utazol, akkor ugye minek... namost, ha keveset utazol es megtomod 8 giga zenevel, veletlen lejatszas funkcio bekapcsol, akkor egesz hangulatos kis valogatast tudsz belole kihozni, a zenei izlesednek megfeleloen..
  • Sanyix
    Vagy hálózatot :)
  • Sanyix
    10 gigát szép idő lehetett rátölteni :DD én az ilyesmikre vinyót használok.
  • Prof William
    Az életben nem halganék végig 8 giga mp3-at. Még a 512-megás mp3 lejátszómat sem használom ki teljesen.

Mivel ere meg csak mp3-at leheht rakni még pendrivenek sem jó.
  • DKm
    Egész jól néz ki ez a kis lejátszó. Szívesen kipróbálnám.
  • DKm
    Nekem most 5 giga zene, és 1-1gb kép illetve videó található az iPod-omon. Több hely nem igazán kell, de az elmúlt napokban nagyon jó volt, hogy maradt még rajta hely. Az egyik ismerősömnél kellett 10 gigányi adatot átvinni egyik gépről a másikra. :P
  • DKm
    Bizony a nano-t (is) lehet használni sima egyszerű meghajtóként. És nem is kell ehhez driver. Egy mezei xp alapból felismeri meghajtóként.
  • Morden23
    "Ja és elvileg le tud játszani videót de csak 15fps-sel."

Azt a PowerPoint is megteszi, ha elég serényen ütöm a billentyűzetet. Mi értelme lenne ennek?
  • Morden23
    Nekem az 1Gigás MuVo TX-emen kb. 300 mega zene fluktuál 3-5 napos átfutási idővel.
  • Mberke
    Ennek a lejátszónak a memóriáját csak progival tudod elérni. Ha driver nélkül dugod fel a gépre akkor nem ismeri fel. Ez pedig komoly hátrány. Ja és elvileg le tud játszani videót de csak 15fps-sel.
  • Sanyix
    Hát van egy pár ilyen idióta, főleg ipodokkal felszerelve :D
  • avman
    mindenek alapja a filerendszer. gondolom vmi fatXX-os vagy udf csoda.
  • Caro
    Semmit nem veszek amiben FM rádió van.
  • Morden23
    Már a képernyőn lévő menü alapján is feltételezhető, hogy valamiféle filmlejátszást tud (a fülhallgatócédé fölött filmtekercs), lefelé valszeg rádió, az alatt meg tippelnék egy fényképezőgépet.

Ezek szerint zenét, filmet, képet valahogy felerőszakolsz rá. Akkor szerintem lehet mást is. Főleg, ha belegondolsz, teljesen értelmetlen 8 gigás playert kiadni, amire CSAK ÉS KIZÁRÓLAG mp3-at rakhatsz. Ki az az idióta, aki 8 giga mp3-mal sétálgat?

Kivéve persze, ha gyalogolni akarok Tibetig. Addigra végig is hallgatom.
  • NEXUS6
    Mér az Mp3 fájl az nem adat?

Márpedig ha az adat, akkor valszeg másmilyen formátum is csak rámegy valahogy;)

• mrTZ
    ezzel csak az a baj h pont 2x olyan vastag, mint a nano...
    ja es vmi olyat is irtak, h nem lehet adattarolasra hasznalni, szal nem helyettesit mondjuk egy 8 gigas pendrivot, mig ha jol tudom a nano igen. Aki tud errol tobbet, konkretat, az irjon plz!