35
-
szivar #35 ce570-632? Az meg mi akart lenni? :O Gyártási szám? :D. Mert ha Kr.e. 570-632, akkor azért a kereszténység egy kicsit fiatalabb nála, bár igaz hogy ez a zsidó vallás egy mellékága.
Minden információmojza érdekel, és nem kötözködésnek szánom. -
fade2black #34 Nem tévedsz de a a keresztények is onnan "származtatják" magukat, a zsidókról nem is beszélve.... sőt még kitugya kik.
ce570-632 még szerintük is a hvallásalapításuk korszaka azaz messze ők a legfiatalabb világvallás a földön. -
szivar #33 Az elterjedését és a származtatását tekintve -hiányos ismereteimre támaszkodva- már én sem tudom. A mohamedán brigád Ábrahámtól (asszem) származtatja magát. Ezért sejtem, hogy talán nem teljesen biztos hogy a legfiatalabb. De inkább nem erőlködöm :D. -
szivar #32 Megeshet... De aki hülye és még több embert rá tud beszélni a hülyeségre, az vagy vallási vezető, vagy pedig politikus. Az háborúra és rombolásra uszító embereket kizavarnám a francba hogy építsék újra azt, amit leromboltattak a többi birkával. Könnyítésként kapnának egy vödröt, egy lapátot, meg egy csákányt. Holnapra készen legyen ám. -
cateran #31 Ugy ertem a birosagon lenne kzovetlen,ha a repteren lefuleltek volna oket,mikozben bombaval probalnak felszallni...... -
fade2black #30 Egy szabadságjogi harcosnak a bombacsempészés nem közvetlen bizonyíték, általában semmi sem az csak a ravasz meghúzása.
BBC hiradót nézek, honlapját böngészni sajnos nincsidőm. -
cateran #29 En itt neztem
Van masik is?(nem flame vagy offense) -
cateran #28 Nem igaz! Kozvetlen bizonyitek lenne,ha bombacsempeszes kozben fogjak el!
Amugy hol olvastad? Mert en nem latom a BBC-n!(weboldal) -
fade2black #27 Pár infóm a BBCről van, sőt leginkább onnan.
Nem könyveket találtak hanem könyveket és félkész és kész bombákat. Nagy különbség. Netről letöltött volt a végrendelet de nemcsak olvasgatták hanem szignálták is.(Ezt gondolom úgy fogod kimagyarázni, hogy azon gyakorolta az aláírását. )
Egyébként tőlem aztán szabadon flangálhatnak az ilyen emberek mert végülis közvetlen bizonyíték csak és csak az ha megnyomta a detonátor gombját a repülőn, de akkor ha véletlen mégis robbantanak mint pl márc.11.én akkor úgy lenne igazságos, hogy a te gyerekedet, feleséged robbantsák cafatokra és nem az enyém.
Csúnya tőlem de szvsz megérdemelnéd. -
dnes82 #26 érdekesek itt a moderátori alapelvek. -
rgerg #25 miért nem tudjátok kitenni a kibaszott N betűket a -ban -ben végére?Sok suttyó...
(ezzel lehet hogy kivágnak az sg-ről,de leszarom.Már marja a szemem ez a suttyóhullám) -
dnes82 #24 Jah bocs, a késes példát Morden23 írta, így az a rész neki szól. -
dnes82 #23 Ezeket hol olvastad a cikkben?
"afganisztáni térkép, bombakészítési útmutató, öngyilkos merénylők végrendeletének egy példánya", majd "mártírvideók is, valamint bombakészítési dokumentumok, elektronikus alkatrészek"
A legtöbb embernél van afganisztáni térkép (akárcsak google maps), sőt elektronikus alkatrészek is. Akit érdekel a bombakészítés, bármikor találhat eléggé jó leírásokat, és a legtöbb műszaki érdeklődésű embernél valószínűleg vannak is ilyen dokumentumok (bár amilyen közhangulat van az angol anyanyelvű országokban, még a "Kémia műszakiaknak" c. könyvemet is bombakészítési útmutatónak titulálnák). Innen már csak egy lépés, hogy szerencsétlen esetleg el akart gondolkodni, hogy mi állhat a közelkeleti emberek gondolkodásának hátterében, és letöltött pár végrendeletet (a cikk ugye öngyilkos merénylő végrendeletét említ, márpedig a gyanusítottak élnek, tehát nem lehetnek öngyilkosok), meg videót. A Te példád a késsel az úgy lett volna igaz, hogy amennyiben ennyire ismerték a "hálózatot", és azt meg tudták figyelni, akkor ha kivárják a bombák elkészültét, majd a gép csomagterébe juttatását (a gép felszállását nem), akkor nyílvánvaló bizonyítékok álltak volna rendelkezésre. Nem ítélkezhetem az Egyesült Királyságok bírósága helyett, nem is akartam; csupán szerettem volna egy másik nézőpontot felvázolni, ami - ismerve a politikát - eléggé kézenfekvő. -
fade2black #22 bárcsak ilyen kirakatper lennének a "márc 11." es perek is.
Hát ami eddig kiderült abból tökéletesen látszik mi történt volna szept. 11e körül, bár neked ugye nembizonyítékok a bombák, a végrendeletek megtalálása amiben kifejtik mért is robbantják fel a repülőket valamint a már megvásárolt repülőjegyek.....
Ez mind-mind a véletlen összejátszása, nincs itt semmi bizonyíték alapos gyanú sem.... véletlenül irogatják a végrendeletüket, meghogy miért robbantják fel azt és azt a repülőgépet..... -
cateran #21 Szerintem ez egy kirakatper, hogy mindenki lassa: Az USA csak jot akar es mindenkinek segiteni kell a "terrorizmus" ellen!
Nem latom ugyanis a bizonyitekok kozt a robbantashoz szukseges eszkozoket,tervet a repulogepre juttatashoz vagy ugy altalaban valamit, ami tenylegesen arra utalna,hogy robbantani akartak!
-
fade2black #20 Félkész, kész állapotban voltak a bombák, gyanúsítottak felénél megtalálták a "végrendeletüket" amibe kifejtik mért is akarják felrobbantani a repülőgépeket, repülőjegyek egyrésze már meg is volt véve...
Szerinted aki bombákat gyárt (oszt, kap...) , megírja a végrendeletét amiben kifejti felrobbantja ezt és ezt a járatot ezért és ezért és megvan a repülőjegye is a végrendeletében megjelölt repülőre azt hagyjuk tovább flangálni az országban mertha nem akkor csorbulnak a szabadságjogok meg "gondolatrendőrség"....?
Aki pedig ígygondolja az ültesse fel arra a repülőgépre a gyerekeit, feleségét, édesanyját evvel is bizonyítva hisz abba amit prédikál!
-
fade2black #19 Legjobb tudomásom szerint a legfiatalabb. -
Morden23 #18 "Nyolc személyt a merényletek előkészítésével és gyilkosságra való összeesküvéssel gyanúsítanak"
Ez azért egy minimális szinten több, mint a gondolatbűnözés.
Már ott álltam az ajtódban, emeltem rád a kést, de elkaptak. Én szúrtalak VOLNA le téged.
Más kérdés, hogy láttunk már karón varjút. Lehet, hogy a britek "kicsit" be is vannak gerjedve. -
dnes82 #17 "Őket vádolják azzal is, hogy robbanóanyagokat helyeztek volna el a repülőgépeken és ők hozták volna működésbe is a szerkezeteket."
Volna, volna..
Jól csinálja az Egyesült Királyság. Le a gondolatbűnözőkkel! Csak nehogy a magyarok kezébe jusson, mert azért is le fognak sittelni, hogy eszünkbe jutott az adócsalás.. -
Ronny #16 Egyébként egyszerűen nem értem miért kelett idehozni őket. Pont a brittek/franciák ne tudták volna mit hoznak magukra többszáz év gyarmati tapasztalat után. -
Ronny #15 " síta és a szundita verzióval"
azigen:) szerintem inkább a vahabitákra gondoltál -
szivar #14 "A legfiatalabb és legexponnenciálisabban növő ..."
A legfiatalabban nem lennék ennyire biztos a helyedben.
Mellesleg nem a mohamedán vallással van a gond, hanem a síta és a szundita verzióval (lsd. katolikus református, csak mohamedánba :D). Kár hogy pont ez a két erőszakra buzdító értelmezés után áll be a sok birka. -
fade2black #13 végülis teis leírtad: Kénytelenek fegyverkezni mert amióta az eszüket tudják a környező országokkal mindig háborúban állnak, és így normális gazdaságot elég nehéz kiépíteni -
fade2black #12 nah nah.
ha körbenézel a térképen végig a muszlim országok határain azt veszed észre, hogy mindenkivel hadba állnak. Kereszténnyel, hinduval, budhistával, taoistával..... és csinálják ezt amióta a vallásukat Mohamed megalapította.
A legfiatalabb és legexponnenciálisabban növő vallás mert erőszakkal, erőszakolja magát rá más emberekre. Nekünk magyaroknak azthiszem nemkell bemutatni mit is jelent ha vki nemakarja felvenni a vallásukat. (Elnéptelenedő ország címszó alatt a történelemkönyvekben) -
#11 Kénytelenek fegyverkezni mert amióta az eszüket tudják a környező országokkal mindig háborúban állnak, és így normális gazdaságot elég nehéz kiépíteni. Most meg jön amerika is aki sokkal nagyobb fölényben van hozzájuk képest minden téren, és elveszi az egyetlen megmaradt ásványkincset amivel talán ujjáépíthetnék az országukat. Aztán ne csodálkozzanak az amcsik meg az ő csicskásaik a britek, hogy megtámadják őket. -
cateran #10 Jesszusom,nem is tudtam,hogy az afganisztani terkep birtoklasa terrorista cselekedet!Remelem az angol esetleges magyar terkep meglete nem minosul terrorista cselekmenynek:D
23 embernel 400 szamitogep? Ne maa,milyuk volt? Serverpark?
Ez az egesz buzlik, mint egy 2 hetes doglott hal!
-
#9 Terroristáknak : Advanced Encryption Standard -
#8 Nos egyrészt ugyan a nyugat munkát ad fejlettlenebb országoknak, másrészt viszont töredékét fizeti ki az embereknek ahhoz képest amennyiért egy nyugati munkás dolgozik.
Így viszont nyugaton a jónépek szaréhúgyé meg tuggyák venni a plazmatévét, a mobiltelcsit, a szgépeket, az olcsó banánt meg mindent és eszükbe nem jut hőbörögni meg uccára menni, mert tudják hogy ők élnek a legjobban a világon.
Ez ugyen elég körmönfont módja a kizsákmányolásnak és az elnyomásnak, de legyünk őszinték ez az. Ráadásul amikor a keleti emberke, hogy ne haljon éhen szinte semmiért dolgozik 15 órát a hét 7 napján, azzal lenyomja a nyugati béreket is, meg mindenki örül nálunk is aki csak munkát kap és eszébe nem jut szakszervezkedni, meg ilyenek.
De gondolom ezt is leírják a HVG-ben.
Aki bevándorló és távolról jött az valszeg jobban látja ezt mint bármelyikünk.
Persze ez nem ok arra, hogy embereket robbantgassanak. -
#7 pont az a furcsa hogy második generációs pakisztániak akik ott születtek és jártak iskolába, megvan mindenük és igen jól élnek hidd el még nállunk is jobban, ezért érthetetlen -
sathinel #6 hát nézd meg mennyi segély megy pakisztánba))) megy rendesen és még amerikai segélyeket is kapnak mert ugye megengedték nekik hogy atomhatalmak is lehetnek. Olvass HVG-t vagy netet. -
#5 miféle sivatag, olaj meg segély ?
ezeknek a többsége pakisztáni... -
sathinel #4 + a marhák most nem USA-bólveszik a fegyvert hanem kínától, oroszországtól. Ja hogy kína meg izraeltől vesz amerikai fegyvereket?))) Csak maguk ellen fizetik ki a fegyverkezést a nagyobb országoknak. És ezután csodálkoznak hogy a fejlett országokban a háború fejlődést von maga után.. -
sathinel #3 Mit zsákmányol ki? kecskéket? és ha csak olajukvan és az abból való pénztből csak fegyvert vesznek ? Pedig 1 AK árából 2-4 négyzetméter napelemet tudsz venni. Ha elfogy az olaj akkor miből fizetik majd a fegyverkezést? ) Kb ennyi erővel és energiával ahogy harcolnak, már jó működő gazdaságuk lenne. Ehelyett minden családban fegyver....
Ha te úgy érzed hogy korrekt ártatlan embereket felrobbantani, akkor utazz te is ki a sivatagba nem kell a civilizációba beilleszkedni. És ha el is jönnek akkor meg saját negyedeket alakítanak ki . Ez meg semmiféle beilleszkedési hajlamot nem mutat. Akkor meg miért ugatnak ha más országok is bemennek hozzájuk és nem veszik figyelembe hogy mit gondolnak ott az emberek? Idejönnek ugatnak hogy miért nem szabad neki csadort hordani stb. de ha én megyek ki nem viselkedhetek úgy mint itthon.
Na ez az amitől kivagyok. ba...ák a kecskét otthon és ne itt csinálják a fesztivált. Vagy ha igen akkor meg fogadják el hogy innen meg kimennek hozzájuk cégek emberek és ugyanezt teszik velük.
Az olajjal amúgy is genyó módon visszaéltek. -
UnnameD #2 Segély? Ember, amerika elfoglalta az országukat, és most kizsákmányolja! Gondolkozzál már... -
sathinel #1 Azért érdekes hogy eljönnek európába otthonról, mert itt jobb az élet, és erre elkezd robbantgatni hogy védje a régi hazáját. Nem tudnak ezek beilleszkedni mint ahogy mást sem. Itt a példa hogy lehet a számítógépet is hülyeségre használni.Menjenek haza a sivatagba és ne fogadják el a segélyeket amiket küldenek nekik ha ekkora királyok.
Ja és 11 embernél ennyi informatikai eszköz? Kajára nincs pénzük de fegyverre meg ilyesmire van.......