12
-
TH448 #12 Most nem ezért vagy azért, de egy: mégha volt is benne igazság, akkor sem a film alapján kell valakit megitélni :P:P; kettő: a legismertebb hacker címhez sztem az lenne a minimum, hogy nem valami tárhelyszolgáltatónál van a honlapja, saját szerver a minimum, és igenis szánalmas, ha feltörik, ő meg csak legyint egyet... -
Gremovan #11 Mitnick nem nagyon szórakozott weboldalak feltörésével. Ő az egyik klasszikus példája a hacker mibenlétének. Nem anyagi haszonszerzésből csinálta amit csinált, hanem az információ érdekelte, a kiváncsiság hajtotta. Amiképpen ezt tette azt ő maga social engineering -nek nevezte el. Más valakinek kiadva magát megszerezte a számára fontos információmorzsákat, ezeket öszeillesztgetve jutott be a rendszerekbe. Igazából megtalálta azt az utat, amin keresztül észrevétlen maradhatott. Ha beakarsz törni valahova, legjobb ha van kulcsod a házhoz. Neki általában volt. Persze tény, hogy a technikai tudása is elég jelentős. -
Sir Psycho #10 Athlon64 : Mitnick hacker volt a javából Zedas részben jól írta le mit is csinált valójában. Ajánlom olvasd el Mitnick 2 könyvét. Igen ahol tudott betört a rendszerekbe mint hacker ahol ez már nem működött (nemtudott távoli hozáférést csinálni) akkor "Mitnick a számítógépes rendszerek leggyengébb láncszemét hackelte: az embereket" azaz a social engineering lett. Ehhez kell igazn türelem,tudás,akaraterő,lélekjelenlét. -
Mice #9 "azaz szinészkedett és így olyan intézmények gépeihez ülhetett le"
erre szokták azt mondani, hogy minden rendszer olyan biztonságos amilyen biztonságos a leggyengébb eleme
lehet űbertech a secutiry ha lámák az üzemeltetői
m1, hogy hogy csinálta. ha bejutott-->a védelem szar! ennyi! -
Zedas #8 Pontosan. Itt igazából fogalomzavarról van szó, hiszen a hacker egy gyűjtőfogalom azokra, akik egy számítógépes rendszert nem rendeltetésszerűen használva bizonyos feladatokat hajtanak végre.
Mitnick a számítógépes rendszerek leggyengébb láncszemét hackelte: az embereket. Ezt viszont hihetetlenül jól csinálta.
Egy weboldal feltöréséhez teljesen más jellegű tudás szükséges. -
Athlon64 #7 Én láttam a róla készűlt filmet és abból számomra csak az derűlt ki, hogy az igazán komoly rendszereket csak úgy tudta feltőrni, hogy eljátszott egy szerepet azaz szinészkedett és így olyan intézmények gépeihez ülhetett le melyek a célpont belső hálózatának egy alhálózatán volt... -
#6 Senki se csinalhatja orokke :-) -
Szefmester #5 Kevin barátunk messze nem a legjobb hacker.. ezt abból is lehet tudni hogy elkapták. :P Ő csak a legismertebb hacker címet birtokolja. De sztem az sosem jó egy hackernek hogy ismerik... -
Godefroy #4 "szánalmas és értelmetlen akció "
savanyú a szőlő... amikor ugyanazt csinálják vele mint amit ő tett, akkor "szánalmas és értelmetlen akció "
Ő a szánalmas.
-
#3 Semmi baj:). Osztom a véleményedet -
roliika #2 Ezzel csak kiszerettem volna fejteni, hogy milyen érdekfeszítő volt a cikk. :D /Bocs/ -
roliika #1 Meeeaaa azzééééémeeeeeazzzzééééé.