869
Az augusztus 20-dikai tűzíjátéknak halálos balesete is lett
A POLITIZÁLÓ EMBEREKET BANNOLJUK!
A POLITIZÁLÓ EMBEREKET BANNOLJUK!
-
j4n3k #126 Én még 10éve láttam egy gyereket arra egy nagy tuskó borult rá, amit pótkocsiról dobtak le, és pont a gyerekre... -
#125 Nővérem kezéba meghalt már pár gyrekl mert ápolónő....de ez neki is sok volt... -
#124 Mint arról korábban a hvg.hu is beszámolt, a Zsófia hercegnő hajó és egy kisebb vízi jármű ütközött, s ennek következtében öt ember a vízbe esett. Négy személyt kimentettek, egyet viszont este tíz óra körül még nem találtak meg
basszus.... -
#123 hír tv -
j4n3k #122 Itt a a városban ahol lakom belecsapott egy emberbe a villám :S -
#121 én/mi a margitsziget közepe felé voltunk.. mindenütt csak fa.. eleinte (természetesen) fa alá álltunk, h majd eláll.. de mikor láttuk, h elég durva a helyzet keresni kezdtünk menedéket.. mivel a látótávolság 2 méteres volt igy kiválasztottunk egy irányt és rohantunk. szerencsére elértünk egy romos részt, és fedezéket találva megvártuk a vihar végét. egyik társam elött szakadt le egy ág, szerencsére elkerülte őket.. nagyon durva élménnyel 'gazdagodtunk'.
most meg készülhetek a torokgyuszira.. -
#120 Mér állították le volna a rakétákat? A tüzijáték elvileg úgy volt beállítva, hogy ha elfújja a szél, akkor se legyen semmi probléma. Nem is sérült meg elvileg senki tőle :S
TV-be is modnták, hogy vihar lesz a tüzijáték idején. Mi is vittünk esernyőt -
#119 őt agyonütötte v.mi ami lezuhant v.meik házról... -
j4n3k #118 Még jó hogy nem mentem :C a gyerekkel akit látott orion nővére azzal mi történt? mert én is láttam már nem egy halott gyereket... -
#117 meg nem vinné a szél be a tömegbe a pernyét meg a szemetet amit csinál... meg nem durrogna villogna azért ismerd-el nemmind1 -
#116 Nem a kormányt meg a szervezőket akarom hibáztatni (pedig ki mást lehetne), de ha egy ilyen időjárási körülmény miatt ez a helyzet alakult ki, akkor mit várhatunk egy (neadjisten) terrortámadás, vagy ennél még szörnyűbb vihar esetén? -
#115 számomra az a hihetetlen ,hogy tök hirtelen pont ott és pont annyi időre tört ki a vihar :/ -
haxoror #114 dilis vagy np -
#113 Hát ez tényleg nagyon durva volt. Én is kinnvoltam, a 2-es villamos sinnél voltunk. Hát bazeg ez valami kegyetlen durva volt. Mikor elkezdődött, a rakéták előtte 90 fokba mentek fel, utána meg 45 fokosan szálltak fel, úgy fujta, és a közönség felett robbantak fel (én se voltam messze). Jött a szél, alig bírtam nyitva tartani a szemem. Aztán éreztem, hogy pár csepp eső, és utána láttam elindult hátul a tömeg egy része, mászkáltak át a korláton. Utána láttuk hogy elmósodtak a rakéták, aztán meg már rólunk is fójt a víz, és ronhantunk a metro fele. Halolttuk hogy kopog a jég, ezért gyorsan a széllel ellenkező irányba beálltunk egy autó mögé, mint egy kommandos :D. Csak homály, meg a házak felett a sárga és piros fények, tüzijáték robbanások. Aztán mikor már csak erős eső esett, elindultunk tovább, és mentünk a tömeg után. Aztán elértük a földalattit, ahol majdnem 1 perc volt lenyomni magunkat az aluljáróba. Utána benyomtuk magunkat a földalattira, és utána mikor már kiszálltunk már nem volt olyan nagy eső ...
Az már nem is annyira számít, hogy 20 centis vízbe jött a busz is, meg a másik utcán kelett jönnünk, mert az utca televolt kidőlt fákkal, meg víz az utakon. (13. kerület).
Na minden esetre túléltük. Hát azért csípte rendesen a hátunkat az eső (szerencsére csak ahátunkat érte, mert arra fújt amere mentünk.
Huh, elöször onnan a lánchíd felöl jöttünk, és gondolkoztunk hogy ne üljünk-e le ott a rakparton. Nincs korlát, alattunk rögtön víz... (anyukám persze nem akart - szerencsére). -
#112 jah csak nem vágodott volna fel a tetőre pár felnem robbant rakéta... -
#111 Kint voltam, és tuti hogy tovább ment a műsor, láttam nem néztem csak láttam. -
#110 az üzenet a szokásos..a természet diktál mi meg max szerencsések vagyunk. -
#109 Van leállító, a híradókban mutatták, hogy jelenetenkként külön-külön indítják el a rakétákat.
Amúgy ha leállítják őket, akkor is ez lett volna, hisz hiába ment tovább az emberek már menekültek. -
#108 Sztem meg nem, de hát én nem is vagyok megkeresztelve. :) -
#107 Attól még,hogy leállt volna a műsor ugyanúgy ott van az a pár százezer ember a vihar közepén... -
#106 kicsoda? senki... magyarországon? nemtudok neveket nemis akarok de volt valami pénzmosós köcsög meg seftelős lejmolós buzernyák mindenki tudja mitcsinált Őis elismerte erre mostmeg 2év szabadláb után elnézték neki... -
TommoT #105 azért nem állították le, mert az még plusz botrány, hogy nem fejezték be és demszkynek nem tesz jót a választáson
vagy télleg programozott volt és nem merték lekapcsolni, de az meg nagy hiba
külföldön van terv arra, hogy mi lesz ilyen esetben!! csak mo-n nincs, itt siettetnek mindent (dezsávü...combino)
forrás: kuruc.info (a vége érdekes, a többit már tudjuk)
Tűzijáték, halottak: A kormánynak nem volt katasztrófaterve
2006-08-20. 22:26:46
Az MTV felvétele
Az MTV felvétele
Három vagy négy halottja és mintegy száz sebesültje van az előzetes adatok szerint a vasárnap esti budapesti viharnak - közölte a katasztrófavédelem ügyelete. A gyerekek elsodródtak szüleiktől, a tűzoltóság és a rendőrség próbálja megtalálni a kicsiket. A Meteorológiai Szolgálat egy órával a kezdés előtt figyelmeztetést adott ki, hogy vihar várható, de ez nem érdekelte az illetékeseket. A Batthyany téren ledőlt a délután légiversenyre épített média-tribün, a Clark Ádám téren egy fa dőlt a tömegre. Mindkét helyszínen egy-egy halálos áldozata és több sebesültje volt a baleseteknek.
Ahogy a meterológusok megjósolták, pontban a tűzijáték kilenc órai kezdetekor érte el az orkánszerű vihar Budapestet. A hirtelen feltámadó, erős szél, majd a nyomában érkező sűrű zápor miatt sokan azonnal hazaindultak volna a tűzijáték-nézőből, de sok sikerrel nem járhattak.
Aluljáróba menekült, aki tudott
Aluljáróba menekült, aki tudott
A tüzijáték elején az eső lezúdúlásakor igazi világvégehangulat és kisebb pánik alakult ki Budán a Margit körúton. Szülők kisgyerekekkel futva menekültek haza, miközben a tetőről cserepek estek le, a kitört ablakokból üvegszilánkok zuhogtak a járdára, több helyen megszólaltak az autók riasztói, a hegyről pedig patakokban zúdult le a víz. Az eső a nagy szél miatt vízszintesen esett, így látni egyáltalán nem lehetett.
Az Árpád-hídnál percek alatt százak gyűltek össze a 26-os busz megállójában, sokan pedig gyalog menekültek. Részben miattuk, részben pedig az átláthatatlan eső miatt átmenetileg az autóforgalom is megállt, a kocsik sorra húzódtak félre elakadásjelzővel.
Pánik és ütközés a dunai hajókon
A Zsófia főhercegné nevű hajónak az ütközés következtében beszakadt az oldala, jelenleg már egy pesti kikötőben áll. Az ütközést követően pánikhangulat alakult ki a fedélzeten, azonban személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés. A vihar miatt a közszolgálati televízió félbehagyta közvetítését, s csak az egyik kereskedelmi csatornán lehet követni az eseményeket.
Az Országház előtt tartózkodó Nagi Gazdaság munkatársának a beszámolója szerint a Kossuth tér egy pillanat leforgása alatt csatatérré változott, az hihetetlen erejű szél minden mozdíthatót felkapott. Repültek az alakalomra felállított sátrak, reklámernyők, a környékbeli vendéglátóhelyek pillanatok alatt megteltek bőrig ázott emberekkel.
Ezernyi telefonhívás, segélykérés
Ezer meg ezer felhasználó hívta a tudakozót, hogy az ELMÛ hibabejelentőjének számát megtudja. A sok hívás miatt az ügyelet több, mint húsz perces várakozás után sem tud hívásokat fogadni. A Tűzoltóság, illetve a Katasztrófavédelem telefonjait hívva is minimum tíz perces várakozásra kell számítani.
A Független Hírügynökség folyamatosan keresi a tűzoltóság és a mentők ügyeletét, de a vonalak egyelőre túlterheltek. Egyelőre annyit tudni, hogy rengeteg a riasztás a fővárosban: többfelé fák dőltek ki, volt, ahol tető szakadt be. Az Országos Mentőszolgálat minden munkatársa a riasztásokat fogadja - mondta a mentőszolgálat egyik ügyeletese.
A kormánynak nem volt terve, Danks megszeppent
Danks Emese kormányszóvivő, akinek szeretője állami megbízásokat kap, érdemben nem tudott semmilyen felvilágosítást adni arról, hogy volt-e valamilyen terve a kormánynak az ilyen katasztrófa esetére. László Boglár, a kormányfő sajtófőnöke fél órán belülre ígért tájékoztatást. Az MTI érdeklődésére az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese elmondta, hogy a várható viharról csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság kért tájékoztatást, a budapesti tűzijáték szervezői és a kormánykörök, vagyis a megrendelő sem.
A Nexus szervezte az állami ünnepet
Immár harmadszorra esett a kancellária választása a Nexus Reklámügynökségre, mint az állami ünnepek szervezőjére. A társaság debütálása nem sikerült valami fényesre: 2003. augusztus 20-án ők szervezték alválallkozókkal az égi parádét is. Az esemény azért emléítésre érdemes, mert ez volt az a tűzijáték, amelynek során kigyulladt egy tűzijátékrakétákkal teli uszály, illetve lángra kapott egy platós teherautó is. A cég a fiaskó ellenére a 2005. március 15-ei ünnepség szervezési jogát is elnyerte, illetve ők nyerrték a mostani augusztus 20-ai esemény szervezésének jogát is. A Nexus a Miniszterelnöki Hivatal oldalán szereplő adatok szerint 208,3 millió forintért vállalta az ünnepség és a tűzijáték megszervezését. -
#104 elirtad az idézőjelet vagy ezt is mondták hogy szánalom? -
#103 ? hö? nemértem sry...
monnyátok ,hogy diló vok de istennek ezzel üzenete volt :| -
#102 Most az RTL-en mutatták hogy tényleg ment tovább a műsor. Ha nincs leállító mechanizmus (márpedig amint kitört a vihar azon nyomban le kellett volna állítani), akkor az ismét egy ok amiért tuti nagyon rá fog fázni valaki. -
Dexantreal #101 Eléggé mellé fogtak a kis esővel szvsz -
#100 az x halott és x*5000 sebesült már a kisbetüsrészben volt? -
Dexantreal #99 Nyugi. Biztos túlélte, bebújt valahova satöbbi -
#98 Most kez lenyugodni nővérem .. már bír rendesen beszélni a sokk után mondta ,hogy össze vissza repültek a tüzijáték darabjai...
A szervezőktől kérdezték az emberek ,hogy nem e lesz baj (látták a nagy felhőket) Válasz: ugyan csak kis szél meg eső mit árthat :S -
#97 legjobb lánybarátom akit mindennél jobban imádok meg ottvolt mostmeg nemeléhető ... -
#96 a hűtő volt a teraszon és valszeg ott erősebben fújt a szél mint az utcán..... -
#95 még jó hogy nem voltam az országban...
részvét -
#94 hűtőt teraszmagasságra emelni... :S fa meg lehet korhadt, öreg, meg annak nagy a felülete, mind1 nemvoltam ott, csak furcsa azon az alapon gyerekeket is kellett volna repítenie ide-oda -
#93 haverommal ki akartunk menni a tűzijátékra...a batthyány térre. Hálistennek nem mentünk mert dolga volt -
mod #92 Ja, hihetetlen nagy fákat csavart ki tőből a szél -
zoolee #91 Az igen.
-
#90 oks...
mostis látszott az RTL-en hogy ottvan már mindenki fedezék alatt a háttérben meg nyomatják a tüzigecit -
#89 szerinted 1 nagy fa hány kíló? milyen erő kell hogy azt kidöntse. -
#88 nem? ne legyél ebben biztos. -
#87 egy hűtő legalább 50kiló ... akkorát nem emel fel ekora szél...