74
-
dez #34 Miféle TV az? Én a monitoromon is látom a hibákat.
És persze azt is, hogy a HD-s cuccok sokkal jobban néznek ki. -
dez #33 20-25 év múlva? Addig 5x. :D -
sgbo #32 Hát van egy 120centis TV-m(HDTV-de ez most nem számít úgyse). Ez elvileg ugye elég nagy és kijönne rajt a minőség romlása. De én még NEM találkoztam olyan DVD-vel (pedig legtö DVD-m másolt), ahol kockásodott volna a kép, vagy bármilyen zaj lett volna.
Még az átlagos DivX filmek is nagyon szépek rajta (csak néhány van ami kockásodik/mosódik néha, de az rossz minőségű, kis méretű)
Ezek után valaki próbálja megmagyarázni nekem hogy a DVD nem jó minőségű, és szükségem van ezekre az új gagyiságokra.... -
dez #31 Aha, ha jól emlékszem, te írtad azt a 60cm-es tévé 4m-ről nézvét, hát egészségedre! :P -
#30 Hát nem éppen jobb moziban nézni (végig ülni azokban a kényelmetlen székekben 2 órát, és bámulni a filmszalag hibáit) :\ normál méretű kijelzőn kell nézni a dvd-t, és minden megoldva... nem homályos, nem kockás, látható az egész film, ennyi. -
metaljesus #29 ááá, aszittem egy UltraHDTV screenshot van a link alatt :) na arra azért kíváncsi lennék -
#28 Vizuális embereknek itt egy kép. -
#27 Nembaj, kb 20-25 év múlva cserélheted is le. :D
"Ultra HDTV: a következő generáció (2006-06-10)
Még igazából a sima HDTV sem terjedt el, máris a továbbfejlesztésen dolgoznak.
Az otthonokba még alig költözött be a HDTV, de máris azon dolgoznak, hogy tovább fejlesszék a szabványt. A mostani HD felbontások a következők: 1280*720 és 1920*1080.
A japán NHK működés közben demózta új UltraHD rendszerét, mely a jelenlegi HD felbontás 16-szorosát nyújtja (négyszeres vízszintes és négyszeres függőleges pixelszám), vagyis 7680x4320-as felbontást kapunk, mely egyáltalán nem elhanyagolható. "Jelenleg még csak 2 UltraHD kameránk létezik, de 20 éven belül a lakásokba is eljut ez a formátum" - mondta Kojhi Mitani az NHK-tól.
De nem elég a képet megnövelni! A mérnökök úgy képzelik el a dolgot, hogy mindez egy 22.2 csatornás hangrendszerrel fog párosulni. Video itt ! Az ultra HDTV-t egy konferencián demonstrálták. Csak érdekességképpen, a konferencián a képet egy 10 méter képátlójú vászonra vetítették és ez a 12 perces UHDV demóanyag 3.5 terrabyte helyet foglalt el. Ami 3500 (pontosan 3584) gigabyte-nak felel meg. Hát mindenesetre nem semmi." -
#26 Azt nem értem, h a újsághoz DVD-mellékletként adott film után, miért nem kapnak a kiadók jattot??
Hiszen még a nyomtató árában is van ilyen sarc..
Vagy félreértettem a cikket? Egy újság csak a filmkiadó bele1ezésével adhat vmit mellékletként, nem? -
#25 Nekem is volt S-VHS-es műsoros kazim. El is adtam jó pízért. -
dez #24 A film nem lesz tőle jobb, csak épp nem egy homályt bámul az ember.
Mélyebb mondanivalójú filmet is jobb moziban nézni... Akkor most képzeld el, hogy egy DVD felbontású, összetettebb mozgásoknál kockásodó, és amúgy is mpeg-zajos képet vetítenének... Szerintem anyáznál rendesen. (Hacsak nem vagy rövidlátó, és nem hordasz mégsem szemüveget/kontaktlencsét.) -
tgunda #23 "990 forintért lesz@rom, ha a magyaron kivül nincs..."
Rajtad kívül más is van a világon. -
#22 Tényleg nem, valahogy egy film nem lesz attól jobb ha a szereplők ragyáit is nagy felbontásban láthatjuk :\ látványos filmeknél viszont jó. -
nedudu #21 990 forintért lesz@rom, ha a magyaron kivül nincs más rajta, sőt az extrákat is szemétbe dobhatják. A film kell és más semmi. Mondjuk legyen így 500, extrákkal 990.
-
dez #20 Dehogynem. Láttál te már egyátalán (jó minőségű) HD-s anygot, akár csak monitoron? Persze egy nagyképernyős HDTV-n, vagy HD-s projektorral az igazi. -
tgunda #19 A 999 Ft-os dvd-ékből elegem van. Egyrészt a fizikai minőségük gyenge, több helyen is tapasztaltam, hogy nem minden lejátszóban működnek tökéletesen, másrészt teljesen le vannak csupaszítva. Például csak magyar felirat, semmi eredeti vagy egyéb nyelv. Vettem én már sok 4-5 eurós dvd-ét külföldön, azokkal semmi baj sincs s ugyanannyi anyag van rajtuk, mint itt a több ezer forintosokon. -
sgbo #18 De annyival nem lesz jobb hogy megérje lecserélni a DVD filmjeidet... -
nedudu #17 Azért ez a nem volt sehol kicsit erős nem gondolod? Lásd az életrajzátéletrajzát.
-
#16 "Annak idején ha jól emlékszem, Travolta nem kért pénzt a Ponyvaregény szerepéért, csak a szállását fizették, mert a forgatókönyv elolvasása után nagyon meg akarta kapni a szerepet. Kíváncsi vagyok, hogy más nagy nevű színészek mikor tennének ilyet... :) "
Akkor Travolta sehol nemvolt,és örült,hogy egyáltalán kap szerepet.
Onnantól ívelt fel megint a pályája.
© dez -
dez #15 Sok "műsoros VHS" kazetta nagyon tré minőségben lett másolva, főleg itthon! A videotékás kazetták 95%-a is ilyen volt. Az is egy dolog, hogy a többszörös másolással pluszban drasztikusan romlott a minőség. De nekem pl. volt igen jó minőségű külföldi kazettám. Tévéből is szoktam felvenni (családi használatra), az is egész jó - sokkal jobb, mint szerintem hiszed. (Persze az sem mindegy, milyen a videomagnó.) Ezekhez képest nem olyan hű de nagy ez az ugrás.
(BTW, téves adatok szoktak előkerülni a VHS felbontásáról. Most nem mennék bele, mit értenek félre egyesek. Nos normális esetben a felbontása nagyjából 600x576 körül van. Rosszabb esetben a vízszintes bontás romlik. A DVD-é 720x576.)
Ugyanakkor a DVD-t nem nevezném tökéletesnek. Persze jobb, mint a VHS, de a tökéletestől messze van. Egy méretes, HD-s megjelenítőn bizony a DVD sem nyújt éppen "tökéletes" látványt. Részben a kis felbontás, részben a tömörítés miatt.
(Mivel videostúdiókban is dolgoztam, volt szerencsém látni tömörítettlen forrás-anyagokat, és hát a belőlük készült DVD a nem túl magas bitrátás mpeg2-jével eleve eltávolította a "tökéletestől", még SD bontásban is.)
A HD-s cuccoknak nem csak 5x nagyobb felbontása lesz, hanem a jóval nagyobb bitrátához társuló h.264/VC-1 kódolás által még szebb a kép. -
sgbo #14 A jobb minőségen (amihez egyrészt TV is kell, másrészt nem is érzem szükségét hisz DVD minősége is tökéletes - persze a mostani gagyi filmekhez lehet hogy kell a mégélethűbbrobbanás hogy valami minimális élvezeti értéket adjon..) semmit.
DVD pedig millió ponton jobb mint VHS volt. márföldekkel jobb minőség, ami idővel nem romlik, lehet könnyen a kívánt részt nézni, extrák, több hangsáv, felirat, kissebb helyen elfér.... ezek azért akkora előnyök hogy megérte lecserélni a VHS-t. -
fourgee #13 "Szerintem tök értelmetlen megvenni egy filmet, hogy aztán az ember megnézze egyszer vagy éppen egyszer sem, mert már látta és csak azért veszi meg, mert akkor tetszett neki és hogy de jó, hogy ott fog porosodni a polcon, mert hogy az egy jó film."
Hát én nem vagyok Alzheimer-kóros, mégis a kedvenc filmjeimet már nagyon sokszor láttam. Indul a bakterház, Ford Fairlane, Ali G, stb. Az utóbbi kettő sajnos csak DivX-ben van meg. Ford Fairlane-t egyáltalán nem láttam még boltban DVD-n, Ali G-t meg akkor, amikor nem volt nálam pénz, és amikor visszamentem már nem volt ott. Azóta se találtam sehol sem...
"A másik, hogy tényleg nem arra kéne támaszkodni, hogy x színész játsza a főszerepet, és akkor majd úgy is megveszi a birkanép! Alkotni kellene, nem sírni, mint 1 fürdősk*rva!"
Annak idején ha jól emlékszem, Travolta nem kért pénzt a Ponyvaregény szerepéért, csak a szállását fizették, mert a forgatókönyv elolvasása után nagyon meg akarta kapni a szerepet. Kíváncsi vagyok, hogy más nagy nevű színészek mikor tennének ilyet... :) -
dez #12 Hát azért de... -
torjoz #11 Nem kell milliárdokat adni 1-1 Hollywood-i színésznek sem, és egyből meg 10-20X -eznék a nyereséget 1-1 filmen!!! Így esetleg eljutnánk odáig, hogy a premierfilmek nem 6-8k ba kerülnének(ha nem több, nem igen vásárolok DVD-t)!
A másik, hogy tényleg nem arra kéne támaszkodni, hogy x színész játsza a főszerepet, és akkor majd úgy is megveszi a birkanép! Alkotni kellene, nem sírni, mint 1 fürdősk*rva! -
echo #10 Hát én még egyetlen DVD-t nem vásároltam és nem érzem úgy, hogy valami kimaradt volna az életemből. Szerintem tök értelmetlen megvenni egy filmet, hogy aztán az ember megnézze egyszer vagy éppen egyszer sem, mert már látta és csak azért veszi meg, mert akkor tetszett neki és hogy de jó, hogy ott fog porosodni a polcon, mert hogy az egy jó film. -
sgbo #9 csakhoy DVD uán nem akkora ugrás HD-DVD meg BR mint VHS-től DVD volt... -
castorr #8 Ilyen nekem is kéne:D -
Morden23 #7 Ha nem is feltétlenül parasztvakítás, de tudatos piaci átalakítás. Ha emlékszel, a dvd-nek is kellett némi idő, hogy "beérjen". Amikor ez megtörtént, gyakorlatilag mesterséges szinten befagyasztották a VHS és SVHS műsoros kazetták árait egy elég buta szinten (3-5000 HUF), ami meggátolta az egyszeri embert abban, hogy a filmjeit eredeti kazettán vegye meg. A tévéből meg már senki nem akar felvenni, mert nem egy élmény az X-szeres megszakítás reklámokkal. Mozicsatorna (pl. HBO) sem a legjobb megoldás, mert legtöbbször ócska filmek, önismétlés, esetleg ócska filmek ismétlése megy, és ezért megintcsak pénzt kéne kiadni. -
sgbo #6 pont ezért tolják HD-DVD-t meg Blue-Rayt: vedd meg megint az egészet újra....parasztvakítás. -
#5 "A kiadók, filmstúdiók elsősorban a kalózok számlájára írják, hogy csökkennek a DVD-filmekből származó bevételek"
és arra nem gondolnak hogy xar filmeket csinálnak és azért csökken? 1 kezemen meg tudom számolni az utóbbi 2 év filmjei közül melyik volt az amire azt montam hogy elmegy... nem is emlékszem olyanra ami tényleg tetszett volna! -
CsőKujts #4 Meg talán az is hozzájárul, hogy még ennyi idő elteltével uis méregdrága. -
#3 nem olvastam el a cikket,mert nem érdekel a multik nyavajgása hogy kevés a millójuk,de az a dvd-állvány ami a képen van nagyon kéne,nem tud valaki valami infót róla?? -
winnie #2 nagy sikerek vannak, kultok is vannak - bár a kettő nem egy és ugyanaz.
meg aztán a dvdeladások is valamikor eléri a zenitet és úgyis jön a hddvd, ami újból hozhat bőséges bevételt. -
Morden23 #1 Egyszerű a megoldás. Mára már mindenki sikeresen felvásárolta a szintén mára már kiadott összes olyan filmet, amit az adott perszóna kult-nak, kedvencnek, megvásárlásra érdemesnek tart.
A mozifiilmek sikerességén is látszik, hogy az emberek kicsit "unják magukat", nem születnek igazán nagy kultok mostanság (ez a kijelentés persze nem igaz, de értelmezhető a szituációra).
Az igazi fogyasztóréteg, aki minden szart megemészt, a tizenX-huszonX-harmincX meg lassan eljutott addig a "műveltségi fokig", hogy nemhogy dvd-t, de újságot sem nagyon vesznek. Ők már bizony letöltenek.