29
TV studióba való hasznos programok
  • mod
    #29
    Csak egy "alapszabályra" szerettem volna felhívni a figyelmed, miszerint egy ember nem tud csinálni TV-t, viszont egy el is tudja rontani.
  • Norby86
    #28
    Bocsi de nem értem amit másodszorra irtál,hogy 1 ember nemtud tv-t csinálni. Én csak azt irtam hogy adót lehet épiteni és sugározni is rajta,akkormeg mondhatjuk tv-nek,nem? Persze komoly müsorokat jellel ellátva nemlehet jelen állás szerint pár fillérböl,de ha mostépitessz te egyedül egy tv-adót akkor mértne adhatnál rajta bármit? Egy TV adó összeépitése nemkerül sokba. Azt meg lehet TV-nek mondani szerintem. De énmondom mindenki saját felelősségre csinálja mert aztán jön az ORTT ésdádá lessz.
  • Norby86
    #27
    Ja meg elfelejtettem mondani ahhoz hogy tekábelen adjál nem kell sok minden,megnézed táblázatokban MHZ szerint vannak feltüntetve az adók. 239,25MHZ,aztán 312,25MHZ,namost annyi kell ehhez hogy csinálj egy (attolfügg mennyire akarod hogy messzire menjen) TV adót,bár necsinálj mert illegális. :) Szóval ha ez megvan behangolod mondjuk 312,25MHZ-re. ÉS bedugod neki a pár kilométer hosszu kábeltamin a jel szépen elmegy a házig,persze nem ilyen kis vékony kábelon hanem olyan ökölnyi vastag koaxon föld alatt vezetik leginkább. Hozzáteszem nem árt leilleszteni az adóba benemő kábelt 75ohm-ra mert különben hacsak rádugodakkor szét éghet a végfok. Olyan 10 wattalkörülbelül az elégkábel tv nek elkezdikadni és az olyan pontosan nemtudom de jópár kilóméterre elmegy a kábelon. Majd ha több csatornát akarsz értelemszerüen több adót kellmás frekikre állitani és arra is ugyanazt a kábelt rádugni és az adók közti zavart jól megszürni. De inkább felejtősez a dolog,1 hogy drága,másik meg hogy minek otthoni kábel tv? :) Poénnak jó amugy. De akkormár azis megteszi ha több videot rádugsz a tv re és behangolod külömböző frekikre. :D Na de szerintem irjunk inkább arrolamiért nyitottam a topikot,ha van valakinek még ötlete logó plugin vagy logó kreátor online adásokhoz az szoljon! Köszi
  • mod
    #26
    Ha normális adást akarsz csinálni, akkor milliókat kell belefektetned.

    Ja, és egy ember nem tud TV-t csinálni...
  • Norby86
    #25
    Igazábol kábelen nem adtam soha adást mivel vidéken mikor nyomattam neki a dolgot akkor ott csak tetőantenna volt. :) Szerintem kábel tv-n nem lehetne sugározni,mivel a kapcsolódoboz,legalábbis a csillagpontos rendszereknél ugyvan kialakitva hogy külön van a főkábel rákötve minden lakásra és külön vannak csomagok és ha te előfizetsz mondjuk HBO-ra akkor a szerelő odébbdugja eggyel a kábelod és már van is. Kapcsoló szekrényhez persze kulcs kell. :) Namármost mivel főkábel csatlakozik a külömböző háztartásokra ezért a főkábelre kéne kötni az adást. Ha a Háztartásban lévő kábelre kötöd,max zavart tudsz elérni a többi háztartásban,de jel nemfog visszafelé átmenni rajta énszerintem. Bár ezt nem próbáltam még meg itt pesten nemis merem. :) Én eddigi legnagyobb teljesitményü adóm 16 watt volt. Ezt egy 5 elemes antenna meg 4*ezte. Tehát 64 watt.Az olyan 20 kilométerre elszolt ha jo idő volt.Persze ehhez kellett jó vevő is. (Megjegyzem nemjó nagyteljesítményü adót,akár 500 watt a szobádba rakni,hacsak nem akarsz agyrákot idő elött a sugárzástol.) Meg egy érdekesség még 1 kilowattnál ha antenna elé állsz kezedben egy mondjuk 60 wattos égővel és a végére az égőnek raksz egy koax kábelt és végét a koaxnak megfogod illetve te földeled akkor az égő világit a kezedben. :) Winamprol annyit hogy jah énis birom meg olcsó meg jó,net rádiózás/net tv sugárzásra kitünő,csak kérdés mennyien nézik. :) Mert hobbi szinten végülis jó. Logót beletudom égetni asszem erre a pinnacle videoszerkesztője is képes. De ez mint irtad elégpepecs és időigényes munka. Főleg ha egy 3 órás anyagba akarod ezt beleégetni. :) Winampra lehetne ilyen plugin,de ezen belülegész shutcast rendszerre ráférne már egy fejlődés. Szóval most 2 választásom van.:) Nyerek a lottón és veszek egy ilyen programot meg gépethozzá pár millióért. Vagy éjjelnappal böngészem a googlet és keresek valami egyszerü ám logót kreáló progit,persze amilyen szerencsémvan abban meg nemlessz online stream ésnemtudom kijuttatni netre. :) Winampra lenne tényleg jó a logó plugin.
  • ColdFire
    #24
    csak ez a sok cigány, eszméletlen...
    na inkább pm :D
  • DJviolin
    #23
    Hát ilyen szép szerintem nincs. Legalábbis ha a belvárosban maradunk. A külterület olyan, mint bűrmelyik más városé. De mondom, hogy nagyon szépnek tartom Kecskemétet.
  • ColdFire
    #22
    netán van más város is MO.-n? :P
  • ColdFire
    #21
    hát jóhogy az vagyok:)
  • DJviolin
    #20
    Bezony. Oda járok suliba. Meg tőle 16 km-re lakok jakabszálláson.

    Netán te Kecskeméti vagy? :)
  • ColdFire
    #19
    Kecskemét rulz :D
  • DJviolin
    #18
    Egyébként én annyira nem értek az ilyenekhez, de milyen kártya, vagy egyáltalán milyen kütyü kellene ahhoz, hogy én adást szorhassak mondjuk kábelen?

    Nekem a Winamp is jó lenne, mert olcsó (ingyenes :D), a logót meg beleégetnénk magába a videófelvételbe. Persze nagymértékben megkönnyíteni a dolgunkat, ha ezt nem kellene minden videófelvételnél eljátszani.

    Szerintem biztos van valami logó plugin winamphoz is. Legalábbis jó lenne.
  • Norby86
    #17
    Ilyen dolgok nekünk is voltak,hogy éppen nem volt megszürve a KF fokozat az adónál és kifele ment a zavarójel,legelösször is rákell rakni jónagy szürőt és bedobozolni,meg ha télleg zavarmentes adót akar az ember jól lekell illeszteni a kimenetnél az antennát pont 75ohm-ra. Amugy épp nézem ezeket a programokat (adáslebonyolító) tetszenek. :) Igazábol nekem csak az kellene hogy kirakhassak valami jelet a sarokba hogy xy tv,már akkor megvan az örömöm,a listát még winampal is meglehet szerkeszteni.
  • Norby86
    #16
    Én már régebben rádióztam kalózba vagy 3 évet,aztán haver is csinálta olyan 1 kilowattal szolnokrol felszolt pestig. Aztán mikor kijöttek hozzá hogy mivan akkor még HIF nemtudom most HIF-nek hívják e de a kezükbe nyomott 1 doboz cigit,meg adott nekik egy komplett rádióadót amire aztmondta ez müködik tökéletesen,holott a tranyó benne levolt égve. :) Kivülröl nemlehetett látni,aztán többször visszatértek hozzá,mire épitett egy olyan antennát ami nem abba az irányba ad amibe az antenna áll,reflektorokkal megoldotta,illetve ilyen érdekes elipszis alakban sugárzott,igy a mérőkocsi ment 5 métert ház elött besistergett az adó de távolodva meg javult. Elég okos gyerek volt csak aztán megszakadt a kapcsolat. Olyanokat tudott csak néztem. Nekem is ő épitett annó adót,aminek a rajzát örzöm,de már nem sugárzok semmit. :) De én speciel most arra gondoltam hogy itthon ha másnem rákötöm videokártyát a tv re és kiváncsiságbol megcsinálnám,vagy netre kinyomnám. Márcsak azért sem kalózkodnák most mert Pesten lakom aztán itt már azértszolnak ha véletlen bezavarom a szomszéd tv-jét mákokkal meg csíkokkal.
  • Neoncsoves
    #15
    up= tetszik, :) Jah meg sztem ha elkapnak kicsit drága
  • akyyy
    #14
    a netes rádiózásért is kell kemény jogdijat fizetnia nevesebb netrádiók fizetnek is, az iylen hobbiszinten, max 6 hallgatóságikat..... no comment inkább
  • mod
    #13
    Ez mind sok-sok millióba kerül.
  • F1re
    #12
    lol ez a tortenet teccik ha igaz ha nem :D:D
  • DJviolin
    #11
    Ezt már a gyakszi tanárom mesélte, hogy valaki kacárkodott egy poloska megépítésével az Alföld legszebb városában. Megépítette hát a technikát (Kandó műszaki fakt rulz), majd pedig önelégült arccal üzembe helyezte azt a szerkezetet, ami ELMÉLETILEG 2 méteres körzetben vette volna a hangot, és a 100 méteren belül lévő bármilyen rádióval lehetett volna venni az adását egy megadott frekvencián (ez egyébként tényleg működik, egy évfolyammal felettem járó haverom épített egy működőképeset). Azonban a csodás technikában valami rosszul sült el, és a pár háztömbös EGYFREKVENCIÁS szórás helyett az EGÉSZ városban ZAVARÓGÉPKÉNT müködött MINDEN FREKVENCIÁN, és semmilyen rádióadót nem lehetett fogni, ameddig be nem mérték, és jól meg nem agyalták a gyökeret. :)
  • DJviolin
    #10
    Egyébként nem tudom, hogy itt ki látta a Kalózok című zenés magyar filmet, amelyben a kalóz rádióadó (jogdíj no rulz) egy Volkswagen Transporter csomagterében volt, hogyha bemérik őket, akkor beszüntetik az adást és lazán arrébbpozicionálják magukat, és így a fináncok csak a hült helyüket találják meg. :) Ezt hűen visszaadta a film.

    Egyik rádiótechnikás haverom haverja is ráb*szott. Az ember azt gondolná, hogy ezek a bemérő fináncok csak a nagyobb városokban razziáznak, pedig higgyétek el, hogy nem. Valahol a román határ mellett lakik ez a gyerek, és egy kis helyi adót működtetett. Egyszercsak becsöngettek hozzá, és Jó napot kívánok szétnéznénk! Szét is néztek, és nem elég, hogy megvágták 100ezer forintra, de mindent lefoglaltak végérvényesen. tehát az antennától kezdve a számgépen és a keverőpulton át mindent vittek. És ez csak rádióadó volt.
  • DJviolin
    #9
    Egyébként egyik ismerősöm mesélte, hogy amikor rádiós volt, akkor adáslebonyolítónak Norton Commander-t használtak (még az MS Dos-os időkben) a rádiónál. Csak bedobálták a számokat, és elindították sorba a lejátszást. vagy amikor reklám ment, akkor bevágták a reklám blokkot. Szerintem Windows alatt a Total Commander-rel hasonlót összelehetne valahogy hozni. Bedobálni a videófelvételeket a listába, és rányomni a folyamatos lejátszást.

    Vagy még a Winamp netes tv/rádió lejátszómodulja, csak nem neten nyomatnánk, hanem rendes tv-n (kábel, parabola, antenna).

    Persze itt is a jogdíjak. Egyedül a netes szórásért nem kell semmilyen jogdíjat fizetni az Antenna Hungáriának és az ORTT-nek.
  • DJviolin
    #8
    Mellesleg én a helyedben nem kacérkodnék még csak egy két háztömbnyire leszűkített adáscsinálással sem, mert ha véletlenül pont arra jár egy bemérőkocsi, akkor kemény 100ezrekre megvághatnak. De ha mondjuk kábelen próbálkozol... Ott nem tudnak rádióhullámokkal bemérni, de ott is betudnak. Szal az is veszélyes.
  • DJviolin
    #7
    Például a Darim FS1000-es

    Ha esetleg sikerül valahonnan beszerezni magát a programot, akkor még mindig meg kell szerezni a hozzá tartozó számgép kártyát, és ha akarod, akkor még pluszba a keverőpultot is. Az FS1000-es ára 900ezer körül van.

    Persze nem ez az egyetlen adáslebonyolító:
    Google keresés: adáslebonyolító program

    Üdv:
    DJviolin
  • Duddits
    #6
    Live! Home Sex...
  • CheAteR88 #5
    jo téma
    de mit fogsz sugározni mien müsorokat?:)
  • Palinko
    #4
    kielégítőbb válasszal tudnál szolgálni?
  • Neoncsoves
    #3
    up
  • Palinko
    #2
    tetszik a téma.engem is érdekel,csak engem annyi külömbséggel,hogy ha engedném a tv -t az a neten menne...
  • Norby86
    #1
    Sziasztok!
    Elöbb támadt az az ötletem hogy szivesen csinálnák hobbibol itthonra magamnak egy kisebb tv adót persze az hogy hogyan sugárzom legyen titok. :) De a lényeg amiért nyitottam ezt a topikot az azlenne hogy milyen menedzselő program létezik amiket pl RTL Klub is használ? Gondolok ittlegfőképpen arra hogy a logót hogyan lehet kirakniegy adásra? Milyen rpogram kell ehhez? Illetve mely program a leg célszerübb ilyen adások lebonyolitására? Régebben tudtam hasonló progit de nemtudom már mivolt. Ha valaki tudna ebben segiteni megköszönném.