9
-
DKm #9 OFF: Az a csajszi igazán becsöngethetne hozzám. -
blaze #8 OFF
Ezt bírom az SG-be: zene+jogvédelem=jó csaj képe, miközben zenét hallgat.
Vajon hány hasonló képet gyűjthettek már be előre?
ON -
Selbamaci #7 Egyreszt a cikk kurvara nem pontos, masreszt nem is errol szol a helyzet.
Az iTunes Music Store-ban megvasarolt dalokat barmilyen mp3 vagy egy audio lejatszon le lehet jatszani. Ketsegtelen, adott esetben kell egy kozbulso lepes, nevezetesen ki kell irni hagyomanyos audio cd-re, es onnan lejatszani, vagy visszarippelni. iPod eseten ezt nem kell, de az Apple sohasem mondta azt, es a felhasznaloi szerzodes sem mondja azt, hogy tilos masik mp3 lejatszon lejatszani.
Amugy az Apple fele felhasznaloi szerzodes messze-messze a legbaratsagosabb szerzodes, amit szerzoi jogok teren lattam (persze a teljes szabadfelhasznalast kiveve).
Amugy meg nem kotelezo iPod-ot venni, van egy rakas mas mp3 lejatszo is, eggy rakas mas zenebolt is. A tobbi lejatszo es bolt se nem dragabb, se nem olcsobb, szoval a fogyaszto igazan eldontheti, mit akar. Kabe ugyanolyan a helyzet itt, mint a jatekkonzoloknal. Senki nem akar Playstation jatekot lejatszani xbox-on. -
Cat #6 az itunes kvázi monopolhelyzetben van, amit vagy száz éve tiltanak a versenytörvények. -
DKm #5 Elsősorban nagy kár, hogy Magyarországon nem működik az ITMS. Másodsorban aki ITMS-ben vásárol, az elfogadja azt a bizonyos szerződés, ami kimondja, hogy csak és kizárólag iPod készüléken, illetve iTunes programmal lehet a letöltött számokat meghallgatni. Ha valaki ezt nem így szeretné, annak van kismillió más egyéb online zenebolt. Akkor nem értem, hogy mi ez a nagy felhajtás. Senkinek nem kötelező ITMS-ben vásárolnia. Ja és bennem felmerül még egy utolsó kérdés: Akinek van iPod-ja miért akarna más hordozható lejátszón zenéket hallgatni? (tapasztalat) -
Flashy #4 hangyányit kisarkítva: vettem egy dvd-t de nem veszi be a videolejátszó, perelek. mindenki tudja mit vásárol, nem mondták sose hogy bármin lejátszható... -
#3 Mindkettotoknek igaza van bizonyos dolgokban, ennek ellenere nekem edes mindegy kik vasarolhatnak az iTMS-ben, mi ugysem tudunk itthonrol (ez nagyobb gaz). Masreszt azt nem ertem, hogy pl az XBOX live is az xbox-hoz tartozo online szolgaltatas, miert nem akarjak hasznalni a nintendosok is? Masfelol mar millio helyrol lehet online zenet vasarolni. Tesco termeket is csak a tescoban lehet venni (szerencsere), es nem zavar senkit? -
strogg #2 A kérdés az, hogy melyik az előbbre való. Az ország törvénye, vagy egy multi érdeke?
Tudod.
Csak nálunk lehet hosszú távon csontig benyalni a multiknak, máshol létezik a szó "polgári öntudat", "tudatos vásárló", "nemzeti nacionalizmus". És jelentéssel is bírnak ezek. Nem mint nálunk, ahol egy jobboldal fasiszta ha azt meri mondnai, hogy igenis a nemzet előbbre való...
Valahol itt van alapvetően elkefélve nálunk minden. -
RedStorm #1 Ugyan már. Ez is csak egy újabb kínlódás. Semmi értelme az egésznek. Nem értem mi azzal a probléma ha egy cég érthető okokból a saját érdekeit nézi.Amikor valaki az ITMS--ből vásárol akkor elfogadja, hogy bizony csak az ipod-al tudja majd azt legjátszani. Pont ebben a kettős összefonódásban rejlik a siker. Akkor ki nem szarja le az adott ország idióta törvényeit?