Beatles

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dig a Pony

Szeretem a cicákat

Desiderata
rájöttem 😊 Free As A Bird
Desiderata
van az a klipjük amikor a kamera úgy repül, ki az ablakon is, sajnos nem emlékszem a szám címére, tudnátok segíteni?
valaki nem akar beszélgetni velem msnen beatlesrõl? kivagyok éhezve egy jó beatles beszélgetésre!! 19 fiú vagyok. mindent megakarok beszélni csak itt nincs kivel mert itt a környezetemben senki se szereti

Szeretem a cicákat

sambauer

Turn Me On Dead Man

sambauer
Revolution 9rõl mi a véleményetek ? Érdekes egy szám 😄

Turn Me On Dead Man

Már vagy öt honlapon láttam a hirdetésed, jók a számaid, csatlakoznék, de még fiatal vagyok hozzá.

ZENEKARTAG KERESTETIK!
http://www.goodday.hu/
Tudom mikor futottak be, de '56-tól zenéltek. Semmi jót nem mondasz róla, ezért hiszem, hogy utálod. Nem modntam, hogy a feldolgozások a színvonal nálam. De akkoriban divat volt, hogy egy zenekar ízléséhez megfelelõen feldolgozásokat készített. Nem azt mondtam, hogy azért rossz a zenekar. Úgy értettem, nálad talán azért jó koncertzenekar, mert tönkrevágja a felszerelést. Egyébként 14 vagyok.

B0B0
Aha. Sok feldolgozást. Akkor ezek szerint nálad ez a színvonal.

A Beatles pedig '62-ben futott be, addig egy voltak a sok ismeretlen beatbandából, akik próbálkoztak.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Honnan? Mindenhonnan. Szerinted akkor rossz egy zenekar, ha elszakítja a húrokat, úristen. Hány éves vagy te?

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Nem tudom, miért hiszed, hogy utálom.

Tudok az ötvenes évek rock and roll zenekarairól, de megsúgnám, hogy amit te koppintásnak nevezel, az akkor divat volt. Mindig sok feldolgozást csináltak a zenekarok. Az ötvenes évek közepén azért már voltak valahol, Liverpoolban már aktívan zenéltek, majd Németországban.

Mi a francnak nyitsz topikot valamirõl, amit utálsz?

Honnan veszed, hogy rossz koncertzenekar volt? Nem szakították el a húrokat, nem verték szét a dobokat, vagy egy koncerten egy gitárt használtak? Vagy mi okból mondod ezt?

B0B0
Ezzel minõsítetted is önmagad.

B0B0
Találd már ki, hogy a Beatlesbõl fakad az egész könnyûzene. Elárulom, hogy õk bizony koppintásokkal kezdtek, és bizony nem õk voltak az elsõ sikeres beat együttes. A könnyûzene kialakulásáért egyértelmûen az 50-es évek közepén kialakuló rock & roll zenészek felelõsek, amikor a Beatles még sehol nem volt.
Ha kicsit utánaolvasol a könnyûzenei kronológiáknak láthatod, hogy a beatzenébõl elsõsorban a pop-manufaktúrák nõttek ki.
Egyértelmû, hogy az egyik legnagyobb hatású együttesrõl van szó, de azért nem õk a Biblia.

A Queen tagjainak saját bevallása szerint nagyon szerették a Beatles-t, de elsõsorban a Led Zeppelin, The Who és Free voltak rájuk leginkább hatással, ami az elsõ albumaikon jól hallható is.

Arról meg ne vitatkozzunk, hogy a Beatles milyen szinten bánt a hangszerekkel, mert közismerten az egyik legrosszabb koncertzenekarról van szó.

Mert valamibõl ki kellett indulni. A Beatles Elvis és a többi amerikai rock and roll zenésztõl tanult. Ha a Queens is amiatt kezdte volna, nem ilyen lenne. Tehát Beatles nélkül megnézhetnéd magad.

Nem az, hogy milyen hangszer, ilyet nem mondtam. Az a lényeg, hogy hogyan játszik rajta. És ezt elég profin csinálták. És Beatles nélkül megnézném, mi lett volna a Queensbõl.

Bocs, de mire jó az, ha három hallgatás után se érti meg az ember, mirõl virnyítozik az énekes?

B0B0
Brian May, Ian Anderson. És biztos vannak még, nem lepõdnék meg, ha pl. Jimmy Paige-en vagy Mike Oldfielden.
A zene pedig nem attól komolyodik, hogy mennyi hangszer van benne, hanem, hogy a szöveg mennyire van tele mondanivalóval és a zene mennyire harmonizál vele. A Queen szövegei valóságos költemények, míg a Beatles dalai, Lennon különc szövegei ellenére is egyszerûbbek, elsõ olvasatra érthetõek. Arról nem is beszélve, hogy az egy dalon belüli hangulatváltássokkal sem nagyon opertált a Beatles.

Azért nem teljesen... Még a lazább számok között is vannak riffek, amit más híres zenészek is eljátszogatnak, pl.: And Your Bird Can Sing. Jó, McCartneynak nyálas poposabb számaik voltak, de mutass még egy könnyûzenészt a nyugati féltekén, aki szitáron játszott, nem is akárhogy. Ott vannak Lennon pszichedelikus dalain azért elgondolkodik az ember, ha olyan hangulatában van. Azért csak voltak valakik, ha ilyet tudtak alkotni.

B0B0
Épp az a helyzet, hogy ismerem. Csak tudod, az "mindössze" Beatles mércével komoly. Bármennyire is erõlködsz, egy valóban komoly munkássághoz mérve az bizony játékzene.

Igen, három évig azt csinálták. Figyelj, szerintem inkább ne írd le. Amikor Beatlesrõl beszélsz, neked csak az elsõ 4 és az utolsó 2 album jár a fejedben. Már a Help! is komolyabb volt, a Rubber Soulon pedig már nagyon szép számok voltak. (Michelle, In My Life) Lehet, hogy az egyszerá pop miatt lettek sikeresek, híresek. De az utána következõ idõszak miatt nevezik a múlt század legnagyobb együttesének. Az, hogy neked az kimaradt, vagy nem érdekel, nem az én bajom. De ha nem ismered, ne írd le.

B0B0
A Beatles ízig vérig popegyüttes, és bizony pont õk voltak azok, akik a leginkább reprezentálták az egyszerû pop-rigmusok sikerességét. Lehet magyarázkodni, hogy így pop, meg úgy, de pont a Beatles az, aki az egy ritmusra épülõ rendkívül fülbemászó dallamú szerkezeteket igazán sikeressé tette - elsõként!

Akkor egy kis szómagyarázat: a pop nem az a pop, ami ma a pop. A popular angol szó azt jelenti: népszerû. Szóval ha új, ha szeretik, akkor a heavy metal is pop. A Beatles korában a pop a Beatles volt és a népszerû zenekarok, az új irányzatok, nem pedig az, amit ma popnak neveznek.

B0B0
"a popzene egyik csodája"

Hát pont ez az. Ne a pop mûfajban keresgélj komoly, bonyolult és elmélyült alkotásokat...

A Let It Be tényleg nem a legjobb lemezük volt, (nem is dolgoztak rajta, hanem 2 éves felvételeket rakott a kiadó lemezre) de a valódi utolsó album, az Abbey Road jó album. A Yellow Submarine rajzfilmzene, de elõtte a White Album (dupla) nagyon ott volt, és elõtte a Magical Mystery Tourban is voltak olyan dalok, amelyeket soha nem fog senki sem leutánozni. Jó, lehet hogy LSD hatása alatt írták a felét, és? Nagyon jó lemez. Elõtte a Sgt. Pepper's LHCB pedig a popzene egyik csodája, tíz évvel megelõzve bárki mást. Ennyit mondok az utolsó négy albumról adott véleményedrõl.

B0B0
Hallottam az összes dalukat?? Jóember! Én magam mögött tudom közel 300 dal mûfordítását, nem biztos, hogy nekem kéne elmagyarázod, melyik zene bonyolultabb és elmélyültebb. Ha neked tényleg a Beatles a csúcs zeneileg, akkor jópár dolgot tudnék mutatni, amin igencsak elcsodálkoznál, mert a Beatles utolsó 4 albuma bizony csak zsenge pop-limonádé hozzájuk képest, mint pl.: The Prophet's Song, The March Of The Black Queen, Like A Bat Out Of Hell, A Dark Side Of The Moon, 666, stb....

Egyébként Mercury Lennon emlékére is írt dalt. És nem mondanám azt,hogy a Queen bonyolultabb és sokrétûbb zenét játszott, amíg a Beatlesrõl a kislányok sikoltozása jut eszembe. A Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albumot 1967-ben megcsinálták, olyasmi zenével tíz évvel megelõzve minden más együttest. Majd ha hallottad az összes dalukat, akkor ítélkezz a zenéjük felett. Ez mindenkinek szólt.

Jó a Beatles. Az eredeti név The Beatles, de magyarban magyar névelõ miatt nem használjuk a The-t. Egyébként nem mondanám, hogy a Queen vagy akármi más többet tett le bármilyen tekintetben az asztalra. Nem tudom, hogy lett volna Queen, ha nincs Beatles. A korai idõszakban a Rolling Stonesnak is írtak számot egyébként. Tény, hogy sokan nem ismerik, vagy nem szeretik, de forradalmat csinált a zenei világban, és a ma hallgatott Beatles utáni zenék egyike se jött volna létre nélkülük. Szimfonikus zenekart, Hammond orgonát, Harrison szitárt, meg ezernyi más dolgot felhasználtak, és a zene, amit írtak is korszakalkotó. Persze nem a Beatles-lázra gondolok, hanem a koncertezés befejezése utáni albumokra, a Revolverre és az az utániakra, de elõtte is voltak nagy dalaik. Nem tudom, hallott-e róla valaki, hogy a világon õk adták el a legtöbb lemezt, és a Revolver sokak szerint (beleértve a Rolling Stone újságot) a világon az egyik legjobb album, érdemes meghallgatni. A mai gépzenét valakiknek keményen vissza kéne forgatni zenévé.

Paulie
hátigen😄
utolsó hír beatles-röl amit hallottam az az hogy kilötték az ûrbe john számát, az across the universe-t 😊

.

B0B0
Nem nagyon van téma.

Paulie
de sajnálom hogy a all time legnagyobb zenekar topikja sg-n nem müködik😞

.

John Cena
az ecsém😛

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

B0B0
<#taps>

sz4bolcs
Lennonért, és Mercuryért is kár volt.. 😞<#rinya>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

McGrady
hát,a Beatles szerintem nem pont igazán zenei téren alkotott maradandót, inkább az akkori mondanivalók, lázadás dominált, mintsem a zenei téren kiforrottság...persze, sok újat nyújtott akkoriban, de pl.a Queen összehasonlíthatatlanul sokrétûbb, bonyolultabb zenét játszott mint a Beatles.
mindkettõ a maga mûfajának gyöngyszeme 😊

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
Vnnak olyan dolgok, amiket nem igazán szerencsés összehasonlítani, ilyen pl. a Queen és a Beatles. <#vigyor3>

I3andy
Sztem nem ismertebb és nem is több zeneileg, de mind1 ne ezen vitázzunk

sz4bolcs
Ez így van.

B0B0
Lehet, hogy már 85-ben léteztek, de az elsõ albumuk csak 87-88-ban jött ki. No de mindegy, nem Guns topic

sz4bolcs
Van egy 85ös november rainem. 😊

sz4bolcs
Amúgy nagyra tartom õket, ez már eddig is kiderült.. 😊

sz4bolcs
87ben jött ki az Apetite. De már elõtte is 85-ben 84(?)-ben voltak.
Épp a hetekben akadtam rá egy weboldalra, ahol a Guns összes fellépését jegyzik, néztem is furcsán, milyen idõpontokat találtam és milyen helyeken. (Kis klubban angliában, és hasonlók)
The Roxy 86

B0B0
Guns 87-tõl van, mellesleg nem tartom õket annyira, mint a "régi nagyokat"

sz4bolcs
A Stones pedig még mindig tombol. 😄

sz4bolcs
De baj, mert már könyökömön jön ki. Unalmas, egyhangu, sok évig volt a kedvencem, rengeteget hallgattam, meg is ártott. 😄
Martha my dear...
A Gunsról meg miért nem esik szó? Az is jó ismert volt, 85tõl 93ig 😊

sz4bolcs
Queen jóval ismertebb, mint a Floyd.

Oldal 1 / 2Következő →